دوشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۰
تولید و پخش بیش از 7 هزار دقیقه برنامه در حوزه کتاب طی سال 1401 در لرستان

مدیرکل صدا و سیمای لرستان با بیان اینکه صدا و سیمای این مرکز در سال گذشته هفت هزار و 305 دقیقه برنامه با موضوع کتاب و کتاب‌خوانی تولید و پخش کرده، از آمادگی برای تولیدات بیشتر در سال 1402 خبر داد.

علی‌رضا شیروی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در لرستان، درباره عملکرد این مرکز در سال 1401 در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی گفت: برنامه‌های کتاب‌محور لرستان در سه بخش خبری، مخاطبان رادیو و تلویزیون تولید شده‌اند.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز لرستان با بیان اینکه در سال 1401، در واحد صدای این مرکز  5 هزار و 355 دقیقه برنامه از جمله «سلام لُرسو»، «شونِشینی»، «صدای شهر»، «دِ ایواره تا آساره»، «کافه جوانی»، «چای داغ»، «موج مثبت» و ... تولید و پخش شده است، افزود: در برنامه «آفتاب و مهتاب» با توجه به اینکه این برنامه ویژه کودکان است بیشتر به موضوع کتابِ کودک و تأثیر کتاب‌خوانی در تربیت کودکان پرداخته شده است.

وی گفت: برنامه «پیام زاگرس» نیز به موضوع آموزش مباحث فرهنگی و اخلاق سیاسی در قالب معرفی کتاب‌های این حوزه با برقراری ارتباط تلفنی با نویسندگان و مؤلفان مختلف در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی پرداخته است.

شیروی با اشاره به اینکه برنامه «چای داغ بروجرد» به مباحث کتاب صوتی و دیجیتال، نهادهای متولی کتاب، معرفی کتاب‌های مفید، تقویت عادات کتاب‌خوانی، راهکارهای افزایش سرانه مطالعه کتاب، نشر و توزیع کتاب، کتاب و فرهنگ، آموزش سواد رسانه‌ای و کتابخانه‌ها می‌پردازد، افزود: در برنامه «صدای شهر» مهارت‌های کتاب‌خوانی، علمی کردن ورزش، شهر کتاب، معرفی شخصیت‌ها و نویسندگان معروف حوزه کتاب و ... مورد توجه قرار داده شده است.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز لرستان با اشاره به اینکه در بخش تلویزیون (سیما) هزار و 950 دقیقه برنامه کتاب‌محور تولید و پخش شده است، افزود: این برنامه‌ها شامل «بچه‌های لرستان»، «وایَک»، «لرستان در مسیر توسعه»، «حونه امید»، «مسابقه زنده تلفنی» و ... بوده است.

وی با بیان اینکه برنامه «وایَک» بیشتر به مباحث عادت کتاب‌خوانی، فرهنگ کتاب‌خوانی، تاثیر کتاب‌خوانی بر جامعه و افراد پرداخته است، افزود: برنامه بچه‏‌های لرستان به بحث فرهنگ کتاب‌خوانی  و معرفی کتاب‌های مفید برای ترغیب کودکان به خواندن کتاب پرداخته، همچنین برنامه‌های دیگر سیما بیشتر فرهنگ کتاب‌خوانی را  با هدف بالا بردن سرانه مطالعه کتاب مورد توجه قرار داده‌اند.

شیروی گفت: 140 دقیقه خبر شامل گزارش و مصاحبه‌های خبری کتاب و کتاب‌خوانی همچون جلسات انجمن کتابخانه‌های عمومی استان، تجلیل از برگزیدگان کتاب سال، پوشش خبری سی‌امین دوره هفته کتاب، رونمایی از کتاب‌های منتشر شده ناشران استان، نشست‌های شاعران و نویسندگان استان، جلسات نقد و بررسی کتاب در سال 1401 در لرستان تولید و پخش شده است.

مدیرکل صدا و سیمای لرستان با بیان اینکه رسانه‌ها، تأثیر زیادی در شکل‌گیری باورها و نگرش‌های مخاطبان خود در زمینه اشاعه فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی دارند و مردم همواره از رسانه‌ها تاثير پذیرفته‌اند افزود: در سال 1402 نیز برنامه‌های بیشتری با محوریت کتاب و کتاب‌خوانی در استان تولید خواهد شد؛ هرچند ترویج و توسعه کتاب‌خوانی کاری نیست که یک دستگاه یا یک وزارتخانه بتواند به تنهایی انجام دهد و جزیره‌ای عمل کردن در این حوزه اثربخش نخواهد بود و نیاز است همه دستگاه‌ها به فراخور وظایف خود در این حوزه تلاش بیشتری داشته باشند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها