یکشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۴
جسارت و تحقیق در نگارش زندگی دراماتیک آنیلی/ کار نمایش‌نامه‌نویس، تاریخ‌نویسی نیست

نمایش‌نامه «از همان شب که خورشید آمد» با محوریت ارائه زندگی‌نامه شهید ادواردو آنیلی اثر ندا ثابتی رونمایی شد.

‌سرویس مقاومت خبر گزاری کتاب ایران (ایبنا)، آئین رونمایی از کتاب «از همان شب که خورشید آمد» با محوریت زندگی شهید ادواردو آنیلی اثر ندا ثابتی با حضور غلامحسین دولت آبادی نمایش‌نامه نویس و پژوهشگر و سعیده آجربندیان کارگردان و نمایش‌نامه نویس در سالن مشاهیر تئاتر شهر تهران برگزار شد.

ندا ثابتی نویسنده کتاب «از همان شب که خورشید آمد» در این آئین اظهار کرد: ریشه علاقه من به شهدا از سال ۱۳۹۴ و آشنایی با شهید سید مرتضی آوینی بود که باعث شد من با شهدای دیگر آشنا شوم و بخواهم در خصوص آنها تحقیق کنم، به خصوص شهدایی که دچار تغییر و تحول بزرگ شدند، ادواردو یکی از کسانی بود که تحول بزرگی داشت و توجه من را جلب کرد.

وی افزود: ماجرا از آنجایی شروع شد که سر مزار شهدا در بهشت زهرا بودم که عکس شهید ادواردو آنیلی را در یکی از تابلوهای بهشت زهرا دیدم و خیلی برای من جالب بود؛ فکر کردم او ارمنی و مسیحی است و جزء شهدای دفاع مقدس است اما با یک جست‌وجو دیدم ایتالیایی است و این ذهن من را درگیر کرد. به دعوت نصرالله قادری در یک اتفاق قرار شد در کتاب «در پی عشق دویدن» پنج داستان دراماتیک بنویسم که یکی از آنها در خصوص شهید ادواردو آنیلی بود.

نویسنده کتاب «از همان شب که خورشید آمد» ادامه داد: بعد از آن کافه ادواردو به من معرفی شد و آنها قبول کردند که بخشی از آن داستان را خوانش کنند که فیلم و عکس آن در دسترس است. آن اتفاق خوبی و انگیزه‌ای شد که در خصوص شهید ادواردو آنیلی نمایش‌نامه‌ای بنویسم. تمام تلاش خود را کردم که هر آنچه به ذهنم رسید را در کتاب بیاورم. حال و هوای احساسی خاصی موقع نوشتن کتاب داشتم.

ثابتی اضافه کرد: این نمایش‌نامه باعث می‌شود اگر کسی با ادواردو آنیلی آشنا نباشد جرقه‌ای شود که او را بیشتر بشناسد. شخصاً به مستند بودن کتاب خیلی دقت کردم و هیچ‌جا برای جذابیت داستان تغییری در حقایق موجود اعمال نکردم، در حالی که در بعضی فیلم‌ها و مستندها تغییراتی در خصوص زندگی او انجام شده که شخصاً معتقدم به چهره شهید خدشه وارد می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: من سعی کردم کتاب‌هایی که در خصوص شهید ادواردو آنیلی نوشته شده را بخوانم، حتی با نویسنده یکی از این کتاب‌ها صحبت کردم. همچنین تلاش کردم غیر از منابع فارسی منابع لاتین را جست‌وجو کنم که گزاره شهید در زبان لاتین نیز آورده شده است یا فقط نگاه ایران است، اما دیدم در چند صفحه خارجی این باور وجود دارد که او اول مسیحی بوده و بعد مسلمان شده و بعد به شهادت رسیده است و این اعتبار جهانی دارد.

نویسنده کتاب «از همان شب که خورشید آمد» تصریح کرد: من خودم علاقه‌مند شدم که به چنین شخصیت‌هایی فکر کنم و به آنها بپردازم و سفارش و حمایتی از سمت نهادی نبوده است. ادواردو آنیلی برای من شگفت انگیز بود که با ثروت بالا خانواده به دین اسلام روی می‌آورد در حالی که پدر او به شدت با این موضوع مخالف بود و این کشمکش یک درام را در زندگی او ایجاد کرد.

درام زندگی شهید ادواردو نامه مسلمان شدن اوست

همچنین غلامحسین دولت آبادی نمایش‌نامه‌نویس و پژوهشگر در این آئین اظهار کرد: این نمایش‌نامه پتانسیل بسیار خوبی برای جشنواره تئاتر دفاع مقدس دارد. کاراکتر ادواردو آنیلی یک کاراکتر بسیار خوب است زیرا زندگی کاملاً دراماتیک دارد و پرداختن به آن جسارت و تحقیق بسیار زیادی می‌خواهد که در این نمایش‌نامه به آن پرداخته شده است.

وی با اشاره به روی آوردن ادواردو آنیلی به اسلام افزود: بحران زندگی شهید ادواردو زمانی شروع می‌شود که او در نامه‌ای به خانواده خود اعلام می‌کند که مسلمان شده است و می‌توانست نمایش‌نامه از آنجا آغاز شود. البته آغاز نمایش‌نامه که از بچگی ادواردو آنیلی است باعث شناخت بهتر کاراکتر توسط مخاطب است که نکته خوبی محسوب می‌شود.

نمایش‌نامه‌نویس و پژوهشگر ادامه داد: به دلیل اینکه کار نمایش‌نامه است و کار نمایش‌نامه‌نویس، تاریخ‌نویسی نیست خروج از زندگی‌نامه مشکلی ندارد و می‌توان در اجرا بخش‌هایی را تغییر داد. همچنین جهش‌های نمایش‌نامه جذابیت بسیار زیادی دارد، به خصوص در بخش شهادت توجه خواننده به شدت جلب می‌شود.

همچنین سعیده آجربندیان کارگردان و نمایش‌نامه‌نویس در این آئین اظهار کرد: آشنایی من با شهید ادواردو آنیلی به وسیله نمایش‌نامه ندا ثابتی بود که باعث شد بعد از آن بیشتر در خصوص شهید تحقیق کنم. وقتی نمایش‌نامه را می‌خوانیم، می‌بینیم سیر و نگاه اسطوره‌ای به شهید دارد و نگاه خوب و جامعی نسبت به شهید به مخاطب می‌دهد.

وی افزود: ما در نمایش‌نامه با زندگی‌نامه شهید روبه‌رو هستیم که بسیار درست کنار هم قرار گرفته است و به پایان درام به خوبی پرداخته است. دیده می‌شود که آثار تئاتر با محوریت معرفی افراد بزرگ‌نمایی‌های خاصی دارد که نمایش‌نامه را از مسیر زندگی‌نامه خارج شده است که این امر در نمایش‌نامه «از همان شب که خورشید آمد» رعایت شد.

این کارگردان و نمایش‌نامه‌نویس ادامه داد: جلوه‌های مختلف نمایشی و هنری باید در راستای معرفی هرچه بیشتر و بهتر شهید ادواردو آنیلی به کار گرفته شود. این نمایش‌نامه پتانسیل و توان بسیار خوبی برای پرداختن و اجرا دارد که باید مدنظر اهالی تئاتر قرار بگیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها