مرکزی-«استاد عشق» داستان زندگی پر فراز ونشیب مردی است که در تمام زندگی خود همواره درس ایمان و اعتقاد را با اعمالش به ما می آموزد. زندگی مردی که با تلاش و پشتکار و با ایمان راسخ و البته به واسطه ی تربیت مادری بزرگ و فداکار بر تمام مشکلات زندگی غلبه کرد و هرگز در این راه مایوس و ناامید نشد.
«استاد عشق» درس زندگی محمودحسابی است به قلم فرزندشان ایرج حسابی که روحیه تلاش و ایثار را به خواننده می آموزد. پرفسور حسابی در بازگویی روزهای بازپسین از همه می گویند، از پدر، مادربزرگ، همسر و هرکس که در گذر زندگی دستی و آغوشی به مهربانی به سویشان گشوده اند.
12 شهریور، سالروز درگذشت حسابی است که ببه همین مناسبت کتاب استاد عشق مرور میشود.
کتاب «استاد عشق»، مجموعهای از خاطرات سید محمود حسابی است که توسط فرزندش ایرج حسابی جمعآوری و تدوین شده است. کتاب برای نخستین بار در سال ۱۳۸۰ چاپ و منتشر شد و به دلیل استقبال زیاد، تا کنون بیش از 78 بار تجدید چاپ شده است.
این کتاب دارای ۱۸ بخش است که در فصل اول با زندگی محمود حسابی شروع میشود. سپس نویسنده به بیان خاطرات و افتخارات حسابی میپردازد. در آخر کتاب هم مجموعهای از مراحل مختلف زندگی این شخصیت مشهور علمی کشور آورده شده است.
در این کتاب روایت میشود که محمد حسابی، در دوران کودکی زندگی سختی داشته است، این سختیها بیشتر به دلیل بیماری مادر و دوری از وطن برای کسب علم و تحصیل بوده است.
روایت زندگی وی از زبان پسرش باعث شده تا با جزئیات بیشتر و از نزدیکتر با شخصیت ایشان آشنا شویم، این روایتها بهقدری جالب توجه است که از همان ابتدای کتاب مخاطب را مجذوب داستان زندگی ایشان میکند.
در خلاصه کتاب استاد عشق آمده است: ...محمود لیسانس ادبیات میگیرد. بعد از پیدا نکردن کار به دنبال لیسانس علوم بیولوژی میرود، این بار نیز کار نیست! او سپس مهندسی راه و ساختمان میشود و در یک شرکت فرانسوی مشغول به کار میشود. در این کار مهندسی درآمد و موقعیتهای خوبی به دست میآورد.
از محمود حسابی دعوت میشود به پاریس برود برای کار در شرکت فرانسوی، او به همراه خانواده راهی فرانسه میشود. در فرانسه شروع به خواندن حقوق میکند، آن را نیمهکاره رها کرده و سپس مشغول مطالعه پزشکی و مهندسی برق میشود.
هیچ یک از این رشتههای تحصیلی پاسخگوی روح کنجکاو این استاد نبود، در این بین شروع به خواندن فیزیک کرده و در این رشته پیشرفت میکند و...
سپس با پیشنهادات بسیار برای تدریس، استاد به وطن باز میگردد. در این زمان محمود حسابی شروع به تدریس و در وزارت آموزش و پرورش معلم تربیت میکند و با جمعی از دوستان، دانشگاه تهران را تدریس میکند.
محمود حسابی پس از سالها تلاش و تحقیق و تدریس در سن ۹۰ سال زندگی و عمری سرشار از دستاورد، در سال ۱۳۷۱، در ژنو درگذشت و به وصیت وی، پیکرش در زادگاه خود، تفرش به خاک سپرده شد.
امروزه بنای کوچک آرامگاه مرحوم محمود حسابی، بهعنوان یکی از مراکز دیدنی تفرش به حساب میآید و میزبان شیفتگان علم و علاقمندان به پدر فیزیک ایران است.
نظر شما