مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی؛
کمتر شاعری مثل شهریار توانسته به خانهها، کوچه و بازار راه یابد
سیدقاسم ناظمی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی با تاکید بر جایگاه مردمی استاد شهریار گفت: استاد شهریار، تنها شاعر معاصری است که توانسته وارد خانههای مردم و کوچه و بازار شده و در دل مردم جا باز کند.
ناظمی با تاکید بر اینکه استاد شهریار مقام والایی در حوزه شعر و ادبیات دارد و امسال نیز مانند سالهای گذشته برنامههای متعددی برای این روز در نظر گرفته شده است
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایبنا درباره انتخاب سالروز وفات شهریار بهعنوان روز ملی شعر و ادب فارسی و جایگاه مردمی اشعار این شاعر گفت: در بین شاعران معاصر هیچکس به اندازه استاد شهریار نمیتوانست نماد شعر ایران باشد؛ چراکه او علاوه بر اینکه یک غرلسرای درجه یک در زبان فارسی بود، در حوزه شعر ترکی نمونه مشابه دیگری ندارد و آثار بینظیری از قبیل سهندیه، خان ننه دارد و حتی حیدر بابا او به صد زبان زنده دنیا ترجمه شده است.
ناظمی ادامه داد: انتخاب این عنوان از سر تعصب و دوستبازی نیست، بلکه همه استادان اذعان دارند، شهریار بهترین انتخاب در این زمینه بوده و هست، بهطوریکه شاعری مثل هوشنگ ابتهاج نیز بارها بر این ادعا صحه گذاشته است.
وی افزود: در دنیا رقابت جدی بین شهرهای مختلف برای برندسازی وجود دارد و تا از این رهگذر بتوانند در فضای عمومی و جهانی حرفی برای گفتن و بسترسازی در حوزههای مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی داشته باشند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی با تاکید بر جایگاه مردمی استاد شهریار گفت: استاد شهریار، تنها شاعر معاصری است که توانسته وارد خانههای مردم و کوچه و بازار شده و در دل مردم جا باز کند.
ناظمی اضافه کرد: اصلیترین سرمایه ایران برای برقراری ارتباط با دنیا، حوزه فرهنگ و هنر و بهخصوص هنرهای ریشهدار و قدیمی مانند شعر است.
وی با اشاره به اینکه همزمان با روز بزرگداشت استاد محمدحسین شهریار، همه شهر با صدا و تصویر استاد، رنگ و بوی شهریار را بهخود میگیرد، از تدارک ۷۰ ویژهبرنامه برای گرامیداشت روز شعر و ادب فارسی در آذربایجانشرقی خبر داد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان گلباران مزار شهریار، برگزاری نشستهای تخصصی و علمی و برگزاری نمایشگاه خوشنویسی را بخشی از این برنامهها عنوان کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان گلباران مزار شهریار، برگزاری نشستهای تخصصی و علمی و برگزاری نمایشگاه خوشنویسی، نمایشگاه نقاشی، جشنواره قصهگویی و محافل ادبی در تمام شهرستانها، تجلیل از نویسندگان و کتابخوانان نمونه با محوریت اشعار استاد شهریار، تجلیل از شُعرای پیشکسوت شهرستانها و برگزاری کارگاههای آموزشی شعر، با محوریت اشعار استاد شهریار را از این برنامهها عنوان کرد.
وی افزود: بیست و هشتم شهریورماه آیین اختتامیه ویژهبرنامههای روز ملی شعر و ادب با حضور اصحاب فرهنگ، شعرا، اُدبا و هنرمندان کشوری و استانی، مسئولین و علاقهمندان ساعت ۱۷ در تالار وحدت دانشگاه تبریز برگزار میشود.
به گزارش ایبنا؛ در پایان این نشست خبری از پوستر همایش روز ملی شعر و ادب فارسی رونمایی شد.
نظر شما