بیبی فاطمه حسینی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، افزود: از میان چهارهزار عنوان کتاب که در یک سال اخیر در استان به چاپ رسیده است، ۹۳۰ عنوان متناظر با محورهای فراخوان انتخاب و وارد دبیرخانه این دوره شد.
وی با بیان اینکه در مرحله داوری اولیه، تعدادی از این کتابها پالایش شده و سرانجام ۴۱۱ عنوان به هیئت داوران بازخوانی ارائه شده است، ادامه داد: تعداد ۱۹۳ عنوان به مرحله نهایی داوری رسیده است.
حسینی خاطرنشان کرد: از این تعداد ۳۶ عنوان در موضوع ادبیات، ۷۰ عنوان در موضوع کودک، ۲۶ عنوان در موضوع علوم سیاسی و اجتماعی، ۲۱ عنوان علوم تربیتی و روانشناسی، ۳۵ عنوان دینی و ۴ عنوان هنر است.
معاون فرهنگی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسانرضوی با اشاره به اینکه برای هر محور فراخوان، از اساتید و کارشناسان متخصص برجسته بهره گرفتهایم و امیدواریم برترین کتابهای منتشر شده را از این بستر ترویج و حمایت کنیم، گفت: براساس فراخوان منتشر شده کتابهایی که طی سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در خراسان رضوی به چاپ رسیده است و توسط مؤلفان، مترجمان، مصححان و ناشران به دبیرخانه توسعه کتاب و کتابخوانی این اداره کل ارسال شد در محورهای موضوعی دین، ادبیات شامل کلیات، ادبیات مقاومت و پایداری، شعر و داستان، فرهنگ و هنر و ادبیات ایرانی، علوم اجتماعی و سیاسی، علوم تربیتی و روانشناسی و بخش ویژه جهاد تبیین، عفاف و حجاب، امر به معروف و نهی از منکر، نماز، خانواده و فرزندآوری، مهار تورم و رشد تولید در مراحل داوری قرار گرفتهاند.
بیبی فاطمه حسینی همچنین با اشاره به توانمندی استان در عرصه نگارش و انتشار کتاب گفت: خراسانضوی جزو معدود استانهایی است که با توجه به ظرفیت بالا، انبوهی تولید و انتشار کتاب، دارای هیات نظارت بر نشر کتاب مستقل بوده و این گستره، اهمیت و حساسیت روند انتخاب کتاب سال را افزون کرده است.
وی افزود: در ۱۸ دوره گذشته، استقبال ناشران و نویسندگان استان از این آیین بسیار گسترده بود؛ در چندسالی که به دلیل شیوع کرونا و برخی چالشهای دیگر موفق به برگزاری آن نشدیم، با پهنه وسیعی از مطالبه فعالان نشر کتاب روبرو هستیم.
معاون فرهنگی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسانرضوی در پایان ضمن ابراز امیدواری در برگزاری باشکوه آیین تجلیل از برگزیدگان نهایی گفت: بنا داریم این آیین را در هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در آبان ماه برگزار کنیم.
نظر شما