شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۵
فروش 41 میلیارد و 500 میلیون تومانی نمایشگاه طی 3 روز نخست/ برخورد با غرفه‌هایی که کالایی غیر از کتاب می‌فروشند

سخنگوی سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از فروش حدود 41 میلیارد و 500 میلیون تومان کتاب در دو بخش حضوری و فیزیکی خبر داد و گفت: سهم بخش فیزیکی 25 میلیارد و 400 میلیون تومان و بخش مجازی 16 میلیارد و 100 میلیون تومان بوده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، چهارمین نشست خبری سی‌و‌سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در چهارمین روز برگزاری نمایشگاه شنبه (24 اردیبهشت‌ماه) با حضور علی رمضانی، سخنگو و قائم‌مقام سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و اصحاب رسانه در سالن فعالیت‌های فرهنگی برگزار شد.
 
رمضانی در این نشست با اشاره به آمار و ارقام فروش کتاب تا پایان روز سوم نمایشگاه کتاب تهران، گفت: مجموع فروش در دو بخش حضوری و فیزیکی، حدود 41 میلیارد و 500 میلیون تومان بوده است که سهم بخش فیزیکی 25 میلیارد و 400 میلیون تومان و بخش مجازی 16 میلیارد و 100 میلیون تومان بوده است.
 
وی در ادامه با اشاره به برگزاری نشست خبری در سالن فعالیت‌های فرهنگی، گفت: در فرآیند تولید کتاب، عوامل مختلفی دخیل هستند که اغلب نقش آن‌ها دیده نمی‌شود، طراحی و گرافیک کتاب، یکی از این موضوعات است که ما در نمایشگاه امسال در این سالن توجه ویژه‌ای به آن کرده‌ایم.
 
رمضانی افزود: در این سالن نشست‌های تخصصی طراحی و گرافیک و تصویرسازی کتاب به‌صورت روزانه برگزار می‌شود. موضوعاتی چون طراحی جلد، کتاب‌آرایی و تصویرسازی در این بخش با حضور کارشناسان و فعالان این حوزه بررسی می‌شود.
 
وی با بیان این‌که طراحی جلد اهمیت زیادی برای مخاطبان دارد، ادامه داد: معمولا طراحی‌های جذاب در خرید و خوانده شدن کتاب‌ها نقش به‌سزایی دارد و ضروری است که از فعالان و دست‌اندرکاران این حوزه تقدیر کرد.
 
رمضانی تاکید کرد: برای فرهنگی شدن فضای نمایشگاه باید به چنین مباحثی توجه کنیم و اگرچه در ابتدا جایگاهی در شبستان برای این بخش پیش‌بینی شده بود اما به دنبال استقبال ناشران از فضای شبستان، محل جداگانه‌ای برای آن‌ها در نظر گرفتیم.
 
وی در ادامه صحبت‌های خود به ساماندهی چرخ‌بارها اشاره کرد و گفت: در این زمینه برای همه چرخ‌بارها لباس مشخصی در نظر گرفته شده است و هر کدام از آن‌ها ملزم به ارائه و صدور قبض با مهر پیمانکار هستند، همچنین حداکثر مبلغی که مجاز به دریافت آن هستند 70 هزار تومان است.
 
رمضانی همچنین به حضور علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در نمایشگاه کتاب اشاره کرد و افزود: غرفه اتحادیه ناشران افغانستان نیز در بخش بین‌لملل راه‌اندازی شده است.
 
به گفته وی، با ناشری هم که کتاب‌های خود را با تخفیف 50 درصدی عرضه می‌کرد برخورد شده است، بر محتوای کتاب‌های نمایشگاه نیز نظارت ویژه‌ای می‌شود، حتی اگر ناشران خارجی کتابی را خارج از مسیر رسمی گمرک بفروشند بر آن‌ها نظارت می‌شود تا محتوای سالمی از طریق نمایشگاه کتاب در اختیار مخاطبان قرار گیرد.
 
رمضانی در ادامه نشست، به ایجاد بخش ویژه در حیاط یاس مصلای امام خمینی‌(ره) اشاره کرد و گفت: متناسب با شعار امسال، مجموعه‌ای از شرکت‌های فعال در حوزه دانش بنیان و فناوری‌های نوین حوزه فرهنگ در این بخش، جانمایی شده‌اند و به زودی تفاهم‌نامه‌ای در این حوزه خواهیم داشت.
 
وی همچنین از اجرای تئاتر «آقای کتابچی» در سالن ناشران کودک و نوجوان خبر داد و افزود: این تئاتر شامل داستان‌های اقتباسی از کتاب «کلیله و دمنه» است که به زبان امروز بازنویسی شده است.
 
به گفته رمضانی، غرفه ویژه جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران نیز امسال به صورت مجزا و خارج از سالن کارنامه نشر ایجاد شده است و مجموعه نشست‌های نقد و بررسی در آن برگزار می‌شود.

 
استفاده از کارتخوان بانک‌های دیگر تخلف است
بخش دیگر این نشست به پرسش و پاسخ خبرنگاران اختصاص داشت، وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره فروش کالایی غیر از کتاب در غرفه برخی از ناشران کودک و نوجوان، گفت: این موضوع را به صورت جدی پیگیری می‌کنیم و امسال هم یکی از ناشران بزرگ کودک و نوجوان به دلیل همین تخلف از حضور در نمایشگاه محروم شده است.
 
رمضانی ادامه داد: در این زمینه ارائه بازی‌های فکری غیرمنضم به کتاب و لوح فشرده غیرمنضم به کتاب در غرفه ناشران تخلف است و مطابق با گزارش‌ها احکام برای متخلفان صادر خواهد شد.
 
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر استفاده غرفه‌داران از کارت‌خوان‌هایی غیر از بانک عامل و درخواست برخی ناشران در واریز وجه کتاب به‌صورت مستقیم به کارت ناشران، نیز توضیح داد: استفاده از هر کارتخوان غیر از بانک صادرات تخلف است؛ البته کارت همه ناشران به حساب خانه کتاب متصل نیست زیرا برخی ناشران مشکل حقوقی داشتنند و برخی دیگر که دیر به نمایشگاه آمدند، نتوانستند کد مالیاتی دریافت کنند.
 
رمضانی در این زمینه گفت: از یک‌هزار و 700 ناشری که کارتخوان دارند، کارتخوان یک‌هزار و 400 غرفه متصل به حساب خود ناشر است و مابقی شامل غرفه‌های خارجی، ناشران حقوقی و دیر پیوسته به نمایشگاه به حساب خانه کتاب متصل هستند.
 
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره برخورد عوامل نمایشگاه با دستفروشی کتاب و سایر اقلام نیز، توضیح داد: در زمینه برخورد با مظاهر دستفروشی تلاش شده است که مجموعه اجرایی و حراست به نحو محترمانه‌ای نسب به جمع‌آوری و ساماندهی این افراد اقدام کنند.
 
سی‌و‌سومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «با کتاب سلامتیم» تا سی‌ویکم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ در دو بخش حضوری در مصلای امام خمینی(ره) و مجازی در سامانه ketab.ir در حال برگزاری است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها