چهارشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۳
دومین آیین «از تبار قلم» در بوشهر برگزار شد

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر در دومین آیین «از تبار قلم» تاکید کرد: حجت‌الاسلام علی آرمین از معدود نویسندگانی است که در استان بوشهر در حوزه کودک و نوجوان آثار فاخری دارد؛ این برنامه نقطه آغازی برای استفاده از ظرفیت‌های آثار این نویسنده و معرفی وی به قشر کتابخوان است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بوشهر به نقل از روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر، آیین «از تبار قلم» با حضور حیدر راهب مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر، سمیه رسولی، مدیرکل کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان، نرگس صداقت، مدیر کتابخانه و اسناد ملی شعبه بوشهر، محمدحسین زندویان، معاون هنری و سینمایی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر،  مجید عابد، دبیر محفل ادبی شعر و آفتاب و جمعی از نویسندگان و شاعران چهارشنبه، 29 تیر 1401 در کتابخانه عمومی مصلحیان بوشهر برگزار شد.

 حیدر راهب، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر در بخش نخست این آیین گفت: برنامه «از تبار قلم» با هدف تجلیل و تکریم نویسندگان بومی یکی از کارهای ارزشمندی که نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور هر ساله برگزار می‌کند.

وی افزود: در دومین دوره « از تبار قلم» به‌مناسبت روز قلم و روز ملی ادبیات کودک و نوجوان از تلاش‌های حجت‌الاسلام علی آرمین در خلق 7 اثر فاخر تقدیر می‌شود.

راهب با اشاره به انتخاب دکتر عبدالکریم مشایخی در سال گذشته در اولین دوره از این رویداد فرهنگی توضیح داد: با توجه به اهمیت موضوع برخود واجب می‌دانیم که از نویسندگان و تلاشگران این عرصه تجلیل کنیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان بوشهرادامه داد: متاسفانه با وجود موفقیت‌هایی که حجت‌الاسلام آرمین در عرصه نویسندگی به‌دست آورده اما نام وی در استان بوشهر مهجور است و این از نقاط ضعف ماست که چنین نویسنده‌ای به جامعه کتابخوان استان معرفی نشده و می طلبد که در معرفی او از همه ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم.

وی با تاکید بر اینکه حجت‌الاسلام علی آرمین از معدود نویسندگانی است که در استان بوشهر در حوزه کودک و نوجوان آثار فاخری دارد، تصریح کرد: برگزاری این برنامه نقطه آغازی برای معرفی و استفاده از ظرفیت‌های این نویسنده در عرصه فرهنگی استان است. کتابداران استان باید در راستای معرفی آثار گرانقدر این نویسنده بومی از همه ابزار موجود استفاده کنند.

راهب با اشاره به اینکه هیچ ابزاری مانند هنر به‌ویژه هنر داستان‌نویسی نمی‌تواند در انتقال فرهنگ اصیلی ایرانی‌– اسلامی به نسل کودک و نوجوان موثر باشد، افزود: با وجود اینکه حجت‌الاسلام آرمین، برای تجلیل در برنامه «از تبار قلم» استان قم نیز انتخاب شده بود؛ اما خوشبختانه این افتخار نصیب استان بوشهر شد تا قدردان تلاش‌های او در حوزه نویسندگی باشیم.

مدیرکل کتابخانه‌های استان در پایان گفته‌های خود یادآور شد: در استان بوشهر افرادی شاخصی چون نادر مهدوی، علیرضا ماهینی، غضنفرالسلطنه برازجانی و محمدباقرخان تنگستانی زیسته‌اند که پرداختن به زیست ارزشمند آن‌ها می‌تواند موضوعات جذابی برای خلق داستان باشد.

نرگس صداقت، مدیر اسناد و کتابخانه ملی بوشهر نیز در این آیین گفت: ارتباط هنر و دین می‌تواند در انتقال مفاهیم دینی به افراد جامعه به‌خصوص قشر کودک و نوجوان راه‌گشا باشد.

همچنین سمیه رسولی، مدیرکل کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر نیز با اعلام حمایت از آثار حجت‌الاسلام علی آرمین تاکید کرد که این اداره‌کل آمادگی دارد تا از طریق همه مراکز فرهنگی هنری خود در سراسر استان برای معرفی آثار این نویسنده حوزه کودک و نوجوان تلاش کند.

در بخش بعدی این آیین محمدحسین زندویان، معاون هنری و سینمایی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر هم حمایت تمام‌قد اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان را از حجت‌الاسلام علی آرمین اعلام و بیان کرد: همبستگی و همراهی دو  نهاد فرهنگیِ کتابخانه‌های عمومی و فرهنگ و ارشاد استان می‌تواند پل مستحکمی در راستای اعتلای فرهنگ و هنر استان باشد.
 

سپس حجت‌الاسلام علی آرمین، نویسنده بوشهری و برگزیده دومین دوره «از تبار قلم» استان بوشهر با قدردانی از نگاه مثبت متولیان فرهنگی استان که نسبت به وی و آثارش وجود دارد، گفت: من این آمادگی را دارم تا تمام تجربیات و اندوخته‌های علمی خود را در اختیار مردم فرهیخته بوشهر قرار دهم.

وی افزود: در حال حاضر در مدرسه‌ مجازی داستان‌نویسی همداستان و مدیر آژانس ادبی پینو پذیرای علاقه‌مندان در حوزه نویسندگی هستم.

این نویسنده بوشهری در معرفی آثار خود گفت: رمان‌های «به نام یونس» (بزرگسال) از شهرستان ادب؛ «کمیک استریپ‌های شهاب» (بزرگسال)، «پرواز با پاراموتور را دوست دارم» (نوجوان)، رمان «کریستال و قالیچه پرنده» (کودک) و کتاب داستان «کی خانم نارنجی را ناراحت کرده» (کودک) از انتشارات جمکران؛ رمان «کی میتونه به جز تو برمودا باشه» (نوجوان) از انتشارات مهرستان و مجموعه داستان‌کوتاه «تا محمد» از انتشارات کتابستان معرفت از جمله آثاری است که تا کنون منتشر کرده‌ام.

مجید عابدی، دبیر محفل ادبی شعر و آفتاب استان بوشهر نیز در بخش پایانی دومین آیین «از تبار قلم» در خصوص دومین سال فعالیت این محفل ادبی گفت: برنامه‌هایی چون راویان بالندگی، بزرگداشت روز سعدی، محفل ادبی آیندگان (ویژه کودکان و نوجوانان) و ویژه‌برنامه شعر آیینی در ماه محرم از برنامه‌های شاخص این محفل در سال گذشته بوده است.

او ادامه داد: از افتتاح این محفل که در سال 99 و با حضور مجازی علیرضا قزوه، شاعر مطرح کشوری و نغمه مستشار نظامی، دبیر محافل ادبی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شد، بیش از دو سال می‌گذرد. خوشبختانه این محفل ادبی به‌طور مستمر و منظم، روزهای سه‌شنبه در کتابخانه خلیج فارس بوشهر در حال برگزاری است.

عابدی یادآور شد: این محافل با ظرفیتی که دارد می‌تواند در راستای معرفی شعر و هنر و ادبیات و ظرفیت‌هایی که در این حوزه وجود دارد، پیش‌برنده باشد.

یادآوری می‌شود، در پایان آیین «از تبار قلم» با تکریم حجت الاسلام علی آرمین، استاد حوزه و دانشگاه و نویسنده بوشهری، با اهدای لوح سپاس از زحمات مجید عابدی به‌عنوان مجری و منصور میگلی به‌عنوان مسئول محفل ادبی شعر و آفتاب استان بوشهر تجلیل به‌عمل آمد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها