مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس در نشست امضای تفاهمنامه با اشاره به برنامههای نهاد کتابخانههای عمومی کشور در حوزه عشایر و مناطق کمبرخوردار روستایی عنوان کرد: در سالهای گذشته اقدامات ارزشمندی در حوزه ایجاد زیرساخت کتابخانهای در مناطق عشایر به همت کتابخانهها صورت گرفته است، اما مهمترین نکته در این مسیر استمرار برنامهها برای عشایر است.
محمدحسین فیروزی، بهترین نوع ارائه خدمات کتابخانهای به مناطق عشایر را ایجاد کتابخانههای سیار برشمرد و گفت: از اداره کل امور عشایر و اداره آموزش و پرورش عشایری انتظار داریم با استفاده از ظرفیتهای موجود در راستای ایجاد کتابخانه سیار در مناطق عشایری همکاری کنند تا بتوانیم کتابخانههای سیار را در استان گسترش دهیم. این تفاهمنامه میتواند مبنایی باشد تا در این حوزه گامهای بیشتری برداریم.
ایجاد کتابخانههای سیار در فارس قوت گرفت
وی اضافه کرد: با حمایتهای استاندار فارس ایجاد کتابخانههای سیار در استان قوت گرفته است؛ در حال حاضر سه کتابخانه سیار در استان فعال است و پیشبینی میشود تا پایان سال دو کتابخانه دیگر نیز به مجموعه اضافه شود.
فیروزی همچنین از راهاندازی طرح سفیر کتاب در استان یاد کرد و گفت: پیش از این طرح سفیر کتاب ویژه عشایر برگزار شد و معلمان به عنوان سفیر، کتابها را به مناطق عشایری و مدارس شبانهروزی میبردند که این طرح با استقبال مواجه شد. در حال حاضر طرح اردوی فرهنگی برای ارائه خدمات کتابخوانی به مناطق عشایری برنامهریزی شده که به زودی اولین نشست آن در منطقه عشایرنشین آباده برگزار خواهد شد.
مدیرکل امور عشایر استان فارس نیز در این نشست بر ضرورت توسعه کتابخوانی در جامعه عشایری تاکید کرد و گفت: از همه ظرفیتها همچون مدارس عشایری و تشکلهای مردمی در راستای توسعه زیرساختهای فرهنگی و کتابخوانی در مناطق عشایری استفاده خواهیم کرد.
کتابخوانی در میان عشایر مغفول مانده است
عبدالحمید کریمی با بیان اینکه توسعه فرهنگی و کتابخوانی در میان عشایر مغفول مانده است، گفت: عشایر، جامعهای مولد اما محروم است؛ لازم است در حوزه فرهنگی عشایر تحولی ایجاد شود.
مدیر اداره آموزش و پرورش عشایر فارس نیز در این نشست عنوان کرد: انعقاد تفاهمنامه سبب ایجاد تمهیدات و امکانات بهتر در حوزه فرهنگ و کتابخوانی در میان عشایر میشود و در قالب آن میتوان خدمات بهتری را به جامعه عشایر ارائه داد.
میثم رضازاده با اشاره به اینکه دانش آموزان عشایر، بزرگترین جامعه هدف این تفاهمنامه هستند، گفت: مدارس ابتدایی به صورت متغیر و در مناطق عشایری و دبیرستانها به صورت شبانهروزی است و باید برای دسترسی هر دو گروه از دانشآموزان به کتاب برنامهریزی شود.
در ادامه این نشست تفاهمنامه همکاری در حوزه توسعه خدمات کتابخوانی به جامعه عشایری میان کتابخانههای عمومی، اداره کل عشایر و آموزش و پرورش عشایری استان فارس منعقد شد.
این تفاهمنامه ۵ ساله با هدف ايجاد و گسترش همفكري و همكاریهاي لازم در جهت ترویج و توسعه فرهنگ مطالعه در جامعه عشایری استان و ارتقای سطح بینش و آگاهی آحاد جامعه عشایری نسبت به مسائل فرهنگی جامعه، تفاهمنامه به امضا رسید.
بهرهگیری از فرصتها و همکاری متقابل در راستای اهداف متعالی ارتقای سطح دانش و فرهنگ جامعه عشایری، همکاری در راستای تبلیغ و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه عشایری، استفاده از ظرفیتها، رسانهها و پایگاههای تبلیغاتی سه طرف تفاهم نامه برای معرفی برنامههای کتابخوانی و ... از جمله موارد مورد تاکید در این تفاهمنامه سهجانبه است.
ارائه کد تخفیف براي عضويت سراسری كاركنان، خانوادههاي آنها و جامعه هدف «آموزش عشایر» و «امور عشایر» در كتابخانههاي عمومي کشور، همکاری در راهاندازی پیشخانهای کتابخانهای یا کتابخانههای دایم در مناطق استقرار و کانونهای اسکان عشایر با استفاده از ظرفیتهای دولتی و غیردولتی مانند مدارس، كمك به تأمين منابع كتابخانههاي عمومی «آموزش عشایر» و «امور عشایر» در قالب راهاندازي كتابخانههاي عمومی مشاركتی و ... از جمله تعهدات اداره کل کتابخانههای عمومی در این تعهدنامه است.
همچنین اداره آموزش و پرورش عشایری فارس نیز متعهد شده است که در زمینه معرفی رابط به عنوان سفیر کتاب به «ادارهکل کتابخانهها» برای انتقال منابع از کتابخانه به مدارس و بالعکس در طرح کتابرسان سیار «سفیر کتاب» و «قبیلههای کتابخوانی»، تأمین خودرو و مکان پیشخان کتابخانهای و امکانات سختافزاری برای راهاندازی کتابخانه در مناطق روستایی و عشایری، تشویق و ترغیب اهالی روستاها و عشایر به ویژه مدارس شبانهروزی عشایر و سایتهای اسکان عشایری به عضویت در کتابخانههای عمومی و توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی توسط مدارس و مسئولان عشایر و ... مساعدت و همکاری لازم را داشته باشد.
همچنین، فراهم کردن و در اختیار گذاشتن ظرفیتهای تبلیغی و رسانهای در راستای ترویج فرهنگ مطالعه و برنامههای فرهنگی ترویجی «ادارهکل کتابخانهها» از جمله جشنواره ملی کتابخوانی رضوی، ایجاد بسترهای مناسب برای برگزاری نشستهای کتابخوان، همکاری در برگزاری جلسات نقد کتاب، پیشنهاد منابع مناسب جهت برگزاری مسابقات کتابخوانی، معرفی سفیران کتاب قبیلههای کتابخوانی به «ادارهکل کتابخانهها» و ... از جمله مهمترین تعهدات اداره کل امور عشایر فارس در این تفاهمنامه است.
نظر شما