پنجشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۱
ایران اسوه همزیستی اقوام و مذاهب است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ایران با فرهنگ و تمدن چندین هزار ساله‌اش اسوه همزیستی مسالمت‌آمیز گروه‌های مختلف مذهبی و قومی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، محمدمهدی اسماعیلی در همایش «ایمان و اصلاح جامعه از دیدگاه ادیان توحیدی» که چهارشنبه -۲۸ تیر- در کلیسای سرکیس مقدس تهران برگزار شد، با ابراز خرسندی از حضور در جمع نمایندگان ادیان توحیدی، علما و اندیشمندان افزود: این همایش در واقع نشستی نمادین برای اعلام وفاق، همگرایی و انسجام میان خانواده بزرگ ایران است.

وی با بیان این‌که توجه و نگرش به تنوع و گوناگونی به عنوان یک فرصت اجتماعی، خاصیت فرهنگ‌ها و تمدن‌های بزرگ است، ادامه داد: تمدن چند هزار ساله ایران که با ورود اسلام قدرتی مضاعف پیدا کرد، تمدن‌سازی جدیدی را در عرصه بشری بنیان نهاد و اتفاقات مهمی را برای ارتقا وضعیت نظام جهانی رقم زد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: این‌که امروز به بهانه برگزاری همایش «ایمان و اصلاح جامعه از دیدگاه ادیان توحیدی» همگی با وفاق در این کلیسای مهم و تاریخی پایتخت ایران به گفت‌وگو نشسته‌ایم، نشانه‌ای برای جامعه پویا و عقلانی ایران اسلامی است که در آن، ما به عنوان هم‌وطن و هم‌خانواده درباره مسائل مشترک گفت‌وگو می‌کنیم. این وفاق را می‌توان در حوزه‌های مختلف تصمیم‌گیری و اجرا در جامعه مشاهده کرد؛ از جمله مجلس شورای اسلامی که در آن نمایندگان اقلیت‌های دینی، همراه ما و در کنار ما پیگیر مسائل جامعه و منافع ملی هستند.

اسماعیلی با تقدیر از اسقف سرکیسیان به خاطر میزبانی از همایش در کلیسای سرکیس مقدس، گفت: این گردهمایی نشانه امیدواری و حسی است که ما را به یکدیگر پیوند زده است. ما همگی خود را با افتخار پیرو ادیان آسمانی می‌دانیم.

وزیر فرهنگ با اشاره به اصول مشترک ادیان توحیدی تصریح کرد: ایمان به خدا و توحید پایه اصلی همه ادیان توحیدی است. ایمان برای انسان و جامعه نقش پیش‌برنده دارد و فرد و جامعه بدون ایمان دچار تنهایی می‌شود. ایمان برای ما فضای متفاوت و زیبایی را به وجود می‌آورد و به ما اعتماد به نفس و قدرت می‌بخشد.

رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: ما در ادیان توحیدی به امدادهای الهی معتقدیم و برای بهره‌مندی از این امدادها دست به دعا برمی‌داریم که این دعا به ما آرامش و سلامت روح و جسم می‌دهد.

اسماعیلی افزود: خوشحالیم در ایران ادیان توحیدی نسبت به یکدیگر با احترام رفتار می‌کنند. نمونه این احترام را می‌توان در علاقه پیروان ادیان توحیدی ایران به امام حسین (ع) مشاهده کرد. امام حسین (ع) برای همه ادیان مورد احترام و ارادت است و محبت به این خانواده جزوی از هویت ایرانی ما محسوب می‌شود.

وی با اشاره به میراث مشترک فرهنگی معنوی ادیان توحیدی گفت: بنای تمدن جدید به اسم آزادی بیان بر بی‌احترامی به مقدسات ادیان توحیدی قرار گرفته و با همین نگاه است که قرآن کریم که پیام‌آور رشد و صلح برای همه جهانیان است، مورد توهین و جسارت قرار می‌گیرد. اما به لطف خدا می‌بینیم که چگونه همه خانواده ادیان توحیدی در ایران در کنار هم این اقدام ناپسند را محکوم می‌کنند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: مفتخریم که امروز در نظام جمهوری اسلامی، رهبر عزیز انقلاب بزرگ‌ترین منادی برای همزیستی، همجواری و طی این مسیر مشترک بین همه ادیان آسمانی هستند. همچنین رئیس‌جمهور محترم ایران سال گذشته در ایام دهه فجر با نمایندگان ادیان توحیدی دیدار کردند و در جریان دیدگاه‌های آن‌ها قرار گرفتند.

اسماعیلی با ابراز امیدواری برای تداوم برپایی این گونه همایش‌ها گفت: از خداوند متعال توفیق حرکت همه پیروان ادیان توحیدی در مسیر وفاق را خواستارم و امیدوارم که همگی شاهد رشد و پیشرفت روزافزون ایران عزیز باشیم.

گفتنی است، همایش «ایمان و اصلاح جامعه از دیدگاه ادیان توحیدی» به همت اداره کل مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور نمایندگان ادیان توحیدی ایران در کلیسای سرکیس مقدس برگزار شد.

گفتی است، پیش از سخنان وزیر فرهنگ، حجت الاسلام حمید شهریاری دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی در سخنانی حضور اقلیت های دینی در جامعه ایران را افتخاری برای امنیت و آزادی دینی و الگویی برای جهانیان توصیف کرد.

حجت الاسلام شهریاری ادامه داد: بلوغ جامعه ایران موجب شده با وجود آنکه دین رسمی کشور اسلام است، همه ادیان و اقلیت های شناخته شده مذهبی بتوانند فعالیت داشته باشند که این امر نشان دهنده وسعت نظری دیانت اسلام است که می تواند در درون خود همه اقلیت های دینی را بپذیرد و همزیستی مسالمت آمیز را به جوامع بشری توصیه کند.

همچنین در این همایش یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با تشکر از اسقف سرکیسیان و شورای خلیفه گری ارامنه برای میزبانی همایش "ایمان و اصلاح جامعه از دیدگاه ادیان توحیدی" گفت: در سال گدشته فرصتی فراهم شد تا حاضران این جمع با رییس جمهور محترم دیداری داشته باشند و به ارائه دیدگاه های خود بپردازند. دیداری نیز با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در چنین روزی برگزار شد و امروز شاهد برگزاری دومین همایش هستیم.

احمدوند با اشاره به آغاز ماه محرم و ایام شهادت امام حسین (ع) گفت: سیدالشهدا (ع) بزرگترین مصلح و اصلاحگر در تاریخ اسلام هستند و این ویژگی به روشنی در سخنان ایشان در مکه، پیش از حرکت به سوی کوفه نمایان است؛ آن جا که ویژگی های اصلاحگر و هدف از اصلاح را تبیین می فرمایند.

وی افزود: در انقلاب اسلامی ایران هم امام خمینی(ره) متمسک به همین مسیر حرکت اصلاحی خود را آغاز کردند و به یاری خداوند شاهد امتداد مسیر با همین اهداف خواهیم بود.

در این همایش حجت الاسلام محمدصادق امین دین مدیر دفتر ادیان و مذاهب مرکز بین الملل حوزه به عنوان نماینده آیت الله اعرافی، مدیر حوزه های علمیه با ابلاغ سلام وی به حاضران همایش گفت: حوزه های علمیه به تعامل و هم افزایی در یک جبهه واحد توحیدی اعتقاد قلبی دارد.

امین دین ادامه داد: همه حاضران در همایش وابستگان به ادیان توحیدی اند و بر مبنای تعاملات صادقانه و برادرانه می توان مشکلات مشترک در ابعاد اجتماعی، خانوادگی و فردی را حل کرد.

وی همچنین از آمادگی حوزه های علمیه برای پشتیبانی و میزبانی از همایش های تخصصی با حضور اندیشمندان ادیان توحیدی خبر داد.

گفتنی است، همایش «ایمان و اصلاح جامعه از دیدگاه ادیان توحیدی» با حضور چهره های شناخته شده ادیان توحیدی و اندیشمندان این عرصه از جمله سبوه سرکیسیان اسقف اعظم ارامنه تهران، ماموستا عبدالسلام کریمی مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی، مارنرسای بنیامین اسقف اعظم کلیسای شرق آشوری، موبد پدرام سروش پور نماینده جامعه زرتشتیان، یونس حمامی لاله زار خاخام اعظم کلیمیان تهران و پورفیریه پاتریاک کلیسای ارتدوکس صربستان(مجازی) در کلیسای سرکیس مقدس تهران برگزار شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها