یکشنبه ۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۱
17 پیشکسوت و کارآفرین زنجیره سلولزی تقدیر شدند

در دومین همایش دستاوردهای زنجیره سلولزی 17 پیشکسوت و کارآفرین زنجیره سلولزی تقدیر شدند. در این مراسم فعالان این حوزه به طرح مسائل، مشکلات و دغدغه‌های خود پرداختند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، دومین همایش دستاوردهای زنجیره سلولزی با حضور جمعی از فعالان و دست‌اندرکاران حوزه سلولزی و کاغذ و مقوا شب گذشته(شنبه 7 اسفند) از ساعت 19 تا 22 در سالن دریای نور هتل استقلال برگزار و از کارآفرینان و پیشکسوتان این حوزه تجلیل شد.
 
در این مراسم، غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنانی با بیان اینکه صنعت چاپ گردش مالی‌ای در حدود 1000 میلیارد دلار دارد، گفت: بسیار خوشحالم که صنعت چاپ دچار تحولات عظیمی شده و از چاپ کتاب و مجلات به چاپ‌های پیشرفته‌ رسیده که در اقتصاد کشور نقش موثری دارد.
 
وی افزود: کشور ما از نطر اقتصادی در شرایط تحریم است و باید گفت که متاسفانه مدیریت اقتصادی کشور در دهه 90 مدیریتی بود که باید گفت این دهه در اقتصاد ایران یک دهه تلف شده است؛ زیرا همه شاخص‌های اقتصادی منفی بود.
 
مصباحی‌مقدم با بیان اینکه در این دوران شاخص سرمایه‌گذاری 35 درصد افت داشته است، عنوان کرد: شاخص تورم طی سه سال اخیر بیش از 40 درصد شده است و بالاترین نرخ تورم را اواخر سال گذشته و اوایل امسال تجربه کردیم.
 
وی با اشاره به مساله بیکاری در میان تحصیل‌کردگان دانشگاهی نیز گفت: امروز جوانان نخبه با تحصیلات عالیه نرخ بیکاری 26 درصدی را تجربه می‌کنند و این موضوع نگران‌کننده است.
 
مصباحی‌مقدم با بیان اینکه بودجه امسال کشور که توسط دولت قبل ارائه شده بود، بودجه‌ای پرمشکل و پرمساله بود، افزود: مهمترین مساله در بودجه امسال کسری حدود 400 هزار میلیارد تومانی آن بود که همین مساله منشاء خلق نقدینگی از سوی بانک مرکزی شد و رقم تورم به بیش از 40 درصد رسید.
 
وی درباره تدبیر دولت سیزدهم توضیح داد: به دنبال تدبیر رئیس جمهوری و وزیر اقتصاد، همچنین رئیس سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی جلوی استقراض بیشتر از بانک مرکزی گرفته شد و همین موضوع تاثیر زیادی در نرخ تورم داشت.


 
مصباحی‌مقدم با بیان اینکه دولت از مرداد ماه به بعد تاکنون از بانک مرکزی مبلغی استقراض نکرده است، گفت: همین موضوع منشاء کاهش نرخ تورم به صورت نقطه‌به‌نقطه و نزولی شدن آن شد و تاکنون 20 درصد نرخ تورم به صورت نقطه‌به‌نقطه کاهش داشته است.
 
وی تاکید کرد: البته شاید برخی بگویند که این کاهش نرخ تورم را نمی‌بینیم ولی تورم نقطه به نقطه را بیشتر کارشناسان اقتصادی متوجه می‌شوند ولی عامه مردم نزولی شدن آن را نمی‌توانند در بازار لمس کنند.
 
به گفته مصباحی‌مقدم، باید گفت که اگرچه تورم همچنان بالا است، اما شتاب تورم در کشور کاهش پیدا کرده و آهسته‌تر شده است.
 
هم‌افزایی و هم‌گرایی هدف اصلی همایش
در این مراسم رضا امیدی، مجری برگزاری همایش در سخنانی با اشاره به معیار و پارامترهای انتخاب برگزیدگان، گفت: ما در نخستین همایش که بهمن ماه سال 1398 برگزار شد از جمعی از فعالان و پیشکسوتان این حوزه تقدیر کردیم و امسال تلاش کردیم به کارآفرینان زنجیره سلولزی نیز بپردازیم.
 
وی ادامه داد: اسامی برگزیدگان این همایش با دوره قبل متفاوت است؛ زیرا تلاش داریم در هر دوره چهره‌های جدید از فعالان سلولزی را معرفی کنیم و فرصتی هم برای شناساندن این افراد به صنوف مختلف داشته باشیم.
 
امیدی با اشاره به دلایل انتخاب کارآفرین در همایش امسال نیز توضیح داد: در این حوزه طی سالیان اخیر جوانانی وارد شده‌اند که توانسته‌اند کارآفرینی بسیار خوبی داشته باشند و در حوزه اشتغال‌زایی موفق باشند.
 
وی تاکید کرد: برای انتخاب افراد تقدیری از مشورت تشکل‌های صنفی که در حوزه سلولزی و صنایع وابسته فعال هستند استفاده کردیم و خواستیم اعضای برگزیده خود را به ما معرفی کنند تا در یک جمع‌بندی به تصمیم نهایی برسیم.
 
امیدی در پایان با بیان اینکه هدف اصلی همایش دستاوردهای زنجیره سلولزی ایجاد هم‌افزایی و هم‌گرایی است، یادآور شد: البته برخی افراد نیز خارج از تشکل‌های صنفی هستند و بنا بر پارامترهای دیگر انتخاب شده‌اند اما هدف اصلی برای ما ایجاد هم‌افزایی در بیان صنف است.
 
برداشتن سقف و سابقه واردات خواسته اصلی واردکنندگان کاغذ
حسن میرباقری، رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا دیگر سخنران این نشست بود. وی در سخنانی با اشاره به مشکلات واردکنندگان کاغذ و مقوا طی دو – سه ماه گذشته، گفت: ما در این مدت بیشترین حجم مشکلات را در حوزه واردات داشتیم و هیچ ارگانی در کشور باقی نمانده است که برای رفع مشکلات خود با آن نامه‌نگاری نکرده باشیم اما متاسفانه به راهکاری نرسیدیم.
 
وی با توضیح در این زمینه، افزود: سقف واردات با توجه به سابقه دو سال اخیر مشکلی جدی برای بسیاری از هم صنفی‌های ما ایجاد کرده است و اجرای این قانون موجب شده است که برخلاف نیاز بازار نتوانیم جنس به موقع وارد کنیم.
 
میرباقری ادامه داد: کشور سالانه به 400 هزار تن کاغذ چاپ و تحریر نیاز دارد. در طول سال‌های قبل عده‌ای با دریافت ارز 4200 تومانی نسبت به واردات کاغذ اقدام می‌کردند که امسال دیگر نیستند و از واردات کنار رفته‌اند زیرا ارزی نیست.
 
وی با بیان اینکه واردکنندگان اصلی و قدیمی امروز با بی‌مهری روبه‌رو شده‌اند، گفت: امیدواریم این مشکل در دولت سیزدهم و به دست مسئولان حل شود زیرا اگر این موضوع در این روزها حل نشود ممکن است طی ماه‌های آتی با مشکل مواجه شویم.
 
میرباقری تاکید کرد: بهتر است که مسئولان تصمیم‌گیر در وزارت صمت به تجربه ما اطمینان کنند و برای رفع این مشکل اقدام کنند؛ زیرا در خوش‌بینانه‌ترین حالت اگر اکنون اجازه واردات کاغذ داشته باشیم پروسه ثبت سفارش و واردات آن بین چهار تا پنج ماه زمان می‌برد.
 
وی در ادامه به بخش دیگر مشکلات واردکنندگان کاغذ و مقوا اشاره کرد و یادآور شد: عدم هماهنگی در میان دستگاه‌های دولتی با بانک مرکزی و تشکل‌ها نیز مشکلات جدی‌ای برای ما ایجاد کرده است به طوری که برای اختصاص ارز و دریافت آن با مشکل روبه‌روییم.
 
میرباقری با بیان اینکه قرار بود این ارز طی دو هفته به ما اختصاص داده شود، گفت: دو ماه از موعد این موضوع می‌گذرد و هنوز ارزی به ما نداده‌اند و قانون سقف و سابقه را نیز به آن اضافه کرده‌اند.
 
وی همچنین در درباره بی‌نیازی کشور به واردات کاغذ توضیح داد: می‌توان در هم‌اندیشی با بخش تولید یک ارزیابی از وضعیت کنونی تولید کاغذ در کشور داشته باشیم زیرا در بخش سلولزی نمی‌توان به صورت 100 درصدی تولیدکننده باشیم و نیاز است که بخشی از نیاز اصلی جامعه را به کشور وارد کنیم.

 
میرباقری در پایان صحبت‌های خود، گفت: می‌توان در حوزه تولید با فعالان و تشکل‌های این صنعت بحث و تبادل نظر داشت و با کمک هم در آینده‌ای نزدیک نه تنها فقط واردکننده نباشیم بلکه صادرکننده باشیم و کاغذ کشورهای منطقه را نیز تامین کنیم.
 
غلامرضا شجاع، نماینده تشکل‌های صنعت چاپ و مصرف‌کنندگان کاغذ نیز در بخش دیگر این مراسم با بیان اینکه چاپ از گران‌ترین صنایعی است که مظلوم واقع شده است، عنوان کرد: متاسفانه صنعت چاپ در طول سالیان مختلف مورد توجه مسئولان نبوده است.
 
وی با اشاره به حضور نمایندگان چاپ و بسته‌بندی استان‌های مختلف در این همایش، افزود: در این زمینه ما در اصفهان چاپخانه‌داری داریم که بیش از ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای مجموعه خود سرمایه‌گذاری کرده است و باید به این سرمایه‌گذاری‌ها توجه کرد.
  
ضرورت تقویت رابطه دانشگاه و صنعت در زنجیره سلولزی
در بخش دیگر این مراسم، حسین رسالتی، عضو هیات موسس انجمن علمی صنایع چوب و کاغذ نیز با اشاره به فعالیت این انجمن، توضیح داد: ما از سال 1384 انجمن را با مشارکت جمعی از استادان دانشگاه و فعالان حوزه صنایع چوب و کاغذ تاسیس کردیم و در این سال‌ها فعالیت‌های مشورتی و پژوهشی بسیار خوبی در این حوزه انجام دادیم.
 
وی افزود: برگزاری همایش‌های علمی و تخصصی در حوزه کاغذ و مقوا از دیگر اقدامات ما بود و برگزاری چهارمین همایش ملی نوآوری در کاغذ و مقوا در اردیبهشت سال آینده از جمله برنامه‌های ما است.
 
رسالتی با بیان اینکه زنجیره سلولزی سه رکن اصلی دارد، عنوان کرد: دانشگاه، صنعت و دولت؛ این سه رکن هستند که باید به صورت مستمر با یکدیگر ارتباط داشته و از هم حمایت کنند تا این زنجیره فعال و پویا باقی بماند.
 
وی در این زمینه گفت: نقش دولت ایجاد زیرساخت و تسهیل رابطه دانشگاه و صنعت است و ماموریت دانشگاه نیز علاوه بر تامین نیروی انسانی ماهر و متخصص در صنعت، انجام پژوهش‌های کاربردی برای رفع چالش‌های جدی در صنعت است.
 
رسالتی تربیت نسل جدید برای انجام فعالیت‌های دانشگاهی و انجام پژوهش‌های نوآورانه با هدف تولید ثروت و توسعه را دیگر ماموریت دانشگاه دانست و تاکید کرد: در دنیا زنجیره سلولزی نقش کلیدی در ایجاد اشتغال و توسعه صنعتی و اقتصادی دارد و این زنجیره زمانی ثروت‌آفرین است که رابطه دانشگاه و صنعت معقول باشد.
 
وی با بیان اینکه مساله اینجا است که این سه رکن انگیزه لازم و کافی برای همکاری را ندارند، گفت: هر کدام از آن‌ها دلایلی دارند که بنظرم ضروری است در نشستی مشترک همه این مسائل به صورت شفاف بیان شود تا به راهکار مناسبی برسیم.
 

لزوم توجه به استانداردهای ملی و بین‌المللی
در پایان این مراسم نیز علیقلی اعظمي، رئیس انجمن مدیران صنایع کارتن و ورق با اشاره به فقدان هماهنگی در میان تشکل‌های مشترک فعال در این حوزه، گفت: نبود این هماهنگی برای اجباری کردن بسته‌بندی کاغذی به جای پلاستیک و نایلون در جامعه که موجب تخریب محیط زیست می‌شوند یکی از مشکلات اصلی صنف به شمار می‌آید.
 
وی افزود: رایزنی با سازمان محیط زیست و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای تدوین استانداردهای بسته‌بندی همانند سایر کشورها  نیز ضروری است، زیرا در بسیاری از کشورها اجازه نمی‌دهند بطری‌های آب معدنی بدون ظروف کارتنی عرضه شوند تا در معرض نور قرار نگیرند.
 
اعظمی با بیان اینکه با چنین اقدامی موجب افزایش تقاضا و تامین منافع فعالان حوزه سلولزی خواهیم شد، ادامه داد: از سوی دیگر این کار موجب حفظ محیط زیست و بهداشت و سلامت عمومی جامعه خواهد شد.
 
وی یادآور شد: یکی دیگر از دلایل عدم رشد تقاضا در حوزه بسته‌بندی کاغذی، بی‌توجهی به رعایت کیفیت و استانداردهای ملی و بین‌المللی در تولید کاغذ و کارتن است که موجب می‌شود مصرف‌کننده نهایی به جای کارتن از کالای جایگزین استفاده کند.
 
همچنین در پایان این مراسم از 17 فعال زنجیره سلولزی تقدیر شد؛ احمد جهان لتیباری و حسین رسالتی به عنوان پیشکسوت علمی، همچنین علیرضا یونچی، ابراهیم پناهنده، محمد خوشبین، محمد همایون، تاتار میرجلالی، حسن آتش‌پوش، عباس فصیح خوشگرد، محمدعلی انصاری‌پور، غلامرضا شجاع و محمود زرگران به عنوان پیشکسوتان این حوزه معرفی و تجلیل شدند.
 
در ادامه نیز از علیرضا احمدی، حسین کرامتی و حسین پایداری به عنوان کارآفرین و گروه صنعت سلولزی تامین گستر نوین (تاسیکو) و صنایع چوب و کاغذ مازندران به عنوان پیشکسوت و کارآفرین تجلیل به عمل آمد.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها