پژوهشکده مطالعات راهبردی با کتابهای متنوعی درباره دیپلماسی و روابط خارجی، اقتصاد، زیست محیطی، فرهنگی - اجتماعی، فناوری و نظامی در سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور دارد.
در غرفه این انتشارات عناوینی چون «محور مقاومت؛ جمهوری اسلامی ایران و نظم منطقهای»، «آینده آسیایی»، «کهکشان اینترنت، تاملاتی در باب اینترنت»، «سیاست و حکومت در بریتانیا»، «تاریخ سیاسی و روابط بینالملل در قفقاز»، «دولت عمیق» و آثار دیگری ارائه میشود.
درباره کتاب «آینده آسیایی» میخوانیم: «در سالهای اخیر، در نظم بینالمللی نوعی وارونگیِ نقش به وجود آمده و وابستگی غرب به رشد آسیا بیشتر شده است. تاریخچه جریان سرازیرشده از فناوریها از آسیا بهسمت غرب یادآور آن است که علم و فناوری به هیچکس تعلق ندارد. البته روایتهای غربیها برای مدتی طولانی به تمسخر فرهنگهای آسیایی بهمنزله نسخهبرداریهایی صرف پرداختهاند. آسیا بر جهان قدیم استیلا داشت و غرب بر جهان جدید و حالا ما داریم بهسمت دنیایی جهانی پیش میرویم. دیگر نظم جهانی غربی در کار نیست و هرگز نیز بازنخواهد گشت.
هرگز تا پیش از این، نظامی جهانی وجود نداشته است که با این قوت بهواسطه تمدنها، مناطق و قطبهای قدرت در تمامی قارهها تثبیت یافته باشد؛ نظم جهانی که موفقیت همه در آن به درجهای سالم و مناسب از جهانیشدن در میانشان وابستگی داشته باشد. آسیا به درک کاملی از تأثیر تاریخ غرب بر شرایط کنونی خود رسیده است. هماکنون نوبت غرب است که به فهمی از ظهور و ارتقای جایگاه آسیا در آینده خود برسد.»
در سطوری از کتاب «محور مقاومت؛ جمهوری اسلامی ایران و نظم منطقهای» آمده است: «بعد از وقوع انقلاب اسلامی، مقاومت بهعنوان یکی از عناصر هویتبخش ملی و دینی نقش برجستهای در گفتمان سیاسی جمهوری اسلامی پیدا کرد. در چارچوب استراتژی عمقبخشی یا صدور انقلاب، تلاش شد مقاومت در خارج از مرزهای کشور نیز پیگیری شود؛ هم بهعنوان عنصری رهاییبخش در برابر سلطه و استکبار و هم بهعنوان ابزاری برای بازدارندگی در برابر دشمنان و نقشآفرینی در تحولات و نظم منطقهای. نتیجۀ پیگیری این رویکرد در چهار دهۀ گذشته موجب شکلگیری مجموعهای از کنشگران دولتی و غیردولتی شده است که «محور مقاومت» نام گرفته و هماکنون یکی از قطبهای قدرت در غرب آسیا محسوب میشود. این کتاب به بررسی مسائل محور مقاومت ازجمله روند تکامل، توانمندیها، آسیبپذیریها، تهدیدها و چالشهای پیشِروی آن و چگونگی نقشآفرینی این محور در نظم منطقهای میپردازد.»
پژوهشکده مطالعات راهبردی در غرفه یک راهرو 9 قرار دارد.
سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «با کتاب سلامتیم» از 21 اردیبهشت تا 31 اردیبهشت به صورت فیزیکی و مجازی در حال برگزاری است.
نظر شما