وی با تبریک روز قلم گفت: باید تمام مردم توجه داشته باشند که این روز را ارزشمند و هر آنچه را که به قلم و نوشتن مربوط میشود، والاتر و مقدس تر از هر پدیده دیگری در دنیا بدانند.
وی ادامه داد: روز قلم بهانهای است تا فرزندان این سرزمین با تاریخ و فرهنگ اجدادشان آشنا شوند و گنجینهای را که برای آنها به یادگار مانده را به دوش بکشند و آماده قدم گذاشتن در این راه شوند.
وی ادامه داد: روز قلم بهانهای است تا کودکانمان بیشتر بخوانند، بیشتر گوش کنند و توانایی مکتوب کردن آنچه دیده، شنیده و خواندهاند را داشته باشند.
مدیر نشر چامهسرا ادامه داد: انسانها دوست دارند از تجربیات گذشتگان استفاده کنند و تمایل دارند یافتههای خود را برای نسلهای بعد و آیندگان به یادگار بگذارند تا در گذر زمان تحریف و فراموش نشود و برای همیشه باقی بماند.
مولف کتاب «پنج ضلعی موفقیت» ادامه داد: قلم امتیازات فراوانی دارد اما سه ویژگی منحصربفرد دارد که زبان شفاهی ندارد. آثار قلم باقی میمانند. قلم دقیق است. بدون اینکه کهنه شود به همان شکل به نسلهای بعد منتقل میشود. آثار قلم عمیق است و نقل قولها هم برای اینکه مستند شوند و ارزش خود را در طول زمان حفظ کنند، باید مکتوب شوند.
وی ادامه داد: اختصاص یک روز به عنوان روز قلم کار پسندیدهای است. مخصوصاً که این انتخاب ریشه در تاریخ و فرهنگ ایران دارد. روز قلم، فرصتی است که یک بار دیگر ارزشهای علمی، فرهنگی و هنری را به یاد بیاوریم و گرامی بداریم و از اساتید فرهیخته کشورمان،که موجب توسعه و پیشرفت فرهنگ و هنر این مرز و بوم شده اند، تقدیر و تجلیل کنیم.
مولف کتاب «انتخاب» با اشاره به انتظارات جامعه ناشران و مؤلفان از متولیان فرهنگی گفت: باتوجه به وضعیت اقتصادی جامعه و عدم ثبات اقتصادی در حوزه نشر مانند سایر محورهای اقتصادی و اجتماعی، انجام هرگونه فعالیت،با محدودیتهای جدی روبه روست.
وی تصریح کرد: نویسندگان انتظار دارند ناشران آثارشان را به چاپ برسانند و ناشران توان و امکان نشر آثار نویسندگان را ندارند، از این رو متولیان لازم است بستههای تشویقی برای نویسندگان و هم برای ناشران در نظر بگیرند.
وی ادامه داد: بستههای تشویقی تنها شامل کمکهای مادی و مالی نمیشود، تولید برنامههای فرهنگی و بردن فرهنگ کتابخوانی به درون خانهها و اماکن عمومی از وظایف کلان دولتها و متولیان نشر است.
این ناشر ایلامی ادامه داد: باید به این نکته توجه کرد که دولت یک شخص واحد نیست که خدمات کارمندان خود را به خاطر بیاورد و به آنها پاداش دهد. اینکه ما انتظار داشته باشیم دولت تمام هم و غم خود را متوجه ناشران و نویسندگان و اهل قلم نماید، انتظار ناصوابی است.
وی تصریح کرد: متولیان نشر باید توانایی داشته باشند تا به عنوان افراد مؤثر در دولت هرازگاهی دولت را متوجه رسالت خطیر خود در ارتباط با این حوزه نمایند.
وی ادامه داد: به نظرم لازم است که روز قلم به هفته قلم تبدیل شود بهترین زمان برای جلب توجه نظر دولت به اهل قلم است.
گوهری با اشاره به اهمیت مهارتهای ارتباطی گفت: خواندن، نوشتن، سخن گفتن و گوش دادن از مهمترین مهارتهای ارتباطی به شمار میروند. تنها تمرکز بر خواندن و سخن گفتن نمیتواند تضمین موفقیت باشد. در مراکز آموزشی و در خانوادهها بر روی مهارت خواندن و سخن گفتن بیشتر از دو مهارت دیگر توجه و تمرکز می شود. لازم است تا بچه ها و فرزندانمان را به نوشتن سوق دهیم. نوشتن و گوش دادن باید از همان سنین کودکی در کنار سایر مهارت ها به بچه ها آموزش داده شود.
وی در پایان گفت: بچههای امروز، امیدهای آینده و ادامه دهندگان راه گذشتگان هستند. بدون توجه به آنها و بدون آموزش نمیتوان انتظار موفقیت از آنها داشت. آموختن ارزشها و مفاهیم درست به آنها، از مهمترین وظایف ما متولیان تالیف و نشر و آموزش است، بچهها باید به نحوی تربیت شوند تا آنان، فرهنگ و هنر را ارزشمند تلقی کنند، پس باید از همان کودکی به آنان آموخت تا خوب شنیدن و خوب نوشتن را بیاموزند.
نظر شما