کانون پرورش فکری در حال حاضر ۴۵ مرکز از هزار مرکز خود را به تجهیزات متعددی مانند دستگاه بهدید، دستگاه تایپ خط بریل و.... مجهز کرده است. همچنین مربیهای این ۴۵ مرکز که مراکز فراگیر نام دارند، مربیهایی هستند که متناسب با حوزه خودشان آموزش دیدهاند. در مراکز فراگیر کانون، بچههای با نیازهای ویژه شامل کودکان و نوجوانان نابینا، ناشنوا و دارای اختلالات جسمی و حرکتی در کنار همه همسالانشان به کتابخوانی، سرود، سفالگری و دیگر فعالیتهای کانون میپردازند.
کانون تا امروز توانسته است در هر استان دستکم یک مرکز فراگیر و در بسیاری از استانها بیش از یک مرکز خود را تجهیز کند؛ برای مثال در استان تهران پنج مرکز و در استانهای گیلان و گلستان دو مرکز آماده حضور همه کودکان و نوجوانان کتابدوست است.
امیرحسین پورحسین، دانشآموز شانزده ساله کمبینا در نمایشگاه بینالمللی کتاب، به همراه پدرش به غرفه کانون پرورش فکری آمد. از امیرحسین درباره کتابهای بریل سوال کردیم و در جواب به این سوال که کیفیت کتابهای کانون را چگونه ارزیابی میکند، پاسخ داد: «اینکه کتابهای بریل را در غرفه دیدم خیلی خوب بود؛ زیرا در غرفههای دیگر موفق به پیدا کردن کتاب بریل نشدیم. جنس کاغذ کتاب خیلی خوب است و همچنین نقطهها هم بسیار خوب و واضح هستند.»
از امیرحسین خواستیم گونه موردعلاقهاش و همچنین نظرش را درباره تنوع کتابهای بریل کانون برایمان بگوید. او گفت:«من خودم کتاب شعر و طنز دوست دارم. البته الان سهتا کتاب برداشتهام. یکی شعر، یکی طنز و دیگری کتاب علمی. به نظر من تنوع کتابها خوب است؛ ولی بهتر است بیشتر شود. من دوست دارم اکثر کتابهای نمایشگاه به خط بریل هم چاپ شوند.»
امیرحسین همچنین گفت که تا به حال به مراکز فراگیر کانون پرورش فکری نرفته است؛ اما زمانی که پدر امیرحسین از این موضوع آگاه شد به گرمی از وجود مراکز استقبال کرد و از ما نشانی پنج مرکز فراگیر تهران را درخواست کرد.
اگر شما هم میخواهید آدرس این مراکز را ببینید یا به ۱۷۰ عنوان کتاب بریل دسترسی پیدا کنید در سایت کانون به سادگی این امکان وجود دارد؛ همچنین در برنامههای کاربردی طاقچه، فیدیبو یا دیجیکانون به نشانی Digikanoon.ir کتابهای صوتی کانون پرورش فکری را میتوانید بشنوید.
سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران روز شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ به کار خود در مصلای امام خمینی(ره) پایان داد.
نظر شما