شنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۹
هرآنچه باید در مورد طلاق توافقی بدانید

موسسه حقوقی دادسو به صورت تخصصی در زمینه طلاق توافقی فعال است و در این مقاله به همه سوالات شما در مورد طلاق توافقی توضیح داده‌ایم. در صورتی که برای انجام طلاق توافقی نیاز به مشاوره دارید یا برای اطلاع از اینکه طلاق توافقی چگونه است، با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ طلاق توافقی یعنی آقا و خانم هر دو موافق طلاق هستند. برای انجام طلاق توافقی آقا و خانم باید بر روی برخی از مواردِ زندگی مشترک از جمله مهریه، نفقه، جهیزیه و حضانت فرزند (در صورت وجود) توافق کنند. 
 
هر توافقی بر روی موارد ذکر شده برای دادگاه قابل قبول است. بنابراین شرایط طلاق توافقی کاملا به آنچه طرفین توافق می‌کنند بستگی دارد و زوجین هر تصمیمی در مورد مهریه و … می‌توانند بگیرند. 

با توجه به پیچیده بودن و زمانبر بودن مراحل طلاق توافقی، بسیار از زوجین تصمیم می‌گیرند که به یک وکیل طلاق توافقی یا موسسه حقوقی وکالت دهند، تا بدون نیاز به حضور آنها در هیچ مرحله ای، طلاق توافقی در زمان کوتاه‌تری انجام شود.  

شرایط طلاق توافقی چیست؟
موسسه حقوقی دادسو به صورت تخصصی در زمینه طلاق توافقی فعال است و در این مقاله به همه سوالات شما در مورد طلاق توافقی توضیح داده‌ایم. در صورتی که برای انجام طلاق توافقی نیاز به مشاوره دارید یا برای اطلاع از اینکه طلاق توافقی چگونه است، با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.

همان‌طور که در ابتدای مقاله عنوان کردیم اولین و مهم‌ترین شرط در طلاق توافقی، رضایت هر دو طرف برای انجام طلاق است. برای انجام این نوع از طلاق، زوجین می‌توانند به کمک وکیل یا بدون کمک وکیل کار طلاق خود را انجام دهند. چه در حالتی که وکیل طلاق توافقی بگیرند و چه در حالتی که خودشان قصد انجام کار را داشته باشند، باید سر موضوعات مشترکی که بین‌شان وجود دارد به توافق برسند. از شرایط طلاق توافقی باید به مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و تکلیف اموالی که بعد از ازدواج به کمک هم خریداری کردند اشاره کرد.

تقسیم اموال بعد از طلاق نیز ممکن است بین زوجین مورد توافق قرار بگیرد. در مورد مهریه و نفقه باید مشخص شود که به صورت کلی قرار به دریافت حق و حقوق مالی است یا بخشیدن آنها. اگر قرار به دریافت آنها است به چه میزان باید پرداخت شود؟ درمورد حضانت فرزند باید شرط شود که فرزند تا چند سالگی با پدر و چند سالگی با مادر بماند. در صورتی که حضانت فرزند به صورت تمام مدت با یکی از والدین بود، باید درمورد ملاقات والد دیگر به تواق رسید.

مراحل طلاق توافقی
برای طلاق توافقی چه باید کرد؟ چه موضوعاتی مورد بحث قرار می‌گیرد؟ پیش‌تر در مقاله نحوه طلاق توافقی، به طور کامل مراحل طلاق تفاهمی را توضیح دادیم اما در ادامه به طور خلاصه مراحل طلاق تفاهمی را شرح می‌دهیم.
توافق طرفین بر سر موضوعاتی مانند نفقه، مهریه و حضانت فرزند که برای دادگاه محترم و قابل قبول است.
ثبت نام در سامانه تصمیم و ثبت اطلاعات زوجین، سپس غربالگری
شرکت در جلسات مشاوره و اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق
ثبت دادخواست طلاق به صورت توافقی
احراز بارداری یا عدم بارداری زوجه که طبق اقرار، در دادگاه پذیرفته می‌شود اما هنگام جاری شدن صیغه طلاق در دفترخانه نیاز به ارائه آزمایشات پزشکی دارد. در صورت اثبات باکرگی زوجه یا یائسگی خانم نیاز به دریافت این گواهی نیست.
شرکت در جلسات متعدد دادگاه
احراز دریافت گواهی عدم امکان سازش
مراجعه به دفتر طلاق برای جاری شدن صیغه و مهر زدن شناسنامه‌ها

طلاق توافقی با وکیل
در صورتی که شما قصد شرکت در جلسات مشاوره، غربالگری و جلسات دادگاه را ندارید و تمایل دارید امور طلاق شما در کمترین مدت زمان انجام شود به شما پیشنهاد می‌کنیم وکیل خانواده بگیرید. برای طلاق توافقی به کمک وکیل باید ابتدا وکیل مورد نظر خود را پیدا کنید. توافقات خود را به صورت مکتوب به ایشان ارائه دهید تا وکالت‌نامه برای شما تنظیم شود.

البته در این مرحله حتی نیاز به حضور شما در دفتر وکالت نیست و می‌‌توانید از طریق سامانه ثنا به ایشان وکالت داده و امضا قرارداد الکترونیک را انجام دهید. بسته به تجربه وکیلی که دارید دیگر نیاز به حضور شما در هیچ کدام از مراحل نیست. البته بهتر است در این مورد به درستی تصمیم‌گیری کنید چون ایشان برگه عدم امکان سازش را دریافت می‌کنند و بسته به حدود اختیاراتی که دارد حتی می‌تواند در دفتر طلاق برای جاری شدن صیغه طلاق حضور پیدا کند. هزینه وکیل طلاق توافقی بر حسب توافقات و مدت و تعداد جلسات تعیین می‌شود.

طلاق به صورت توافقی بدون وکیل
شرایط طلاق توافقی به کمک وکیل و بدون داشتن وکیل با هم متفاوت است. در این عنوان طلاق توافقی بدون وکیل را برای شما توضیح خواهیم داد. در صورتی که شما خودتان قصد انجام این کار را داشته باشید باید جلسات اجباری مشاوره، غربالگری و جلسات دادگاه را شرکت کنید.

برای انجام مراحل طلاق توافقی ابتدا باید در سامانه تصمیم ثبت نام کنید تا وقت جلسات مشاوره را دریافت کنید. معمولا با فاصله دو ماه از مدت ثبت نام اولین وقت را به شما می‌دهند و بین ۴ تا ۶ جلسه باید در این مراکز حضور پیدا کنید.
بعد از این مرحله باید با مدارک هویتی هر دو طرف و سند ازدواج‌تان به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و دادخواست طلاق توافقی خود را ثبت کنید. در دو صورت جلسه متفاوت، باید تکلیف امور مالی و توافقات خود را مشخص و به صورت مکتوب به دادگاه تحویل دهید. در نهایت بعد از جلسات متعدد دادگاه و تعیین وقت‌های رسیدگی بعد از موافقت با طلاق شما برگه عدم امکان سازش صادر می‌شود.
این برگه به این معنی است که دادگاه اجازه جاری شدن صیغه طلاق را به دفاتر طلاق داده است. که خانم و آقا ظرف مدت سه ماه از دریافت این برگه می‌توانند برای جاری شدن صیغه طلاق اقدام کنند. تمام مراحل گفته شده بین ۶ تا ۹ ماه زمان می‌برد.
منبع : دادسو

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها