چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۱
نمایشگاه بین‌المللی کتاب زمینه مناسبی برای معرفی فرهنگ ترکیه است

نماینده سازمان کتابخانه‌ها و انتشارات ترکیه حاضر در نمایشگاه کتاب تهران گفت: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، بستر مناسبی برای معرفی فرهنگ و ادبیات ترکیه به مخاطبان ایرانی و سایر کشورهای شرکت‌کننده در این رویداد فرهنگی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نِزارکارا، نماینده سازمان کتابخانه‌ها و انتشارات ترکیه ضمن اشاره به برپایی غرفه کشور ترکیه از سوی وزارت فرهنگ و گردشگری این کشور در این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: ما هرسال در این رویداد فرهنگی شرکت می‌کنیم. برای ما مهم است به تهران بیاییم تا ناشران و خوانندگان ایرانی با آثار ما آشنا شوند. در سال‌های گذشته وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه تعدادی از کتاب‌های ناشران این کشور را می‌خرید و در این اینجا به نمایش می‌گذاشت و بعد از پایان نمایشگاه آن‌ها را به کتابخانه‌های ایران اهدا می‌کرد. 
 
کارا با بیان اینکه وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه برخلاف سال‌های گذشته برای نمایشگاه امسال به خرید کتاب از شش ناشر ترکیه‌ای اقدام کرده است، افزود: علاوه بر کتاب‌های دیگر که در غرفه به نمایش گذاشتیم، در سال‌جاری از شش ناشر نار (Nar)،حیات(Hayat)، واک واک(Vak Vak)، اسطرلاب(Usturlab)، ماسال سرامیک اِوی(MSE) و تونگوچ(Tonguc) کتاب خریداری کردیم. این ناشران بیشتر در حوزه کودک و نوجوان فعال هستند.
وی با اشاره به ارائه هزار کتاب در غرفه کشور ترکیه ادامه داد: ناشران شرکت‌کننده برای معرفی آثار و خرید و فروش کپی رایت در این دوره از نمایشگاه شرکت کردند تا محصولات فرهنگی خود را به ناشران و مترجمان ایرانی عرضه کنند، چرا که خرید و فروش کپی رایت یکی از عوامل مهم در ورود به بازار جهانی کتاب است. 
  
نماینده سازمان کتابخانه‌ها و انتشارات ترکیه در ادامه به روند اجرای «طرح تدا» پرداخت و بیان کرد: این طرح با حمایت وزارت فرهنگ و گردشگری و به منظور صدور ادبیات و آثار ادبی ترکیه به خارج از کشور در حال اجراست. تا به امروز ۲۰۰ کتاب از آثار ادبی ترکیه توسط مترجمان ایرانی در طرح تدا حمایت و در ایران منتشر شده است. در این طرح، وزارت فرهنگ و گردشگری پس از ثبت‌نام ناشران در سایت تدا و انتخاب کتاب، یارانه‌ای برای ترجمه و چاپ کتاب به آن‌ها تخصیص می‌دهد. 
 
به گزارش ایبنا؛ به نقل از ستاد خبری سی‌و‌چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نِزارکارا در پایان اجرای طرح تدا با مترجمان و ناشران ایرانی را موفق خواند و افزود: ناشران برای ورود به بازار جهانی کتاب باید در نمایشگاه‌های کتاب از جمله نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شرکت کنند و ضمن برگزاری نشست‌های فرهنگی و نقد و بررسی آثار مطرح خود، کتاب‌های مطلوب و طراز اول نویسندگان ایرانی را نیز شناخته و اقدام به تعامل و تبادل نظر با آن‌ها و سایر نویسندگان شرکت‌کننده در این رویداد فرهنگی کنند.
 
سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا ۳۰ اردیبهشت‌ماه در مصلای امام خمینی‌(ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها