دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۶
استاندار خراسان‌رضوی: فردوسی نسبت به مرزهای ملی حساسیت داشت

رویداد فرهنگی هنری «حکیم طوس» همزمان با روز بزرگداشت حکیم ابولقاسم فردوسی شب گذشته 25 اردیبهشت ماه در طوس آغاز و تا سوم خرداد ماه هرشب در آرامگاه فردوسی در طوس میزبان مردم خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در خراسان‌رضوی، آیین بزرگداشت روز حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان پارسی با عنوان رویداد فرهنگی هنری «حکیم طوس» شب گذشته 25 اردیبهشت‌ماه با حضور استاندار خراسان رضوی، رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار مشهد، تعدادی از مسئولان، استادان دانشگاه، هنرمندان و برخی از علاقه‌مندان به شعر و ادب فارسی و عموم مردم در آرامگاه فردوسی در توس برگزار شد.
 
یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی در این مراسم گفت: فردوسی یک شخصیت جامع است که نگاه ادبی، برجستگی ادبی و هنرمندی ادبی او قابل تقدیر و احترام است، در عین حال مساله‌شناسی فردوسی بسیار حائز اهمیت است. سردون شاهنامه براساس یک نیاز در آن مقطع از تاریخ صورت گرفته است.
 
وی افزود: یقین دارم شخصیتی همانند فردوسی این اثر برجسته را مبتنی بر یک نیاز و یک واقعیت سروده است. فردوسی با سرودن شاهنامه در واقع از حریم جغرافیایی که هویت ملی مردمان و انسان‌ها است و از حریم اعتقادی و شخصیت درونی و نگاه اعتقادی انسان‌ها بوده، دفاع کرده است.
 
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: قطعا انسان‌ها باید از حریم معنوی و هویت و شخصیت خود دفاع کنند. جوامع باید خودشان از حریم‌ها و مرزهای جغرافیایی خود دفاع کنند و برای این پاسداری نیاز به روحیه حماسی و استقامت دارند.
 
فردوسی مساله‌شناس و زمان‌شناس بود
نظری  ادامه داد: بدیهی است که دفاع از هویت شخصی، شخصیتی، دینی، اعتقادی و ملی مشکلاتی دارد که در برابر دشمنان درونی و بیرونی اتفاق می‌افتاد. انسانی قادر به دفاع است که روحیه حماسی داشته باشد. هر انسانی نمی‌تواند مدافع باشد. فردوسی با یک روحیه حماسی و با نگاه حراست و حفاظت از مرزهای آن موقع جامعه ایرانی شاهنامه را سروده است. البته این روحیه حماسی اگر مبتنی بر اعتقاد باشد، قطعا کارسازی آن چند برابر خواهد شد؛ بنابراین در متن و بطن شاهنامه ضمن این‌که هنرمندانه و جذاب داستان‌سرایی شده، روح حماسه در درون داستان‌های آن جلوه پیدا کرده است.
 
وی اضافه کرد: فردوسی از این جهت قابل تقدیر است که مساله‌شناس و زمان‌شناس بود و نسبت به مرزهای ملی حساسیت داشت. نسبت به مرزهای اعتقادی ایستادگی و ارائه طریق داشت و در عین حال از ابزار ادب و سخن به نحو مطلوب بهره ‌می‌برد و از قوه خلاقیت، داستان‌سرایی و شخصیت‌پردازی به خوبی استفاده می‌کرد.
 


استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: مردم با تکیه و تاکید برهمین اصولی و مبانی میدانی همچون هشت سال دفاع مقدس را آفریدند. آنچه در داستان‌ها و تاریخ می‌شنیدیم و می‌خواندیم در این هشت سال به وقوع پیوست. امروز شخصیت‌های مبارز و مجاهدی که در شاهنامه به تصویر کشیده است را در صحنه‌های واقعی مشاهده می‌کنیم. شخصیت‌های بزرگ، متدین، انقلابی و ملی همچون شهید قاسم سلیمانی، شهید شوشتری، شهید چراغچی، شهید باکری، شهید همت، شهید متوسلیان و... را در اختیار داریم که در این مقطع به جامعه بشریت معرفی کرده‌ایم. به حضور آنان در میدان و تاریخ و حماسه‌سازی تمام آن‌ها مفتخریم.
 
نظری بیان کرد: فارسی‌زبانان از آن جلوه خاص شاهنامه که باور دینی و اعتقادی در آن جمع شده، از حریم اعتقادی خود دفاع می‌کنند.
 
فردوسی ظرفیت بین المللی دارد
 سید‌عبدالله ارجائی، شهردار مشهد نیز در این مراسم گفت: فردوسی ظرفیت بین المللی دارد و شهرداری آمادگی همکاری همه‌جانبه درباره فردوسی و اثر به یادماندنی او در عرصه بین‌المللی دارد و امیدوارم با کمک یکدیگر  بتوانیم از ظرفیت حکیم فرزانه بیش از پیش استفاده و آن را به جهانیان معرفی کنیم.
 
وی توس اظهار کرد:  منابع قدرت به تعبیر علمای این رشته متعدد است؛ برخی، منبع قدرت را ثروت، برخی منبع اصلی قدرت را علم و فناوری و برخی معتقدند اساس قدرت زور بازوست و برخی آن را علم سیاست می‌دانند اما به راستی منبع قدرت کدام است؟



وی افزود: بُعد قدرت لایزال الهی، منبع قدرت در همه جوامع بشری نخبگان، فرهیختگان و نیروی انسانی و دانشی جامعه هستند که می‌توانند در تمامی عرصه‌ها مولد باشند.
 
شهردار مشهد اضافه کرد: فردوسی ظرفیت بین‌المللی دارد و شهرداری آمادگی همکاری همه جانبه درباره فردوسی و اثر به یادماندنی او در عرصه بین‌المللی دارد و امیدوارم با کمک یکدیگر  بتوانیم از ظرفیت حکیم فرزانه بیش از پیش استفاده و آن را به جهانیان معرفی کنیم.
 
شاهنامه تلفیقی از وطن دوستی و باور های عمیق مذهبی است
 سید‌جواد موسوی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: شاهنامه فردوسی مجموعه‌ای از خردورزی، اخلاق، تاریخ، وطن‌دوستی، شجاعت و باور های عمیق مذهبی است.
 
وی ادامه داد: فردوسی نه تنها یکی از بزرگترین حماسه‌سرایان جهان است بلکه اثر ماندگار او، زبان فارسی را حیاتی هنرمندانه بخشیده است و بی‌سبب نیست که او را نگهبان زبان فارسی می‌خوانند.
 
موسوی عنوان کرد: امروز گرد هم آمدیم تا از مقام شامخ این شاعر بزرگ و حکیم خردمند تجلیل به عمل آوریم.
 
سالار عقیلی خواننده کشورمان نیز در این مراسم گفت: هنوز سعادت پیدا نکرده‌ام از اشعار فردوسی کاری بخوانم اما این کار را به زودی انجام خواهم داد. 
 

به گزارش ایبنا؛ گلباران آرامگاه فردوسی، اجرای سه قطعه موسیقی با صدای سالار عقیلی، برنامه پرده‌خوانی استاد جهان‌پا، اجرای ورزش‌های زورخانه‌ای و باستانی، رونمایی از ویژه‌نامه «سرو هزارساله» و چند برنامه دیگر از قسمت‌های مختلف این رویداد فرهنگی هنری بود.
 
رویداد فرهنگی هنری «حکیم طوس» تا سوم خرداد‌ماه هر شب ساعت ۲۰ در محل آرامگاه فردوسی در توس با اجرای نمایش فاخر «ماردوش» و نقالی با حضور شعرای برجسته ملی ویژه عموم مردم ادامه دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها