سه‌شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۹
آموزه‌های اسلامی نسخه شفابخش رهایی از اعتیاد است

خراسان رضوی - مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی گفت: نسخه اصلی، قطعی و شفابخش رهایی از اعتیاد، توصیه‌ها و آموزه‌های اسلامی است.

 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در مشهد، حجت الاسلام علی اکبر سبزیان، ظهر سه‌شنبه در آئین رونمایی از کتاب «درسنامه الگوی اسلامی ترک اعتیاد به مواد مخدر» در آستانه هفته مبارزه با مواد مخدر در کتابخانه مرکزی امام خمینی(ره) مشهد افزود: اگر متولیان امر در حوزه اعتیاد به این درسنامه توجه کنند، بدون شک شاهد رشد چشمگیر رهایی و آزادی مردم از دام اعتیاد خواهیم بود. این کتاب قابلیت این مسئله را دارد که به عنوان یک مدل در شهرستان مشهد پیاده‌سازی و به عنوان یک الگو به سراسر کشور انتقال داده شود.

وی خاطر نشان کرد: هر اقدامی نیازمند یک اثر برای پایه‌گذاری حرکت در مسیر موردنظر است و این کتاب می‌تواند این نقش مهم را در حوزه اعتیاد ایفا کند.

حجت الاسلام علی اکبر سبزیان با اشاره به اینکه متاسفانه امروزه پیرامون هر خانواده‌ای یک فرد مبتلا به اعتیاد وجود دارد، گفت: انتظار می‌رود متولیان این حوزه در خصوص تبلیغ، تبیین وترویج این اثر پیش رو و پیشگام باشند.

وی ادامه داد: اگر بنا داریم طبق بیانیه گام دوم انقلاب جامعه را به رشد و شکوفائی برسانیم باید به ابعاد مختلف جامعه اعم از اعتیاد، جرم، بزهکاری و ... نیز توجه داشته باشیم؛ زیرا امروز دشمنان سعی در غفلت و تخریب جوانان با این بلای خانمانسور دارند.

حجت‌الاسلام علی اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی اظهار امیدواری کرد: در آینده نزدیک شاهد برکات این رونمایی در حوزه ترک اعتیاد در جامعه باشیم.

در ادامه محمدمحسن دعایی، مدیر موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلامی با اشاره به کتاب «درسنامه الگوی اسلامی ترک اعتیاد به مواد مخدر» آن را ادله‌ای محکم در راستای اثبات رهنمودهای اسلام در حوزه‌های مختلف دانست و گفت: مکتب مبین اسلام، مکتب دینی، اسلامی، جامع و کامل است.

وی با بیان اینکه متاسفانه نوع نگاه به دین اسلام، قرائت حداقلی است، اظهار کرد: نگاه رایج تنها شامل احکام، آداب و ... است. در حالیکه پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 بر مبنای اعتقاد به توانمندی‌های این دین برای مدلسازی در حوزه‌های مختلف سیاسی و مملکتی شکل گرفت. امروز وظیفه داریم که ظرفیتهای این دین کامل را برای جامعه آشکار کنیم و این کتاب گامی کوچک در این مسیر است.
 
دعایی با اشاره به نقش دشمنان در توزیع و ساخت مواد مخدر سنتی و صنعتی با هدف نابودی نسل بشریت، گفت: در ایران بالغ بر 4میلیون نفر مبتلا به اعتیاد هستند. وقتی انسان به این مسئله آلوده می‌شود ضریب نفوذ آسیب را در روح و روان خود بالا برده و باعث سقوط خود به منتهای بشریت می‌شود.
 
دعائی در خصوص روند تولید کتاب، گفت: روش پژوهش در خصوص موضوع این کتاب به تفصیل توسط محققین بیان شده است، اما ما در موسسه به دنبال کشف سوالات و راه حل مناسب بودیم. تمامی مقالات مربوط به این حوزه مطالعه و با کارشناسان امر به تبادل نظر و گفتگو پرداخته شد. در ادامه به دنبال شناسایی متغیرهای اصلی و رسیدن به شبکه سوالات بودیم. این شبکه سوالات را به کلید واژه‌های علمی تبدیل و پس از آن با مراجعه به آیات قرآنی به دنبال کشف سوال بودیم. نتیجه این روند کتابی شد که برای دستیابی به مدل راهبردی مفید و در بخشهایی ده‌ها راه حل برای ترک اعتیاد عرضه می ‌کند.

حجت الاسلام دعایی با اشاره به آمارهای موجود در حوزه اعتیاد، گفت: گردش مالی این حوزه در دنیا بالغ بر 500 میلیارد دلار است. سالانه در کشور افغانستان بیش از 6هزار تن مواد مخدر طبیعی تولید و صادر می‌شود. در سال 1400 بالغ بر 900 تن مواد مخدر در ایران کشف شده است و طی 22 سال گذشته بالغ بر 14هزار تن مواد کشف و امحاء شده است. توجه داشته باشید که کشور ما یکی از اهداف اصلی دشمنان است، آنان در تلاش هستند تا با درگیر کردن جوانان، خانواده‌ها و جامعه ایرانی صدمه جدی به نظام و کشور بزنند.
 
وی ادامه داد: سن پائین اعتیاد و آنچه در زیرپوست شهرها می‌گذرد، تاسف برانگیز است. طبق آمار مستند سالانه 183هزار نفر به واسطه مصرف مواد مخدر جان خود را از دست می‌دهند. سه هزار و  846 شهید و 12 هزار و 500 جانباز در مسیر مبارزه با مواد مخدر داشته‌ایم. 65 درصد  همسرآزاری‌ها، 55 درصد طلاق‌ها، 20درصد  منکرات و 21 درصد خشونت‌ها ناشی از مصرف مواد مخدر است و این در حالیکه است که 20درصد افراد مبتلا به اعتیاد تحصیلکرده هستند. در مقطعی که حوزه مبارزه با مواد مخدر بصورت جدی وارد مسائل پیشگیرانه و برخورد با این معضل شد، شاهد کاهش 90درصدی جرائم در جامعه بودیم.

در پایان حجت الاسلام حاج شیخ محمدحسن وکیلی، نویسنده کتاب «درسنامه الگوی اسلامی ترک اعتیاد به مواد مخدر» نیز گفت: این کتاب پیش فرضی دارد که با بررسی مجموعه منابع دینی، می‌توان به این اطمینان رسید که دین اسلام در حوزه تربیت کارآمد است و اینگونه نیست که خداوند آن را دینی کامل اعلام کند، اما رهنمودی برای زندگی نداشته باشد. در واقع دین اسلام یک منبع راهبردی عملیاتی و کامل دینی برای انسان است.
 
وی با بیان اینکه اعتیاد ابعاد مختلفی دارد، افزود: اگر در اعتیاد به درمان قطعی نرسیدیم به واسطه عدم مدیریت آن، نگاه تک بعدی و عدم ارائه راه کار مناسب است. طبق آمار در بهترین حالت ضریب موفقیت در مسیر ترک اعتیاد به صورت کامل 5درصد  است که این آمار در مقایسه با هزینه‌های هنگفت ترک آن، بسیار ناچیز است.
 
وکیلی اظهار کرد: در جواب به این سوال که «آیا راهی برای درمان قطعی و بازگشت حداقلی به مواد وجود دارد؟»باید گفت، برای رسیدن به این مهم باید به تمامی ابعاد اعتیاد اعم از درمان جسمی، نوع مواد، جامعه پیرامون فرد و .... توجه کرد. مهم‌ترین وجه آن نیز اثر لذت بخشی مواد مخدر است. این لذت به قدری زیاد است که انسان نمی‌تواند از آن صرف‌نظر کند و دوباره به آن باز می‌گردد. پس نباید به صرف درمان جسمی بسنده کنیم بلکه باید با کمک دین اسلام دریچه‌ای موثر برای درمان روح و روان انسان در این حوزه باز کنیم.

حجت الاسلام حاج شیخ محمدحسن وکیلی مخاطب این کتاب را راهنمایان و مسئولین حوزه اعتیاد دانست و افزود: اگر این کتاب الگوی جامعه قرار بگیرد می‌توانیم امیدوار باشیم که آمار ترک قطعی اعتیاد به 70 درصد  برسد.
 
کتاب «درسنامه الگوی اسلامی ترک اعتیاد به مواد مخدر» بر اساس دروس خارج فقه استاد حاج شیخ محمدحسن وکیلی به تدوین سید شهاب‌الدین دعایی در سال 1401 توسط انتشارات موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلامی شهرستان مشهد در 256 صفحه به چاپ رسیده است.

آئین رونمایی از کتاب و پوستر برنامه و جلسه پرسش و پاسخ نیز انجام و بخشهایی از کتاب توسط ماریه رحیمی، کارشناس مسئول منابع اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی خوانش شد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها