شنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۷
کشف اسناد تاریخی و قرآنی در امامزاده محمد(ع) تفرش

مرکزی-در عملیات نوسازی یکی از اتاق‌های امامزاده محمد(ع) تفرش، کارگران در حین بهسازی یکی از دیوارها، اسناد و قرآن‌های خطی کشف شدند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در تفرش، حجت الاسلام حمید کرمی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان تفرش در خصوص کشف اسناد و قرآن خطی در امامزاده محمد علیه السلام تفرش گفت: در عملیات نوسازی یکی از اتاقهای امامزاده، کارگران در حین بهسازی یکی از دیوارها، متوجه حفره ای شدند و کار متوقف شد و در این خصوص هماهنگی لازم با مسئولان مربوطه صورت گرفت و پس از اخذ دستورات قضایی لازم، شکاف دیوار انجام و اسناد و قرآن‌های خطی کشف شدند.

کرمی اظهار کرد: در اتاقک ضلع شرقی امامزاده در طاق نمای شمالی اتاق، قرآن‌ها و کتب ادعیه به صورت ورق ورق شده در طاق جمع‌آوری و با آجر آن را پوشانده و سپس در روی آن گچ گرفته شده بود.

کرمی در خصوص تعداد موارد کشفیات بیان کرد: تعداد قرآن‌ها مشخص نیست ولی محتویات کشف شده شامل صفحات  قرآن و ادعیه است. کشفیات در ۸ کارتن جمع آوری شده است.

وی افزود: تعدادی کنگره ضریح چوبی خراطی شده متعلق به امامزاده (ع) و همچنین ۲ تسبیح ناقص کشف شده است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان تفرش ادامه داد: موارد کشف شده با حضور نیروی انتظامی و جمعی از مسئولین شهرستان صورتجلسه و به نیروی انتظامی منتقل شد؛ پس از تعطیلات، با حضور نماینده هیئت امنا، اوقاف و میراث فرهنگی کارتنها باز می شوند.

کرمی یادآورشد: مواردی که قابلیت تاریخی دارند جداسازی می‌شوند.




علی حُجَبری باستان شناس و کارمند پژوهشکده ایران که در عملیات کشف حضور داشت در خصوص ارزش موارد کشف شده گفت: ارزش تاریخی ۲ مورد از اسناد کشف شده که قابلیت موزه‌ای هم دارد، مهم است. قرآن خطی متعلق به زمان قاجار و دیگری سند تاریخی متعلق به سال ۱۰۴۹ هجری قمری که مربوط به ۳۹۵ سال پیش است.

حجبری افزود: هدف اینکه قرآن‌های خطی به صورت ورق ورق در دیوار جاسازی شده، حفاظت از ورقهای قرآن بوده است تا از بین نروند.

وی در خصوص زمان تقریبی جاسازی قرآن‌ها و اسناد ادامه داد: احتمالا قدمت انجام این کار به زمان پهلوی می‌رسد. در میان قرانهای خطی، قرآن چاپی هم وجود داشت. ولی ورقهای کشف شده اغلب چاپ سنگی هستند و قرآن دوره قاجار به صورت دست نویس بود، کشف شد.

این باستان شناس اضافه کرد: همچنین یک سند دوره صفوی هم کشف شد.

حجبری در پاسخ به این سوال که «در اسناد کشف شده، سندی بر قدمت و سابقه امامزاده محمد(ع) وجود دارد» خاطرنشان کرد: در بین سندی که متعلق به دوره صفویه است، اسمی به نام «علی»در بین اسناد وجود داشت که با خط نسخ نوشته شده بود. سند ممهوری وجود دارد که احتمالا خیلی مهم است و کارشناسان امر پس از پژوهش‌های لازم در این خصوص این سند، اظهار نظر خواهند کرد.

امامزاده محمد تفرش از نسل حضرت سید سجاد امام زین العابدین (ع) است و به قطب فرهنگی تفرش مشهور است.این امامزاده در داخل شهر تفرش قرار دارد. 

امامزاده محمد(ع) در محله فم، شمال شرقی شهر تفرش قرار دارد و یکی از زیبا‌ترین بناهای تاریخی – مذهبی استان مرکزی به شمار می‌رود.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها