رئیس اتحادیه چاپخانهداران استان آذربایجانغربی؛
چاپخانهداران آذربایجان غربی کمتر به موضوع آموزش توجه دارند
مجید محبی، در بازدید از 6 چاپخانه ارومیه گفت: متاسفانه از آموزش این صنعت در استان استقبال نمیشود که موجب رکود این صنعت در استان شده است.
وی با تاکید برضرورت حمایت از چاپخانههای استان گفت: با هدف حمایت از چاپخانههای استان، باید ترتیبی اتخاذ شود تا با تکیه بر توانمندیهای استان در امر چاپ، انتقال سفارشهای چاپ و نشر به سایر استانها متوقف شود. واحدهای موجود با توجه به صرف هزینه و ایجاد اشتغال باید حفظ شوند. بازدید امروز بهمنظور عرض خداقوت به عوامل اجرایی و کارکنان این واحد و اطلاع از روند فعالیت مجموعه انجام شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجانغربی نیز در این بازدید افزود: امروزه اهمیت و جایگاه صنعت چاپ برکسی پوشیده نیست. این صنعت در بطن خود ارتباط بسیار گستردهای با هنر و فرهنگ دارد و این مولفه، اهمیت آن را دوچندان میکند.
دهقان درباره وضعیت چاپخانههای استان گفت: چاپخانههای استان در حوزه مراحل پیش از چاپ، پس از چاپ، انواع مختلف چاپ سنتی، افست، لیتوگرافی، فلکسو و روتوگراور، سیلک، دیجیتال و چاپ خاص در استان فعالیت دارند.
نوروزی ادامه داد: صنعت چاپ حساسترین نقش را در توسعه فرهنگی و اجتماعی یک جامعه برعهده دارد. هرچه این صنعت پیشرفت و توسعه پیدا کند، میراث مکتوب یک کشور باکیفیت برتری به آیندگان سپرده خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان غربی با اشاره به اینکه ۴۱۲ چاپخانه در استان به فعالیت مشغول هستند و ۲۹ واحد جدید در حال صدور مجوز هستند، افزود: ۲۱۶ چاپخانه در شهرستان ارومیه و ۱۹۶ واحد در گستره ۱۷ شهرستان فعال هستند؛ اکنون چاپخانههای استان علاوه بر پاسخگویی به نیازهای چاپ و بستهبندی داخلی، سفارشهای چاپی زیادی از استانها و کشورها دارند.
بانکها در اعطاء تسهیلات کمبهره برای نوسازی صنعت چاپ استان همکاری کنند
محبی، رئیس اتحادیه چاپخانهداران استان آذربایجانغربی نیز در این بازدید مشکل بیمه، مالیات، شرایط کرونایی، گرانی کاغذ و مواد اولیه، مساعدت اندک ادارات و بانکها برای خرید و نوسازی دستگاههای بهروز چاپ، برونسپاری و سفارش از استانهای دیگر را ازجمله مشکلات اصلی صنعت چاپ در استان آذربایجانغربی عنوان کرد و خواستار همکاری بانکها در اعطاء تسهیلات کمبهره برای نوسازی صنعت چاپ استان شد.
وی با بیان اینکه آموزش حلقه مفقوده صنعت چاپ در استان است، گفت: متاسفانه از آموزش این صنعت در استان استقبال نمیشود که موجب رکود این صنعت در استان شده است.
مظاهری، مدیر چاپ مظاهری با بیان اینکه روزانه بیش از ۲۰هزار نوع جعبه در این کارگاه تولید میشود، گفت: محصولات این کارگاه به کشورهای عراق، بغداد، سوئد و دیگر کشورهای همسایه صادرات داریم. ۱۵ نیروی انسانی، مستقیم مشغول کار هستند، افزود: نبود حمایت بانکی، دارایی و مالیات، ضعف در حوزه بستهبندی، ازجمله مشکلات این حوزه است.
هادی ایرانی، مدیر صنایع بستهبندی آماج ارومیه نیز افزود: در این کارگاه ۲۰ نفر مستقیم و ۲۵ نفر غیرمستقیم مشغول فعالیت هستند. دارایی، بیمه و بهروز نبودن دستگاهها ازجمله بزرگترین مشکلات این صنف است. برای صادرات، سیستم بستهبندی مناسبتری لازم است؛ چراکه کشورهای همسایه، سیستم پلاستیکی را بهدلیل مساله بازیافت قبول ندارند.
نظر شما