دوشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۸۷ - ۱۱:۱۰
صعود منحني مخاطبان راديو با تاليف كتاب‌

مراسم رونمايي كتاب «دايره‌المعارف راديو» عصر ديروز(يكشنبه) در فرهنگسراي رسانه با تأكيد بر لزوم بومي‌سازي آثار حوزه رسانه و راديو برگزار شد.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در اين مراسم كه با حضور دكتر حسن خجسته، معاون رييس سازمان صدا و سيما و معاون سابق صدا، دكتر محمدمهدي فرقاني، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، دكتر اعظم راورد راد، عضو هیات علمی دانشگاه تهران و دو تن از مترجمان اين كتاب برگزار شد، ابتدا دكتر اعظم راورد راد با اشاره به اين كه در حدود 10 سال گذشته كتاب‌هاي راديو بسيار كم‌شمار بودند، اظهار داشت: سازمان راديو در اين فاصله زماني با انتخاب بهترين كتاب‌هاي جهاني، شناسايي منابع اين حوزه و استفاده از مترجمان شايسته در اين راستا، فعاليت‌هاي فراواني كرده است.

وي افزود: دفتر پژوهش‌هاي راديو، مقاله‌هاي متعدد اين حوزه را در مجله‌هاي تخصصي راديو منتشر كرده است كه برخي از آنها نيز در قالب كتاب منتشر شده‌اند و اكنون منابع گوناگون جامع و تخصصي درباره راديو داريم.

راورد راد با تاكيد بر ضرورت تاليف هرچه بيشتر كتاب‌هاي حوزه راديو توسط انديشمندان ايراني مبتني بر فرهنگ بومي كشورمان، افزود: كتاب دايره‌المعارف راديو، مجموعه اطلاعات موضوعي، مفهومي، روش‌شناختي و تمامي مسايل مربوط به راديو را ارايه مي‌كند. اين كتاب جلد اول از مجموعه‌اي سه جلدي است كه از حرف «آ» تا حرف «ن» در آن گردآوري شده و بيشتر بر پخش اطلاعات راديويي متمركز است.

وي اظهار داشت: اين دايره‌المعارف بر سه بخش «چهره‌هاي راديويي»، «گويندگان موفق» و «مديران راديويي» متمركز است و انجمن‌ها و اتحاديه‌هاي بين‌المللي راديو را در ساير كشورها معرفي مي‌كند، اما بيشترين توجه نويسنده اثر به فعاليت‌هاي انجام شده در آمريكاست زيرا در آن كشور تهيه شده است كه اميدوراريم اين گونه آثار هرچه بيشتر بومي‌سازي شوند.

وي بيان داشت: انتشار دايره‌المعارف، امكان استفاده علمي از راديو و شناخت تحولات اجتماعي را بيش از پيش فراهم مي‌كند.

در ادامه اين نشست، دكتر محمدمهدي فرقاني، استاد حوزه رسانه و عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي، اظهار داشت: ترجمه نسخه‌هاي خارجي و همچنين تاليف نسخه‌هاي داخلي آثار جامع اين حوزه، پشتوانه‌اي علمي براي اصحاب راديو فراهم مي‌كند تا بتوانند گام‌هاي موفقي در زمينه پيشبرد اين حوزه بردارند. با توجه به اين كه فضاهاي رسانه‌اي كمابيش شناخت ما را نسبت به جهان شكل مي‌دهند، شناسايي اين رسانه‌ها و معناشناسي آنها مساله بسيار مهمي به شمار مي‌رود.

وي با اشاره به اين كه وظيفه رسانه‌ها، تنها خبر رساني نيست و بايد نقد، تحليل و گزارش‌هاي خبري نيز ارايه كنند، افزود: توسعه فعاليت‌هاي راديويي در چند سال اخير نشان‌ مي‌دهد مهم‌ترين عامل زنده نگه‌داشتن راديو، نگرش علمي به اين موضوع است.
 
دكتر فرقاني افزود: نگرش علمي به عرصه راديو با چاپ كتاب، مجله و دايره‌المعارف اين حوزه اثبات مي‌شود كه با توجه به فراز و فرودهاي ساليان متوالي اين نهاد، همواره آن را در سطح قابل قبولي نگه‌مي‌دارد.

در بخش ديگري از اين نشست، دكتر حسن خجسته، معاون رييس صدا و سيما و معاون سابق صدا، درباره فعاليت‌هاي انجام شده در راستاي توليد كتاب و آثار علمي حوزه راديو، اظهار داشت: در چند سال گذشته منحني مخاطب راديو به شدت نزولي بود و در كنار آن مشكلات ديگري نيز وجود داشت كه در اين ميان طرحي استراتژيك براي حل مشكل بحران مخاطب راديو تدوين شد. براي رسيدن به اين هدف، به پشتوانه علمي نياز بود و با توجه به اين كه دانشگاه صدا و سيما رشته كارشناسي ارشد راديو را راه‌اندازي كرده بود، به توليد منابع در اين زمينه نياز داشتيم.

وي در پايان سخنانش خاطر نشان كرد: اكنون سطح علمي راديو در حوزه ارتباطات در حدي است كه تقريبا نيمي از مقالات ارايه شده به مجامع گوناگون، پذيرفته مي‌شوند و علاوه بر آن حدود 14 كتاب نيز در حوزه راديو در دست انتشار است تا بتوان نيازهاي علمي اين حوزه را تامين كنند. اميدواريم در آينده نزديك شاهد كتاب‌هايي در حوزه ارتباطات باشيم كه بخش اعظم آنها بومي شده باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط