چهارشنبه ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۰
تبادل و برگردان خاطرات اسارت می‌تواند به تعمیق و نفوذ ادبیات مقاومت کمک کند/ ایران مادر مقاومت است

میثم نیلی گفت: اسرای زیادی در کشورهای مختلف وجود دارند در محیط سجون رژیم صهیونیستی که می‌توانند خاطراتشان را بگویند. در میان بعضی از خانواده‌های آنها دست‌نوشته‌هایی وجود دارد که خوب است ترجمه شود. خاطرات اسرای ما هم به زبان‌های مختلف برگردانده شود. این کار مجموعا به تعمیق، تقویت و نفوذ کلام ادبیات مقاومت می‌تواند کمک کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، برنامه رونمایی از کتاب‌های مؤسسه پیام آزادگان با سخنرانی میثم نیلی، رئیس مجمع ناشران انقلاب اسلامی، محمدحسن ابوترابی فرد، امام جمعه موقت تهران و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با حضور سردار بایرامی، رئیس سازمان ادبیات و حفظ آثار و محمدرضا سنگری و بعضی چهره‌های فرهنگی سه‌شنبه 18 بهمن در سالن الماس‌های درخشان مؤسسه فرهنگی پیام آزادگان برگزار شد.

میثم نیلی گفت: مساله آزادگی و آزادگان و ادبیات اسارت در دنیا به شدت رو به رشد است. ما نباید این مفهوم و موضوع را در مرزهای ایران که در چارچوب جنگ با رژیم بعث عراق رخ داد، محدود کنیم. اخیرا توفیق داشتیم که در معیت تعدادی از تشکل‌های فرهنگی در لبنان جایزه ادبیات فلسطین را برگزار کنیم. تشکل‌های مختلفی از هشت کشور کاری را شروع کردند که ما قصد داریم در ایران نیز آن را با کمک دوستانی در جبهه فرهنگی امتداد دهیم.

او افزود: شاید یکی از مهمترین جلساتی که تشکل‌ها در آن علاقه‌مندی نشان می‌دادند و حتی می‌گفتند که برای جایزه فلسطین بخشی ویژه و همیشگی تأسیس کنیم به نام «ادبیات سجام» بود. سی و هشت کشور جهان علیه ایران و فرهنگ مقاومت ایران همه با هم دست دادند و خواستند آن را نابود کنند و صدام نماینده همه آنها و مدیرعامل شرکتی بود که آنها با او شراکت کرده بودند تا بتوانند نهال نوپای انقلاب اسلامی را از بین ببرند.  

رئیس مجمع ناشران انقلاب اسلامی عنوان کرد: ایران مادر مقاومت است و مقاومت در کشورهای مختلف مدیون مادر مقاومت است. ایران در ادبیات مقاومت هم باید مادری کند برای همان جریان فرهنگی که در کشورهای دیگر است. اسرای فلسطین باید خاطرات اسرای ما را بخوانند و از آن الهام بگیرند و این اتصالات بین مجموعه‌ها حتما می‌تواند خیلی کمک کننده باشد. من فکر می‌کنم این جلسات و محافل خاطره‌گویی و خاطره‌شنوی می‌تواند به صورت بین‌المللی برگزار شود.

میثم نیلی گفت: اسرای زیادی در کشورهای مختلف وجود دارند در محیط سجون رژیم صهیونیستی که می‌توانند خاطراتشان را بگویند. در میان بعضی از خانواده‌های آنها دست‌نوشته‌هایی وجود دارد که خوب است ترجمه شود. خاطرات اسرای ما هم به زبان‌های مختلف برگردانده شود. این کار مجموعا به تعمیق، تقویت و نفوذ کلام ادبیات مقاومت می‌تواند کمک کند.  

او افزود: ما به ویژه در این دوره زمانی که انگیزه‌های فرهنگی جهانی در بین جبهه فرهنگی انقلاب به وجود آمده است. شاید بتوانیم به هدف نزدیکتر بشویم و نتیجه بهتری بگیریم.

تمجید اسیر کلیمی از سید آزادگان

محمدحسن ابوترابی فرد در ادامه این مراسم گفت: جمعی از آزادگان از اقلیت‌های مذهبی بودند. بعد که شناسایی شدند آنها قدری زودتر از سایر آزادگان آزاد شدند و به ایران آمدند. لذا یکی از این بزرگواران که کلیمی بود، با پدرش به قزوین منزل ما تشریف آورد برای دیدار با ابوی. پدر بزرگوار این آزاده به ابوی این جمله را گفت: خداوند قبل از اینکه انسان را خلق کند، پیامبرش را برانگیخته است، حضرت آدم پیامبر الهی.

او ادامه داد: قبل از اینکه فرزندان ما اسیر شوند. خداوند فرزند شما را در زندان عراق قرار داد تا مدیریت و هدایت آنها را به عهده بگیرد. او از ابوی تقدیر و تشکر فراوان کرد. همین خاطره می‌تواند اعجاز در اسارت را بیان کند که به زیبایی ترسیم شد.  

امام جمعه موقت تهران با بیان خاطره دیگری از برادرش بیان کرد: یکی از نمایندگان صلیب به اخوی بزرگوار ما می‌گوید شما در اسارتگاه‌های عراق یک جمهوری اسلامی تشکیل دادید که فقط پرچم ایران را ندارد. یک جمهوری اسلامی با همه ابعادش. همه اندیشه انقلاب اندیشه آزادگان بود. آزادگان در طول نزدیک یک دهه اسارت کمترین بار و فشاری را بر مسئولان کشور نداشتند برای پایان یافتن جنگ. تمام پیامشان ادامه دفاع و مبارزه تا پیروزی نهایی بود.

بیشتر بخوانید:
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها