در نخستین رویداد باشگاه کتابخوانان مشهدی عنوان شد؛
ترویج فرهنگ کتابخوانی؛ ابزاری مناسب برای تقویت تمرکز ذهن
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با اشاره به تأثیر فضای مجازی و کمرنگ شدن فرهنگ کتابخوانی گفت: باید فضای مجازی را محدود و کتابخوانی را گسترش داد؛ چراکه کتابخوانی ذهن را متمرکز و تجمیع میکند.
حجتالاسلام پژمانفر در این مراسم گفت: در گذشته بزرگان، بخشی از فضای منزل را به کتابخوانی اختصاص میدادند، اما در حال حاضر با پیشرفت فضای مجازی، این ذائقه تغییر کرده است.
وی با اشاره به اینکه سرانه مطالعه کشور به ازای جمعیت کشور پایین است، افزود: این مسئله در کشور انقلابی و فرهنگی که امالقرای جهان اسلام است، معضل بزرگی به شمار میرود.
حجتالاسلام پژمانفر با طرح این پرسش که چه اقدامی برای بالا بردن سرانه کتاب و گسترش فرهنگ کتابخوانی انجام شده است، ابراز کرد: بخش عمده این رسالت بر عهده مسئولین است و با توجه به شرایط اقتصادی حال حاضر میبایست تدابیری سنجید تا کتاب با نازلترین هزینه عرضه شود.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی افزود: بخشی از اقدامات در زمینه گسترش فرهنگ کتابخوانی به قلم نویسنده باز می گردد که محتوای جذابی تولید کند و خواننده را تا مطالعه انتهای کتاب مشتاق نگه دارد.
والدین استفاده فرزندان از فضای مجازی را محدود کنند
حجتالاسلام پژمانفر، رسالت والدین در مدیریت ذائقه کودکان را سنگین دانست و گفت: برای رسیدن به این مهم باید محدودیت در فضای مجازی ایجاد کرد. شیوع کرونا موجب شد هر دانشآموز یک گوشی در دست داشته باشد و همین امر زمینهساز از دست رفتن تمرکز فرزندان شد. انتشار موضوعات مختلف در صفحه مجازی و سایتهای مختلف موجب از بین رفتن تمرکز و ایجاد بحرانهای جدی در فضای رروح و روان میشود.
نماینده مردم مشهد در شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: برای مقابله با این امر باید فرهنگ کتابخوانی گسترش پیدا کند؛ چراکه کتابخوانی ذهن را متمرکز و تجمیع میکند و کلمات مناسب ذهن را هدایت میکند.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: والدین در این زمینه مراقبت نکردند و حقیقتا دردی است که باید درمان شود. بسیاری از فرزندان نمیدانند چه کتابی را انتخاب کنند؛ بنابراین باید مهارتهای مختلف در این زمینه را آموزش دهیم.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به معافیت مالیاتی کتابفروشان بیان کرد: چندسال گذشته توسط صد طلبه طرح شاهنامه خوانی در مساجد اجرا شد، اما متأسفانه ادامه پیدا نکرد. مشهد ظرفیتهای بسیاری در زمینه گسترش فرهنگ کتابخوانی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در پایان اقدامات موسسه شهید روحی را قابل توجه و شاخص دانست و گفت: این مجموعه توانستند با امکانات کم و مخلصانه، جهاد بزرگی را انجام دهند و اثر گذاری بسیاری در سطح ملی داشته باشند.
اثر تربیتی کتاب تا نسل ها باقی میماند
حسینزاده در ادامه گفت: دین اسلام به واسطه کتاب به دیگر نسلها منتقل شده است. افزایش سهم کتاب در زندگی ایرانیها به همت آنها باز میگردد. کتاب چه اندازه در این سبد هدیه خانوادههای ایرانی جا دارد؟ بهعنوان مثال در مناسبتهای مختلف زندگی مانند، ازوداج یا تولد.
وی درباره نقش و اهمیت کتاب گفت: اثر تربیتی و ماندگاری کتاب تا نسلها باقی میماند. دیگر آثار هنری شاید روزی نامی از آنها بر زبان نماند اما کتاب همیشه جاویدان و ماندگار و اثرگذار است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ابراز کرد: رهبر معظم انقلاب، همیشه بر اهمیت و مسئله کتابخوانی تأکید داشتند و هر سال بر ۵ عنوان کتاب تقریظ مینویسند؛ بنابراین مسئولین کشور باید توجه ویژهای که رهبری به کتاب دارند را در اقدامات خود مدنظر داشته باشند.
حجتالاسلام امیر معظمی عضو کارگروه جهادی «با شهیدان تا ظهور» نیز در این مراسم به معرفی چند کتاب پرفروش پرداخت.
در این مراسم سیداحسان مصطفیزاده، خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در خراسانرضوی از همه کتابخوانان مشهدی برای مشارکت در تولید و ایدهپردازی در بخش سوژههای مردمی مرتبط با کتاب و کتابخوانی برای انتشار در این خبرگزاری دعوت کرد.
به گزارش ایبنا؛ در پایان این مراسم از خیرین حوزه کتاب و کتابخوانی و کتابخوانان برتر مشهدی تقدیر شد.
نظر شما