دبیر جشنواره داستانکوتاه رضوی در گفتوگو با ایبنا عنوان کرد:
رمان دینی باید حرکت از ظاهر به باطن باشد
ساسان ناطق معتقد است که یکی از وظایف رمان یا رسالت نویسنده در مقام انسان متفکر و مصلح، کمک به بارور شدن ارزشهای انسانی است؛ با این باور، رمان دینی باید حرکت از ظاهر به باطن و ادراک مفاهیم والاتر باشد.
وی در تعریف از رمان دینی گفت: داستان و رمان به ماندگاری باورها، آیینها و اتفاقات تاریخی کمک میکند و چه بسا رماننویس با اشاره به انسانِ تنها و بییاور یا انسان امیدوار به روز رستاخیز، بتواند به سمت نگاهی نو از رمان دینی حرکت کند؛ چراکه یکی از وظایف رمان یا رسالت نویسنده در مقام انسان متفکر و مصلح، کمک به بارور شدن ارزشهای انسانی است؛ با این باور، رمان دینی باید حرکت از ظاهر به باطن و ادراک مفاهیم والاتر باشد.
دبیر پانزدهمین جشنواره ملی داستان کوتاه رضوی با اشاره به تاثیرات این جشنواره گفت: این جشنواره باید هر چند کوتاه، قدمی مناسب در شناخت، معرفت و جایگاه امامت حضرت رضا (ع) و معنویت در بین مردم داشته باشد و این میطلبد نویسندگان از دریچه نو و بکر به این جایگاه رفیع نگاهی دوباره بیندازند. غیر از این، آثار تولیدی ارزشمند باید به دست علاقهمندان و خانوادهها برسد و تاثیرگذار هم باشد؛ آنوقت شاید بگویم به وظیفهای که بر عهده داشتیم، عمل کردهایم. این تاثیرگذاری باید در رفتار، اخلاق، نوع دوستی، مهربانی و همدردی و دستگیری از یکدیگر خودش را نشان دهد؛ چراکه امام رضا (ع) چنین شخصیتی بود و ما باید بکوشیم حضرت را الگو قرار داده، و خودمان را به ایشان و سجایای اخلاقیشان نزدیکتر کنیم.
وی ادامه داد: باید از سادهانگاری و نگاه سطحی عبور کنیم و نیاز معنوی مخاطب را در تاریخ گذشته و نگاه امروزی با منطق و به زیبایی تصویر کنیم؛ آنچنان که منبع الهام، امید، خیالانگیز و در مسیر تحکیم باور و ایمان باشد. کشف دنیای موازی در مضامین و معانی مرتبط با مبانی فکری حضرت در زندگی امروز بشر در قالب مضامینی چون از خودگذشتی، مهربانی، ضمانت، دستگیری و رفتار با مردم میتواند دستمایه نویسندگان باشد.
ناطق از وظایف داستان رضوی و رمانهای مذهبی گفت و ادامه داد: داستانهای رضوی باید ما را به کشف و درک دنیایی زیبا از سلوک و زندگی و دوره امامت امام هشتم هدایت کند؛ اما نباید در همان دوره متوقف شود، بلکه درک، کشف و چشیدن آن زیباییها باید زندگی ما را در حال حاضر هم دگرگون کند. در واقع زندگی ائمه، مختص و متوقف یک دوره زمانی نیست، بلکه مثل قرآن در هر عصر و زمانی پیش روی ماست و میتواند برای ما آموزنده و راهگشا باشد. رمانهای مذهبی باید مفاهیم دینی مخاطب را ارتقا دهد و با گذر از سرگرمی محض و سادهانگاری صرف، مضامین و درونمایههای متعالی جدید و عمیقی را پیش روی مخاطب قرار دهد.
دبیر پانزدهمین جشنواره ملی داستان کوتاه در انتها این گفتوگو به اهدا جوایز اشاره کرد و گفت: در بخش داستان کوتاه به ترتیب به برگزیدگان رتبههای اول تا چهارم 15، 10، 5 و 2 (5 نفر) میلیون تومان پرداخت خواهد شد. همچنین به 10 طرح رمان برگزیده، مبلغ ورودی 5 میلیون تومان اعطا میشود تا نویسندگان این طرحها با تکمیل رمان خود در جشنواره سال آینده شرکت کنند، در این بخش هم به برگزیدگان به ترتیب 40، 30، 20 و 10 میلیون تومان پرداخت خواهد شد.
اختتامیه پانزدهمین جشنواره داستان ملی رضوی به میزبانی استان سمنان در اردیبهشت سال 1402 خواهد بود.
نظر شما