کتاب «زندگی و تفکر هایدگر» به قلم آلن بدیو و باربارا کاسن با ترجمه میترا سرحدی توسط نشر «حکمت کلمه» به بازار نشر آمد.
مارتین هایدگر یکی از برجستهترین فیلسوفان قارهای قرن بیستم به حساب میآید. جریان فکری که تحتتأثیر او ایجاد شده بخش مهمی از فلسفه غرب را تشکیل میدهد. زبان فلسفی او غامض است و همین تأمل در اندیشههای او را دشوار میکند. روش تفکر هایدگر تحقیق درباره وجود و حقیقت آن است و سایر مباحث او ذیل این عنوان قرار میگیرند.
کتاب حاضر متنی کوتاه درباره هایدگر است که وجوهی مهم و بحثبرانگیز از زندگی و تفکر او و ارتباط میان این دو را مورد بررسی قرار داده است. نویسندگان به اعتبار نسبتی که هریک با هایدگر داشتهاند از منظر خود این وجوه را واکاویدهاند و در این راه به بخشهایی از نامههای هایدگر به همسرش استناد کردهاند.
پژوهشگران فلسفه هایدگر و علاقهمندان به تفکر ناب او در این کتاب به افقهایی دست خواهند یافت که قضاوت درباره مؤلفههای شاخص زندگی شخص او و کلیت تفکر و دوگانگی ادعایی و عدم انسجام این دو را برای آنها تسهیل خواهد کرد و احتمالاً پرسشهای کلیتری را درباره دوگانه «امر بشری» و امور فکری در متفکران به میان خواهد آورد.
زبان یکی از اصلیترین عناصر در وجودشناسی هایدگر است و نحوه برخورد او با زبان و استفاده او از زبان منحصر به خود اوست. طرح مسئله زبان در هایدگر ناگزیر پرسش از ترجمه آثار او و چگونگی برگردان اصطلاحات مغلق او را به میان میآورد. تولید ترجمهای دقیق و منسجم از مفاهیم خاص او مستلزم تلاش برای ورود در دنیای این متفکر و تأمل بر آن است. برای برگردان این مفاهیم در متن حاضر و نیز ترجمه عباراتی که نویسندگان با اشاره به اصطلاحات او صورتبندی کردهاند، چنین تلاشی تا حد امکان صورت گرفته است.
به تازگی این کتاب در 92 صفحه و به قیمت 90.000 تومان چاپ شده و در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
نظر شما