محمد طوسی، عضو هیئتمدیره شرکت «دنیای ماهپیشونی» در این نشست در تشریح موضوع این دو کتاب بیان کرد: چهار سال روزی شش ساعت برای دانشنامه وقت گذاشته شده است که زحمت بسیار زیادی است. طبقهبندی و چیدمان کتاب همیشه در فروشگاهها مورد بحث است، بر مبنای نشر، موضوع یا الفبا کتابها در فروشگاهها چیده میشوند؛ اما در بوکتاب این بررسی نوع چیدمان باعث شد یک راهنمای بزرگ داشته باشیم که نتیجه آن اثر «راهنمای طبقهبندی و چیدمان کتاب کودک و نوجوان» شد.
وی ادامه داد: نهایتا سه طبقهبندی سنی کلی ایجاد شد که به خردسال، کودکان و نوجوانان رسیدیم، حال در هر بخش، مثلا در خردسالان بخش شعر ایجاد شد و خود شعر دارای دستهبندیهایی از جمله لالاییها شد که همین دستهبندی در فروشگاههای مشهد و بندرعباس بوکتاب نیز دیده شده است.
طوسی عنوان کرد: وقتی وارد بحث اسباببازی شدیم دیدیم چقدر دنیای بزرگی است و فهمیدیم چیزی نیست که بشود از آن ساده گذشت و نتیجه آن در حال حاضر، سه هزار صفحه «دانشنامه اسباببازیها» است و یک مجموعه ۶۰۰ صفحهای دیگر نیز تمام شده و به زودی منتشر میشود. مجموعا حدود سه هزار و ۶۰۹ صفحه «دانشنامه اسباببازیها» منتشر خواهد شد.
وی اضافه کرد: مثلا در بخش ماشینهای اسباببازی، دستهبندیهای متعددی وجود دارد؛ مثلا دسته ماشینهایی که کودک سوار آن میشود یا کودک آن را در دست میگیرد و هر کدام از آنها نیز دوباره دستهبندیهایی دارد و این دستهبندیهای دقیق، باعث ایجاد «دانشنامه اسباببازیها» شد.
عضو هیئت مدیره گفت: امیدواریم دانشنامه موجود علاوهبر کمک به مجموعه بوکتاب، به مجموعههای کتابفروشیهای بزرگ دیگر نیز کمک کند؛ زیرا «دانشنامه اسباببازیها» این ظرفیت را دارا است.
در بخش پایانی این برنامه، از مجموعه چهارجلدی «دانشنامه اسباببازیها» و «راهنمای طبقهبندی و چیدمان کتاب کودک و نوجوان» رونمایی شد. در پایان این جلسه از غلامعلی کیومرثی، نویسنده مجموعه چهارجلدی «دانشنامه اسباببازیها» و «راهنمای طبقهبندی و چیدمان کتاب کودک و نوجوان» تجلیل به عمل آمد.
نظر شما