ششمين دوره نمايشگاه «ياد يار مهربان» با حضور رييس قوه قضاييه، شهردار تهران، رييس سازمان فرهنگي ـ هنري شهرداري تهران، مدير موسسه نشر شهر و مسوول برگزاري اين نمايشگاه، صبح امروز(شنبه) در مركز دايمي نمايشگاههاي شهرداري تهران واقع در بوستان «گفتگو» افتتاح شد._
وي با اشاره به ظرفيتهاي بالاي فرهنگي جامعه اظهار داشت: اين ظرفيتها بايد با برنامهريزي دقيق و كار آمد و توسط نيروهاي توانمند شكوفا شوند. يكي از راهكارهاي علمي و موفق در عرصه آموزش، ترويج فرهنگ و كتاب با استفاده از امكانات روز است.
وي با اشاره به ارزشهاي ديني و تمدن ملي اسلامي ايرانيان گفت: يكي از اهداف برنامههاي فرهنگي، تبيين تمدن ديرينه و ارزشمند ايراني به جهانيان و انتقال آن به نسلهاي آينده انقلاب اسلامي است.
آيتالله شاهرودي با اشاره به اين كه «يكي از زمينههاي تهاجم فرهنگي، از بين بردن تمدن ايراني است»، اظهار داشت: بايد با استفاده از دستاوردهاي انقلاب، اين فرهنگ را حفظ كنيم و از طريق كتاب و اطلاعرساني صحيح، اين تمدن ملي را در اختيار خود نگه داريم و نگذاريم بيگانگان تمدن ما را مصادره كنند.
وي افزود: نمايشگاه «ياد يار مهربان» در قالب يك ابزار شكل گرفته و به عنوان يكي از فعاليتهايي كه متمركز بر خدمترساني به نسل جوان، محصل و دانشجو است، الگويي صحيح و قابل تكثير در مراكز استانهاي ديگر به حساب ميآيد. همچنين نشر كتابهاي آموزشي، حضور ناشران و برنامههاي اين نمايشگاه همه ساله بايد به روز و كارآمدتر شوند.
رييس قوه قضاييه اظهار داشت: محتواي كتابها نيز بايد تقويت شود زيرا در اين زمينه كمبودهاي زيادي داريم و يكي از مهمترين وظايف اين نمايشگاه، رفع مشكلات فرهنگي ـ آموزشي دانشآموزان است.
در ادامه اين مراسم، امير مسعود شهرامنيا، مسوول برگزاري اين نمايشگاه، با اعلام اين كه «در پنج دوره گذشته نمايشگاه ياد يار مهربان 160 ميليارد تومان كتاب، وسايل ورزشي و كمك آموزشي به مدارس اعطا شد»، اظهار داشت: نمايشگاه امسال با بودجه 15 ميليارد ريالي تنها به اهدا كتاب اختصاص دارد و از امروز(شنبه) تا 27 بهمنماه برپاست.
وي افزود: ششمين دوره نمايشگاه در شهر تهران برگزار ميشود، در صورتي كه دورههاي گذشته در سطح استان تهران بود و ناشران كتابها را به صورت اماني در اختيار ميگذاشتند. همچنين ناشراني كه با امكانات و كتابهاي كمتري شركت كردهاند، در بخش اول نمايشگاه حضور دارند.
شهرامنيا با اشاره به 6400 واحد آموزشي كه در اين نمايشگاه كتاب دريافت ميكنند، عنوان داشت: در اين دوره دو ميليون جلد كتاب به خزانه كتاب مدارس افزوده ميشود و علاوه بر مدارس، حوزههاي علميه و خوابگاههاي دانشجويي نيز كتاب دريافت ميكنند.
در بخش ديگري از اين مراسم، محمدباقر قاليباف، شهردار تهران، اظهار داشت: يكي از مهمترين شاخصهايي كه ميتوان در عملكرد اجتماعي به آن اشاره كرد، بحث كتاب و كتابخواني است و هرچه سطح آگاهي شهروندان بالاتر باشد و به دنبال دانايي محوري و توسعه آموزش نيروهاي انساني باشيم، در كارها موفقتر خواهيم بود.
شهردار تهران اظهار داشت: همانگونه كه وظيفه شهرداري، فعاليتهاي در عرصه عمراني است، بحث آموزش عمومي نيز بخشي از وظايف اين سازمان به حساب ميآيد.
وي با بيان اين كه شهرداري در بخش آموزش و پرورش وظيفه مستقيم ندارد، عنوان داشت : سعي ميكنيم با اهداي كتاب و وسايل آموزشي به مدارس و تجهيز كتابخانههاي عمومي، بخشي از وظيفه فرهنگي خود را انجام دهيم.
نظر شما