وی ادامه داد: کمبود فضای کتابخانهای در این شهرستان تا جایی است که مرکز شهر بوشهر فاقد یک کتابخانه عمومی استاندارد و مناسب است. همچنین مناطقی از این شهرستان نظیر روستای بندرگاه، جزیره شیف و شهرک نیایش نیز با توجه به جمعیتی که دارند، فاقد کتابخانه هستند. البته در دو سال اخیر بجد پیگیر یافتن زمین مناسب برای ساخت کتابخانه در این مناطق هستیم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان بوشهر تأکید کرد: با توجه به اینکه روستای بندرگاه جمعیتی بالای ۲۵۰۰ نفر دارد، بایستی کتابخانه عمومی در آن ساخته شود ولی متاسفانه با وجود رایزنیهای مکرر ادارهکل کتابخانهعمومی استان با شورا و دهیاری این روستا، هنوز زمینی برای ساخت کتابخانه در این روستا به ما پیشنهاد یا معرفی نشده است. امیدواریم دهیاری در این زمینه همکاری لازم و بهموقعی داشته باشد.
وی در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه «آیا روستای هلیله هم مشمول ساخت کتابخانه عمومی میشود؟»، توضیح داد: خیر؛ چون روستای هلیله جمعیتی پایینتر از ۲۵۰۰ نفر دارد، فقط مشمول ایجاد پیشخان خدمات کتابخانهای میشود که این موضوع بارها در نشستهای انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان با حضور فرماندار، بخشدار و اعضاء این انجمن و همچنین نشستهای خصوصی با دهیار این روستا در بخشداری مطرح و بررسی شده که زمینهایی هم در این روستا پیشنهاد شده و مورد بررسی قرار گرفته اما هنوز زمین مناسب برای ایجاد این پیشخوان در هلیله نهایی نشده است؛ ولی پیگیر هستیم که این مطالبه هر چه زودتر محقق شود.
راهب، سپس جزیره شیف را دیگر روستایی دانست که باید هر چه زودتر در آن کتابخانه عمومی راهاندازی شود و در این باره تأکید کرد: با توجه به جمعیت جزیره شیف این روستا نیز نیاز شدیدی به کتابخانه عمومی دارد تا ساکنان آن با فرهنگ کتاب و کتابخوانی بیشتر مأنوس شوند. بحث ساخت کتابخانه در این روستا نیز بارها در نشستهای انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان بوشهر مطرح و قرار شده که دهیاری شیف مکان یا زمینی را برای راهاندازی کتابخانه در این روستا معرفی کند که تا این لحظه از سوی دهیاری شاهد اقدامی برای معرفی زمین نبودهایم!
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان بوشهر، در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا با راهاندازی کتابخانه سیار بهطور موقت نمیتوان نیاز کتابخوانی ساکنان روستاهای فاقد کتابخانه شهرستان را تا اندازهای مرتفع کرد، گفت: کتابخانه سیار دستکم باید پنج روستای تحت پوشش داشته باشد که ما این تعداد روستای بدون کتابخانه را در سطح شهرستان داریم، از اینرو، درصدد هستیم برای روستاهای فاقد کتابخانه عمومی در صورت تامین وسیله مناسب از سوی خیرین یا مسئولان محلی نظیر شهردار و... کتابخانه سیاری را راهاندازی کنیم تا بدین طریق نیاز فرهنگی این روستاها را بهموقت پاسخ دهیم و بخشی از اهداف کتابخوانی خود را در این مناطق پیش ببریم.
وی، نبود وسیله مناسب را مهمترین عامل فعال نشدن کتابخانههای سیار در روستاهای فاقد کتابخانه شهرستان بوشهر معرفی کرد و افزود: بارها این موضوع در نشستهای انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان بوشهر مطرح شده ولی هنوز هیچ همکاری با ما در این زمینه صورت نگرفته است؛ این در حالی است که شهرداری بوشهر با دراختیار قرار دادن یک اتوبوس شهری میتواند این مشکل را حل کند. ما هم آمادگی تبدیل این اتوبوس به کتابخانه سیار و تجهیز آن به منابع و امکانات کتابخوانی را داریم.
راهب سپس تأکید کرد: فعال شدن کتابخانه و مرکز فرهنگی در هر نقطه از شهرستان، به افزایش سرانه مطالعه در استان کمک شایانی خواهد کرد. در این راستا، از سوی مردم در نقاط مختلف شهرستان برای راهاندازی کتابخانه و مراکز کتابخوانی درخواستهای فراوانی میشود که همۀ این درخواستها بحق هستند و ما باید این مطالبات را جدی گرفته و زیرساختهای فرهنگی را توسعه بدهیم.
وی یادآور شد: در حال حاضر تنها کتابخانه روستایی در حال ساخت شهرستان بوشهر مربوط به روستای دویره است که با بهرهبرداری این کتابخانه، حدود 300 متر مربع به فضای کتابخانهای شهرستان افزوده خواهد شد. این کتابخانه خیرساز در حال حاضر حدود 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که با توجه به تأمین اعتبار، پیشبینی میشود تا پایان امسال به بهرهبرداری برسد.
نظر شما