چهارشنبه ۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۷
دوره آموزش مرمت آثار کاغذی موسسه مطالعات فارسی ایران و پاکستان به پایان رسید

مدیر کل حفاظت و مرمت سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران از پایان بیست و چهارمین دوره آموزشی بین‌المللی حفاظت و مرمت آثار کاغذی برای کارشناسان موسسه مطالعات فارسی ایران و پاکستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، محمد حدادی مدیر کل حفاظت و مرمت این سازمان در توضیح جزئیات این خبر گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران در راستای تعامل و تبادل تجربیات با کشورهای منطقه و اجرای تفاهم نامه‌های منعقد شده و همچنین ترویج و گسترش فرهنگ حفاظت و نگهداری منابع آرشیوی و کتابخانه‌ای، بیست و چهارمین دوره آموزشی بین المللی تئوری و عملی «آسیب شناسی و مرمت آثار کاغذی» را برای کارشناسان اعزامی از کشور پاکستان برگزار کرد.

وی ادامه داد: این دروه آموزشی از تاریخ ۲۳ تا ۲۹ مهرماه به طول انجامید و کارشناسان اعزامی که وظیفه حفاظت و نگهداری و دیجیتال سازی در موسسه مطالعات فارسی ایران و پاکستان را به عهده دارند؛ با شرکت در این دوره آموزشی با سیاست‌های حفاظت و نگهداری آثار کاغذی، روش‌های آفت‌زدایی و ضدعفونی، آسیب‌زدایی شیمیایی و بیولوژیک، مرمت کاغذ و ساخت و مرمت جلد، آشنا شدند.

مدیر کل حفاظت و مرمت سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران اظهار داشت: این کارشناسان همچنین علاقه بسیاری به آموزش مرمت آثار کاغذی و نسخ خطّی داشتند که با توجه به برگزاری این دوره آموزشی، می توانند در حوزه نسخ خطّی موجود به زبان‎های گوناگون (به ویژه زبان فارسی) در موسسه مطالعات فارسی ایران و پاکستان فعالیت های مفیدی را به انجام رسانندکه این مهم در حفظ و نگهداری آثار اسلامی ایرانی موثر واقع خواهد شد.ضمن اینکه کارشناسان اعزامی از بخش‌های تخصصی آرشیو ملّی ایران در حوزه مرمت آثار بازدید کردند.

حدادی تصریح کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملّی جمهوری اسلامی ایران با توجه به برخورداری از امکانات و تجهیزات تخصصی و دانش علمی و تجربی کارشناسان خود، آمادگی لازم برای برگزاری دوره‌های آموزشی در حوزه حفاظت و نگهداری منابع آرشیوی و کتابخانه‌ای را دارد. برگزاری دوره‌هایی از این دست برای کارشناسان و متقاضیان مراکز آرشیوی، کتابخانه‌ها، موزه‌ها، دانشجویان و سایر علاقه‌مندان در داخل و خارج از کشور می تواند در جهت نشر دانش حفاظت و مرمت و فراهم آوری زمینه صیانت و نگهداری بهینه از میراث ملّی و جهانی یاری رسان باشد.

لازم به توضیح است کارشناسان، مسئولان و مدیران مراکز اسنادی و کتابخانه‌ای برخی از کشورها چون قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان، ترکیه، عمان، عراق، تانزانیا، افغانستان نیز پیش از این در دوره های برگزار شده توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران حضور داشتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها