در این مراسم، محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور ضمن قدردانی از قدرشناسی مردم گرگان و استان گلستان نسبت به استادمحمدرضا لطفی و حضور پرشور در آیین نکوداشتش،گفت: استادمحمدرضا لطفی به تعبیری عصاره موسیقی ایران بود. او موسیقی ایرانی را وارد مرحله جدید کرد و سازش بسیاری از خوانندگان را اعتلا بخشید.
وی با اشاره به اینکه هنر با سوختگی، عشق و دلدادگی عجین شده ، افزود: هنر یک فهم و حس و حال ویژه است و تا خود هنرمند در این وادی سلوک نکند نمیتواند آن را درک کند.
شالویی ادامه داد: این درک، سوختگی و عشق در لطفی وجود داشت و با این خصلت توانست به درون دلها برود و فهمی نو ایجاد کند و او دلها را با چنین فهمی مانوس کرد.
وی سپس ضمن دعوت از صاحبان قلم به انجام یک کار پژوهشی ارزشمند درباره استادمحمدرضا لطفی،گفت: فعالیت، آموزش، تاثیرگذاری و جریانسازی استاد لطفی نیازمند به پژوهش است و امیدوارم فعالان این حوزه نسبت به این مهم اقدام کنند و ما به نوبه خود از این پژوهش ها حمایت خواهیم کرد.
شالویی در ادامه،گفت: امسال صد و یکمین سال تاسیس انجمن مفاخر است و مقرر شده 17 بنای یادبود برای مفاخر فرهنگی و هنری کشور ساخته و از نوبنا شود.
وی افزود: در همین راستا و با توجه به جایگاه این استاد ارجمند با هماهنگی با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، یک بنای یادبود و در خور جایگاه به استاد محمدرضا لطفی اختصاص پیدا کند.
به گزارش ایبنا، استادمحمدرضا لطفی، متولد 17 دی ماه 1325 در گرگان، ردیف دان، موسیقی دان، آهنگساز، پژوهشگر، مدرس و نوازنده برجسته سازهای گوناگونی همچون تار، سه تار و کمانچه بود. او از چهره های ماندگار و تاثیرگذار موسیقی سنتی ایران بود که با خلق آثاری چون ایران ای سرای امید، کاروان شهید، برادر بی قراره و عشق داند به میان دل توده مردم راه یافت.
لطفی بنیانگذار کانون فرهنگی و هنری چاووش، گروه شیدا و مکتبخانه میرزا عبدالله بود و شاگردان متعددی را تربیت نمود. زندهیاد لطفی در صبح جمعه 12 اردیبهشت ماه 1393 و در سن 67 سالگی دارفانی را وداع گفت و پیکرش با حضور پرشور و پرشمار مردم گرگان و اقصی نقاط کشورمان تشییع و در زادگاهش به خاک سپرده شد.
نظر شما