شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۶
تضاد خیر و شر در رمان «پایان رابطه» دیده می‌شود

آمنه پازوکی، پژوهشگر ادبی گفت: کتاب «پایان رابطه» به نویسندگی گراهام گرین در ژانر دینی نوشته شده و تضاد خیر و شر در آن دیده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ آمنه پازوکی در نشست «رمان دینی و پایان رابطه» که ۲۵ آبان در فروشگاه «به‌نشر» برگزار شد، عنوان کرد: رمان «پایان رابطه» سال ۱۹۵۱ منتشر شده و نویسنده آن نگارش ۲۲ رمان، هفت نمایش‌نامه، ۱۲ فیلم‌نامه و چند کتاب دیگر را در کارنامه خود دارد.

وی با اشاره به اینکه آثار گراهام گرین با آثار چخوف قابل قیاس است، افزود: او نویسنده‌ای است که جنگ جهانی دوم را درک کرده و در کشورهای آفریقا و آمریکا زندگی کرده است.داستان کتاب «پایان رابطه» در لندن و کمی پس از جنگ جهانی دوم جریان دارد. تمرکز داستان بر روی رابطه دو شخصیت اصلی تمرکز دارد که عشق و نفرت بین آنها موج می‌زند.

پازوکی ادامه داد: کتاب «پایان رابطه» سه شخصیت اصلی دارد؛ یکی «بندریکس» که نویسنده و راوی بی‌ایمان داستان است، همچنین «هنری» که کارمند دولت است و همسرش «سارا» که در مسیر بی‌ایمانی به داشتن ایمان در حرکت است. بندریکس به دنبال نوشتن کتابی که در رابطه با یک کارمند دولت است با هنری و همسرش آشنا می‌شود. در این میان بندریکس عاشق همسر هنری یعنی سارا می‌شود و به شکل پنهانی رابطه‌اش را با او جلو می‌برد.

پازوکی تاکید کرد: این نویسنده ژانری که برای کتابش «پایان رابطه» انتخاب کرده دینی است و در بستر آن داستانی رمانتیک و عاشقانه را بیان می‌کند و از این بستر استفاده کرده تا بتواند عقاید دینی خود را مطرح کند.

وی ادامه داد: نویسنده مهم‌ترین شخصیت قصه «پایان رابطه» را یک نویسنده قرار داده است که با عشق قدیمی خود روبه‌رو می‌شود. نگاهِ گراهام گرین به یک نویسنده نیز در پرداخت و ساخت این شخصیت جالب است و می‌توان گفت کار مهم نویسنده در کتاب، روایت داستان از زبان فردی بی‌ایمان است که تناقض‌های حیرت‌آور یک عشق پرحرارت را به تصویر می‌کشد؛ عشقی که ایمان در آن نقش مهمی ایفا می‌کند.

این کارشناس کتاب و محقق با اشاره به اینکه در رمان «پایان رابطه» عشق و خیانت دیده می‌شود، عنوان کرد: پیرنگ این داستان که در واقع خیانت یک زن به شوهرش است در هیچ جامعه‌ای پذیرفته نیست. در این رمان شخصیت‌ها به نوعی با وجود خدا درگیر هستند و این در واقع این امر داستان را بین فضای خیر و شر قرار داده است‌.

وی با تاکید بر اینکه نویسنده برای خلق این رمان از زاویه دید اول شخص بهره گرفته تاکید کرد: نویسنده با انتخاب این زاویه دید، اتفاقات و عقاید فکری خود را به بهترین نحو بیان می‌کند و خود و مخاطب را به چالش می‌کشاند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها