در راه انتخابمان موانعی وجود دارد که ممکن است با آنچه که تصورش را داریم متفاوت شود.
داستان «آخرین گل رز» نوشته کاوه رستمی با تصویرگری غزاله بیگدلو از انتشارات پینما، داستان سه گل رز را بازگو میکند که هر کدام از آنها در گلفروشی منتظر هستند تا کسی از بیرون آنها را بخرد و با خود ببرد. فکری که آنها دارند این است که با بیرونرفتن از این گلفروشی سرنوشتشان به مراتب بهتر از آن خواهد بود که هر روز آنجا منتظر بمانند.
داستان با جملات ساده و روان مواجهه تفکر و واقعیت انتخابهای هر کسی را در زندگی برای مخاطب کتاب نشان میدهد؛ مسیری که به شکلی پیشبینیناپذیر باعث تعجب ما میشود. داستان توصیفات و جزئیات اضافهای ندارد؛ با این حال به شکل کوتاه و سرراست مفهومی را که در نظر دارد به ما میرساند. تصاویر کتاب طراحی سایه و روشن هستند و وقایع را به ما نشان میدهند و به جزئیات هم توجه شده است.
وجود هر کدام از این سه گل رز با انتخابهایی که وابسته به دیگران بود، معنای متفاوتی پیدا کرد. گل رز که ما آن را نمادی از عشق و علاقه میدانیم در دو بخش داستان، کارکرد خود را نداشت و نتوانست کاری را از پیش ببرد.
«یکی بود و جز او هیچ کس نبود
گل رز که از آن دوتای دیگر قدبلندتر بود با غصه گفت: «شب شد. اما کسی سراغ ما نیامد.» گل رز کوچک آهی کشید و گفت الان مغازه را میبندند. کاش یک نفر میآمد و هر سه ما را میخرید.
گل رز سومی که از بقیه کمی پیرتر بود: گفت «کسی چه میداند شاید بیاید شاید هم نیاید.» صدای گلفروش در مغازه پیچید: ببندید برویم... .
شاگرد مغازه میخواست درها را ببندد که یک آقای خیلی خوشبو با لباسهای قشنگ وارد مغازه شد. بوی عطرش مغازه را پر کرده بود. آقای خوشبو به طرف گلهای رز رفت. به هر سه گل نگاهی انداخت و گل رز قدبلند را خرید و با خودش برد.
گل رز قدبلند خیلی خوشحال شد و گفت: «به به، چه جای خوبی بروم من!
گل رزهای باقیمانده آهی کشیدند و به در مغازه زل زدند.».
کتاب حاضر از مجموعه «من، فلسفه، زندگی» شامل ۱۰ داستان فلسفی است که خواننده را با خود به سفر شگفتانگیز جهان فلسفه میبرد. این مجموعه دربرگیرنده اندیشههای عمیق فلسفی است و موضوعات گوناگونی مانند وجود، آزادی، شناخت، احساسات، انتخاب و… را مطرح میکند. این آموزشها در فهرست برنامه آموزش فلسفه برای کودکان (فبک) قرار دارند که برنامهای در مسیر بهبود تفکر کودکان است.
نظر شما