كارشناس روانشناسي تحليلي در سومين نشست نقد و بررسي كتاب «زناني كه با گرگها ميدوند» با بيان اين كه زنان در زمان باستان به دليل پيچيدگي سيستم جسمي، موجوداتي مقدس بودند و به آنها عنوان «روي ماه» ميدادند، اظهار داشت: امروزه زنان ويژگي خلق و پرورش خود را ناديده ميگيرند.
وي افزود: پيچيدگيهاي جسم زنان و شباهت آنها به طبيعت به ويژه زمين باعث شده كه در زمان باستان، زن را موجودي مقدس بشناسند و به او عنوان «روي ماه» بدهند زيرا مانند ماه يك روند تكاملي 30 روزه و مانند ذات طبيعت روند «زندگي، مرگ و زندگي» را طي ميكنند.
مترجم و روانتحليلگر با بيان اين كه قصههاي اين فصل از كتاب مربوط به فرهنگ ما نيست و كتاب با خردي طولاني مدت نگاشته شده و براي درك مفاهيم آن نياز به پشتوانه اسطوره شناسي است، تنها به بيان استدلالهاي روانشناسي بر اساس اين كتاب بسنده كرد.
طهماسبي درباره نامگذاري اين كتاب از سوي «كلاريسا پينكولا استس» نويسنده اين اثر، اظهار داشت: «استس» علاوه بر روانشناسي درباره طبيعت و گرگها نيز تحقيقات بسياري داشته و معتقد است گرگها به درندگي بدنام شدهاند و زيبايي و شادابي و سرزندگي آنها ناديده گرفته شده است. درباره زنان نيز اينگونه عمل شده است و انگهايي كه در جوامع به زنان وارد ميشود، به دليل ناديده گرفتن ويژگيهاي آنان است.
وي با بيان اين كه مهمترين ويژگي زنان خلق و پرورش است، گفت: اگر زنان شناخت درستي از ويژگيهاي خود نداشته باشند، نميتوانند اين شناخت را به دختران خود منتقل كنند و اين چرخه ادامه پيدا ميكند و در نهايت گريبان جامعه را ميگيرد و نه تنها به زنان بلكه به مردان نيز لطمه ميزند زيرا زنان همان مادرانياند كه دختران و پسران را پرورش ميدهند.
كارشناس اين نشست با اشاره به بخشي از كتاب عنوان كرد: در حوزه جسم، هر فردي چارچوب و اسكلت خاصي دارد. بدن نيز داراي شش زبان است و همانگونه كه در قرآن به شهادت اعضاي بدن در روز قيامت اشاره شده، اگر ما زبان بدن را نشنويم، به مرور ارتباط ما با روح قطع ميشود و جدايي جسم و روح بدترين اتفاقي است كه در طول تاريخ براي زنان ايجاد ميشود.
طهماسبي در پايان درباره اين كه برخي از زنان خودشان را ناديده ميگيرند و هويت همسرمحور دارند، اظهار داشت: علت انگهايي كه به برخي از زنان و دختران ميخورد، رفتار مادرانشان است زيرا با هويت همسرمحور به خاطر همسرانشان بچهدار ميشوند و بچه را بزرگ ميكنند. اين افراد براي ماهيت مادر شدن و پرورش و تربيت فرزند با خرد مادرانه بچهدار نميشوند و در نتيجه ميكوشد پدر و ديگران نگاه متفاوتي نسبت به فرزنداشان پيدا كنند.
نظر شما