وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه «برای افزایش و بالابردن سرانه کتابخوانی در استان، چه اقداماتی لازم است اجرایی شود؟» پاسخ داد: والدین و خانوادهها باید اهل مطالعه باشند و فرزندان خود را از کودکی به مطالعه عادت دهند. رسانهها و تلویزیون میتوانند با تدارک برنامههای مختلف و دعوت از دانشمندان و مفاخر علمی، مردم را به کتابخوانی و مطالعه، تشویق کنند.
وی ادامه داد: برگزاری سمینارهای مختلف با حضور اساتید برجسته علمی، تقدیر از بزرگان علم و صاحبان فکر و اندیشه و الگوسازی آنان برای علم دوستان، فراهم آوردن دسترسی آسان مردم به کتابهای مورد نیاز، برگزاری نمایشگاههای مختلف کتاب و معرفی آثار تازه منتشرشده در فضای مجازی، سایتها و رسانهها و ... میتوانند به بالا بردن سرانه کتابخوانی کمک کنند.
نویسنده رمان هم آواز ادامه داد: برای علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی گسترش فضای کتابخانهها و مجهز شدن سالنهای مطالعه، تجهیز بخشهای کودک و مرجع به امکانات روز، روزآمدکردن قفسههای کتاب به کتابهای تازه و کتابهای قدیمی که تجدید چاپ شده و متناسب با نیاز اقشار مختلف مخاطبان، در این راستا خیلی مهم و تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: دعوت از ادارات، مراکز علمی، دانشگاهها، مدارس و...برای بازدید و آشنایی با خدمات کتابخانهها، تقدیر از فعالان عرصه کتاب، معرفی کتابخانهها و آدرس و ساعت فعالیت آنها در فضاهای مجازی، سایتها و رسانه ها برگزاری نشستهای علمی و برنامههای فرهنگیِ متنوع، برگزاری کلاسهای آموزشی، انگیزشی، علمی و مسابقات کتابخوانی، برگزاری اردوهای علمی و تفریحی برای اعضا و ... نیز در افزایش سرانه مطالعه در جامعه مؤثر است.
وی با اشاره به نقش کتاب و کتابخانه و کتابخوانی در کاهش آسیبهای اجتماعی گفت: کتاب و کتابخانه و کتابخوانی باعث توسعه و پیشرفت فرهنگی در جامعه میشوند. جامعهای که مطالعه بیشتری داشته باشد و فرهنگ کتاب و کتابخوانی در آن نهادینه شود، به پیشرفتهای زیادی در زمینههای مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... میرسد و جامعهای متعالی و توسعه یافته و روزبهروز صنعتیتر خواهد شد، زیرا تسلط زیاد بر علوم، زمینههای کشف استفادههای کاربردی را فراهم میآورد.
وی تصریح کرد: مطالعه باعث کاهش اضطراب و استرس و شناخت بیشتر و رفع ابهامات و حل مشکلات زندگی، فعال ماندن مغز و تقویت حافظه، بهتر نوشتن و صحبتکردن، افزایش دایره واژگان، خواب راحت، افزایش قوه ادراک، تخیل و خلاقیت، افزایش مهارتها و آشنایی با کسب و کارهای مختلف و درآمدزایی و ... میشود. نقش مطالعه در بالا بردن سطح آگاهی افراد و ارتقای سطح فرهنگ جامعه و کاهش آسیبهای اجتماعی بسیار چشمگیر است.
به گزارش ایبنا، میعادمهدی صفری متولد سال 1363در ایلام، دارای مدرک کارشناسی ریاضی کاربردی و کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش مدیریت مالی و دورههای هنری و علمی از مراکز معتبر علمی، در سطح کشور طی کرده است. از این نویسنده تاکنون فیلمنامههای تبسم عشق، سفیددستان بهشتی و رمان هم آواز منتشر شده است.
نظر شما