کتاب «آقازادهها» روایتهایی است از زندگی فرزندان مسئولین که در زمان حضور در مناصب حکومتی، به شهادت رسیدند. به مناسب سالگرد شهادت چند شهید این کتاب، گفتوگوی ایبنا با زهرا جابری؛ نویسنده این کتاب را در ادامه میخوانید.
زهرا جابری؛ نویسنده کتاب «آقازادهها» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری گتاب ایران (ایبنا)، درباره کتاب «آقازاده» گفت: آقازادهها درباره فرزندان مسئولینی است که در زمانی که پدرانشان در جمهوری اسلامی مسئولیت داشتند، به شهادت رسیدند. سیر نگارش این کتاب به این شکل است که در ابتدا به بیان زندگی و خاطراتی از پدر پرداخته شده و سپس به زندگی شهید میپردازد.
وی درخصوص هدفش از انتخاب این سوژه گفت: این سوژه را یکی از دوستانم که از نویسندگان خوب انتشارات حماسه یاران بودند، به من پیشنهاد دادند. انتشارات هم درباره سیر نگارش و اینکه کار به چه شکل باید پیش برود، قالب کتاب و... توضیحاتی دادند و اطلاعات مختصری را در اختیار من قرار دادند. اگرچه کار سختی به نظرم میآمد، چون نیاز به تحقیقات وسیع داشت، اما با شنیدن عنوان و موضوع کتاب، مصمم شدم که این کار را حتما انجام بدهم. در طول نگارش هم خانم حسینی در کنار من بودند و با راهنماییهای خوب ایشان تحقیقات و نگارش کتاب پیش رفت و الحمدلله کتاب آقازادهها به چاپ رسید.
او با اشاره به اینکه اولین نکته محرک برای نوشتن این کتاب، خود عنوان کتاب بود، گفت: در جامعه امروزی، نگاه مثبتی به آقازادهها وجود ندارد و تا کلمه آقازادهها آورده میشود، پشتسرش رانت و فساد هم میآید و برخی به دنبال این هستند که مسئولین نظام را به زیرپاگذاشتن آرمانهای انقلاب و سوءاستفاده از قدرت، متهم کنند و حتی با اصرار بگویند که نامی از آقازادههای کشور در صحنههای دفاع از نظام نیست. در حالی که این کتاب، چیزی غیر از این را میگوید. کتاب آقازادهها یک پاسخ محکم است به این اتهامات و از آقازادههایی نام میبرد که نه تنها از موقعیت پدرانشان استفاده نکردهاند و باری بر دوش نظام نبودهاند، بلکه تمام هموغمشان خدمت به انقلاب بوده و در این راه هم به شهادت رسیدهاند.
جابری با اشاره به اینکه شاید تا به حال به گوش کسی نخورده باشد که مسئولی در این کشور زندگی میکند که چهار فرزندش به شهادت رسیده، افزود: نماینده مجلسی داریم که دو شهید در راه انقلاب داده است. اینها مسائلی است که هیچ وقت دشمن به ما نمیگوید و در واقع وظیفه قشر انقلابی است که اینها را به مردم معرفی کنند.
نویسنده کتاب «آقازادهها» عامل دیگر برای نوشتن کتاب را گیرایی زندگی شهدا و پدرانشان دانست و گفت: این گیرایی و جذابیت به حدی بود که من وقتی درباره زندگی آیتالله روحانی و یا آیتالله میانجی مطالعه میکردم، حال و هوای خودم عوض میشد. یک حسی به من دست میداد که تا مدتها ماندگار بود.
زهرا جابری درخصوص روند نوشتن کتاب و تامین اطلاعات از منابع مورد استفاده افزود: کار تحقیق، مطالعه و نگارش کتاب یک سال طول کشید. درباره شهدا اطلاعاتی مختصر و گاهی در حد یک نام در اختیار من بود که این اطلاعات باید تکمیل میشد. از طرفی سوژههای متعدد کتاب، کار جمعآوری اطلاعات را سختتر میکرد اما با عنایت خود شهدا کار به خوبی پیش رفت و نگارش کتاب بعد از یک سال کار تحقیقی مدام، به اتمام رسید.
وی افزود: برای تأمین اطلاعات کتاب نیز در ابتدا هر نوشتار که در این باره وجود داشت را میخواندم، اگر فیلمی بود میدیدم، درباره برخی شهدا که اطلاعات کمتری وجود داشت با خانوادههای آنها مرتبط میشدیم و از طریق مصاحبه با بازماندههای شهید اطلاعاتمان را تکمیل میکردیم.
وی در پایان آثاری که درباره در دست نوشتن دارد، گفت: آقازادهها اولین کار نگارشی من بود که در جشنواره شهید اندرزگو و در بخش نوقلمان هم مورد تقدیر قرار گرفت. کتابی دیگری نیز درباره زندگی و خاطرات علامه مصباح نوشتهام که انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (رحمةاللهعلیه) چاپ کرده است. کتاب دیگری هم درباره زندگی علامه حسنزاده در دست چاپ دارم.
نظر شما