لورا بئاتی در کتاب «در جستوجوی تئوفراستوس» زندگی و آرای فیلسوف فراموش شده یونانی را در رشتههای مختلف بررسی کرده و تلاش میکند او را از گمنامی نجات دهد.
تئوفراستوس، ابتدا شاگرد افلاطون و بعد از آن شاگرد ارسطو بود. نام او لقبی است که ارسطو به دلیل گفتار و بیان خوبی که داشت، به او داد. ارسطو او را به عنوان وصی خود و سرپرست فرزندش معرفی کرده بود. تئوفراستوس پس از مرگ ارسطو تا پایان عمر، سرپرست مدرسه ارسطو در آتن یعنی لوکئوم بود. تئوفراستوس همچنین به نظریه کاتارسیس در موسیقی و تاثیرات اخلاقی موسیقی معتقد بود.
کتاب «در جستوجوی تئوفراستوس» داستان سفری برای یافتن این فیلسوف و پاک کردن غبار فراموشی از شخصیت این فیلسوف یونانی است. «در جستوجوی تئوفراستوس» با نگاهی به همه مکانهایی که این فیلسوف باید قدم زده و زندگی کرده باشد، میگوید که چگونه او و ارسطو، دوست و مربیاش، قراردادهای فلسفی آکادمیک را زیر پا گذاشتند و به ماجراجوییهای خود پرداختند، اینکه چگونه آنها با هم چیزی را که ما اکنون به عنوان علوم طبیعی بدیهی میدانیم، اختراع و چگونه مدرسه لوکئوم را در آتن تاسیس کردند.
این کتاب چگونگی درک ما از جهان و نحوه ارتباط ما با دنیای اطرافمان را بررسی کرده و به این پرسش میپردازد که وقتی ما بزرگانی را که برای نخستین بار، چگونه دیدن جهان را به ما یاد دادند، فراموش میکنیم، در راه و روش زندگی امروز خود، چه چیزی را از دست میدهیم.
کتاب «در جست و جوی تئوفراستوس؛ سفرهایی برای یافتن فیلسوف گمشده» نوشته لورا بئاتی در 352 صفحه به زبان انگلیسی از سوی آتلانتیک بوکز منتشر شده است.
نظر شما