به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اسفراین، تیمور غلامی شامگاه شنبه در آیین اختتامیه هفتمین دوره جشنواره ملی داستان کوتاه با عنوان «بلقیس» با قرائت بیانیه خود اعلام کرد: سرعت تغییر و تحولات دنیای کنونی شگفت انگیز شده و هر لحظه نیاز به نو شدن و تحول احساس میشود و آنچه که میتواند این آفرینش و نو شدن را به انسان ها هدیه بدهد؛ داستان است.
وی ادامه داد: داستانهای هفتمین دوره این جشنواره از غنا و تاثیرگذاری شگرفی برخوردار بودند و نویسندگان، ضرورت دگرگونی و تحولات انسان ها و عصر شتابزده کنونی را بدرستی کشف و درک کرده بودند.
غلامی افزود: برای همین هر داستان، دنیایی شگرف و تبلور و عینیت نوعی نیازمندی جدید انسان امروزی بود و شخصیتهای باورمندی که نه تنها برای بقا بلکه برای دگرگونی و تحول آفرینی می جنگیدند.
وی ادامه داد: اگر چه این نیازمندی بدرستی درک شده بود ولی احساس نوعی سردرگمی برای یافتن بایستههای زندگی مدرن در داستانها به چشم میخورد. گویی سرعت تغییرات و تحولات به حدی است که هنوز انسانهای امروزی نتوانستهاند خود را با آنها هماهنگ کنند برای همین هم در امواج خواستههای درون شان گرفتار شدهاند و فرسنگها با دنیا و ایده آل های مطلوب شان فاصله دارند. هر کدام اسیر تنهایی درونی و یا بیرونی هستند و روانی بیقرار و ناآرام دارند.
غلامی عنوان کرد: سوژهها هم به این جهت بسیار رنگارنگ بود؛ از خیانت و طلاق گرفته تا سازگاری دختر سوریهای پناه آورده به ایران، با ناسازگاری های ناخواسته و تا نیسانی که گاو هدیه بار زده و از بد شانسی با ماشین مدل بالایی تصادف می کند و تمام آرزوهایش را از دست رفته می یابد مگر اینکه تن به ذلتی بدهد که بالا نشین های فعلی اجتماع که از نردبان ثروت، صعود کرده و در دره غرور و بیمعرفتی سقوط کردهاند خواهان آن هستند تا پول و کردارهای ناصوابشان را به رخ بکشند، به این امید که بزرگ بینی شان را به اثبات برسانند و دمی غوغای درون شان آرامش پیدا کند.
وی بیان کرد: نمایش این دست تناقضات سبب پویایی و اثرگذاری هر جشنوارهای است و نویدبخش دردمندی نویسندگانی که پیش رو و پیش بین هستند و قطعا نه خود گرفتار تحولات بی ریشه می شوند و از طرفی نمیگذارند که این بیاصل و نسبیها رواج یابد و فرهنگی بی هویت بسازد.
غلامی گفت: این همه نبوغ و خلاقیت و کارامدی نویسندگان میهن عزیزمان را می ستاییم و افتخار می کنیم که در این دوره میزبان داستان های ۲۱ استان کشور بودیم و منتخبان اول تا سوم هر کدام از گوشه ای از کشور، از بندر عباس گرفته تا تهران و گیلان را ارج می نهیم و اعلام می کنیم که غرض از این جشنواره ها نه رقابت بلکه تقویت رفاقت ها و بهره گیری از تجربیات رنگارنگ و به روز و ارزشمند است که بخوبی در این دوره محقق شد و در ادامه امیدواریم که پس از پایان جشنواره به نحوی شایسته از داستان ها برای رونق و شکوه و سربلندی و تابناکی ایران عزیزمان بهره گرفته شود.
نظر شما