یکشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۰
نگاهی به استفاده از کلید واژه «وحدت» در وصیت شهدای جنگ تحمیلی

کلید واژه «وحدت» یکی از مضامین پرتکرار در وصیت‌نامه شهداست. این موضوع دستمایه تولید کتابی با عنوان «وحدت» شده است که در قالب مجموعه  نه جلدی «گزیده موضوعی وصیت‌نامه شهدا» منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، شهدای جنگ تحمیلی اغلب قبل از اینکه به عملیات‌ها اعزام شوند از مدت‌های قبل در کلاس‌های ایدئولوژی پشت جبهه‌ها شرکت می‌کردند. همین هم باعث می‌شد در موضوعات اصلی کشور نظرات مشابهی داشته باشند.

کلیدواژه «وحدت» نیز یکی از آن دست موضوعات اصلی است که در ابتدای انقلاب نسبت به آن احساس خطر می‌شد و مسئولان کشور تلاش داشتند تا با حفظ وحدت در بین اقشار مختلف مردم اجازه ندهند انقلاب اسلامی ایران شکست بخورد.

این موضوع در وصیت‌نامه‌های شهدای متعددی مورد استفاده قرار می‌گرفت و نگاهی به این متون برجای مانده نشان می‌دهد در این خصوص آنها نظرات تقریبا یکسانی داشتند و گویا از یک آبشخور فکری تغذیه می‌شدند.
 
به عنوان مثال در فرازی از یک وصیت‌نامه شهید «علی قمر سلیمانی»می‌خوانیم: «ای مسلمین جهان! به هوش باشید که پیروزی شما در گرو وحدت شما است و تنها در سایه یک رهبری واحد و اتحاد مسلمین است که می‌توانیم همه کشورهای اسلامی را از چنگال این ابرجنایتکاران شرق و غرب نجات دهیم و قدس عزیز را دوباره از دست صهیویونیست‌ها نجات دهیم و بازستانیم.»
در این خصوص کتابی با عنوان «وحدت» به چاپ رسیده که ذیل مجموعه گزیده موضوعی وصیت‌نامه شهدا قرار می‌گیرد.

فصل‌های این کتاب «وحدت در سایه‌سار ولایت فقیه»، «وحدت رمز و راز پیروزی»، «نماز جمعه و جماعت؛ نماد وحدت»، «لزوم وحدت در جبهه انقلاب»، «لزوم وحدت در میان ملت، خانواده و ....» و «وحدت در دعای شهیدان» هستند.
 
این مجموعه به کوشش «ایوب سیف‌زاده»، «زهرا مولایی» و «سعیده اصغری آذر» گردآوری شده و «نشر شاهد» آن را منتشر کرده است. «گزیده موضوعی وصیت‌نامه شهدا» درباره «وحدت» در 9 دفتر و در مجموع 2 هزار و 775 صفحه با شمارگان هر جلد 2 هزار نسخه و به بهای هر جلد 35 هزار ریال در قطع رقعی منتشر شده است.
 
در فرازی از وصیت‌نامه شهید «ابوالفضل ظهرابی» آمده است: «مادرم! از تو می‌خواهم که شب‌های جمعه دعای کمیل؛ و جمعه‌ها نماز جمعه، نماز وحدتآفرین را هر چه با شکوه‌تر برگزار کنید و پشت جبهه ها را خالی ننمائید و یار و یاور امام باشید و روحانیت اصیل و علمای مجاهد را پشتیبانی نمائید.»
 
شهید «مجید عباس‌زاده برزی» هم در وصیت‌نامه‌اش نوشته است: «خدمت رهبر کبیر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی و شهدای انقلاب و پدر و مادرم و خانواده عزیزم سلام عرض می‌کنم و می‌‌خواستم با شما دو کلام در مورد وصیت‌ام صحبت کنم. شما را دعوت می‌کنم به وحدت و همبستگی در همه کارها از جمله نماز جمعه‌ها، نمازهای روزانه، دعای کمیل و دیگر دعاها و موقعی که شما نمازی می‌خوانید برای امام و رزمندگان و من حقیر دعا کنید که بلکه خداوند ما را به راه راست هدایت کند و جزو یاران خود قرار دهد.»
 
همچنین در فرازی از وصیت‌نامه شهید «اکبر قادری» نیز موضوع وحدت این‌گونه مورد تاکید است: «ای مردم شهیدپرور! .... از شما می‌خواهم که وحدت را خود حفظ کنید و راه و روش امام عزیزمان، این ابراهیم زمان و حسین زمان را ملاک خود قرار دهید.»
 
در وصیت‌‎نامه شهید «جواد عابدینی» هم درباره وحدت اینچنین سفارش شده است: درود بر شما سنگربانان نماز جمعه که با وحدت خویش در میعادگاه عاشقان الله و با گوش فرا دادن به سرچشمه‌های سیاسی_ عبادی نماز جمعه با مشت‌های گره کرده خویش دهان منافقان این مزدوران آمریکایی را خرد بنمایید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها