دوشنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۳
اثری در مورد چگونگی دعوت مردم توسط پیامبر (ص) به اسلام نداریم

خراسان‌رضوی- یک کارشناس و منتقد ادبی گفت: اثری در مورد اینکه پیامبر(ص) چگونه مردم را براساس قرآن که وحی الهی است به اسلام دعوت می‌کرد نداریم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، محمد باغستانی در نشست نقد و بررسی کتاب «رحمت حکیمانه» همزمان با هفته کتاب در فروشگاه مرکزی کتاب انتشارات به‌نشر افزود: ما از حدود ۱۲۰۰ سال پیش کتاب‌هایی در مورد جنگ‌های پیامبر، فرزندان، همسران، سال تولد، بعثت و وفات ایشان داریم؛ اما نیاز داریم که کتاب‌های سیره پیامبر (ص) را بنویسیم.

وی با اشاره به اینکه کتاب «رحمت حیکمانه» حاصل گفت‌وگوهای چهره به چهره با افراد در محیط علمی است، گفت: جمع آوری شبهات خشونت در اسلام که در جمع دانشجویان مطرح شده و پاسخگویی به آن از جمله نقاط قوت این اثر است. دکتر وکیلی نویسنده اثر سعی کرده با استناد به قرآن و سنت به شبهات خشونت در اسلام پاسخ دهد.

او ادامه داد: همچنین نویسنده تلاش کرده هر کجا شبهه‌ای مطرح می شود با نام صاحب آن دیدگاه، توضیحاتی را در پاورقی کتاب ارائه کند و دراین پاورقی‌ها و کتابنامه کتاب نیز عیناً عبارات شبهه بیان می‌شود و با ارائه پاسخ‌های منطقی و مستند و رعایت انصاف و اعتدال به سوالات و شبهات پیرامون اسلام پاسخ داده می‌شود. البته در برخی موارد نیز اسم گویندگان شبهات وجود ندارد که نیاز است در چاپ‌های بعدی اثر این نکته مورد توجه قرار بگیرد تا مخاطب صداقت نویسنده را در نگارش اثر بپذیرد.

باغستانی تصریح کرد: عکس پشت جلد کتاب که تصویری از شمشیر و گل است، تصویر شمشیر قدرتمند تر آشکار می‌شود که تناسب زیادی با عنوان کتاب ندارد بهتر است در چاپ بعدی اثر الگویی پشت جلد کتاب انتخاب شود که فهم آن برای مخاطب عمومی نیز آسان باشد.

کارشناس و منتقد ادبی یادآور شد: یکی از میراث بزرگ امام رضا (ع)، برپایی جلسات گفت‌وگو ومناظره است از این رو باید خانه گفت‌وگو ومناظره‌های علمی پیرامون مسائل دینی نیز در حرم مطهر رضوی دایر شود. ما این میراث گرانبها را داریم. باید گفت‌وگوهای علمی، اعتقادی، تاریخی در حرم مطهر رضوی با حضور علما دین اسلام و سایر ادیان برگزار شود تا این میراث امام رضا (ع) احیا شود و به تبع آن برگزاری این جلسات در سایر شهرهای کشور نیز گسترده شود.

اثری در مورد چگونگی دعوت مردم توسط پیامبر (ص) به اسلام نداریم

در این نشست هادی وکیلی نویسنده کتاب «رحمت حکیمانه» نیز گفت: ما در این دنیا علاوه بر وجود ظرفیت‌های بسیاری در راه اشاعه دین همزمان نیز محدویت‌های زمانی عرضه این ظرفیت‌ها وجود دارد، دشمنانی داریم که به لحاظ ابزاری بسیار پیشرفته‌تر از ما هستند. مجموع این عوامل سبب شده ما در تقابل با دشمنان در یک رقابت نابرابر قرار بگیریم به خصوص در چند دهه اخیر تهاجم فرهنگی، اعتقادی و ایدئولوژی سنگینی علیه اسلام شکل گرفته است و در این تهاجم ناجوانمردانه با ظاهر ادبیات علمی و در باطن با ادبیات غیر علمی، اسلام مورد هجمه قرار گرفته است. بخشی از این هجمه‌ها در جامعه ما در محیط خانواده، دانشگاه و… احساس می‌شود. هجمه این تهاجم به مراتب در خارج از مرزهای ایران و در جهان اسلام بیشتر است.

وی ادامه داد: دشمنان ما سعی دارند چهره‌ای خشونت آمیز از اسلام را به نمایش بگذارند که پر از خرافات و آموزه‌های غیر عقلانی توام با ادبیات غلبه غضب و خشونت باشد و در این راه از هیچ تلاشی دریغ نکرده‌اند؛ تشکیل گروه‌های القاعده، داعش و … برای حرکت در همین مسیر است. هدف آنان این است که اسلام تجزیه شود.

نویسنده کتاب «رحمت حکیمانه» اظهار کرد: در حال حاضر تمدن اسلامی در تقابل با تمدن غربی قرار گرفته است و آن‌ها به نحوی بی رحمانه، اجازه اشاعه واقعی و رویکردهای مثبت تمدن اسلامی را می‌گیرند.در کشورهای غربی و حتی اروپایی مانع از انتشار یک مقاله علمی و ارائه آن در دانشگاه‌ها می‌شوند.

وکیلی با تاکید بر اینکه ما باید از ظرفیت‌هایی که وجود دارد برای تبلیغ دین اسلام و مقابله با هجمه‌های مطرح شده از سوی دشمنان بهره بگیریم، اظهار کرد: در این مسیر باید اولویت بندی صورت بگیرد و مطابق با نیازهای جامعه اسلامی حرکت کنیم.

اثری در مورد چگونگی دعوت مردم توسط پیامبر (ص) به اسلام نداریم

وی با اشاره به برگزاری جلسات پاسخ گویی به شبهات دینی در محیط دانشگاهی افزود: این جلسات سال‌ها پیش برگزار شده و مهم‌ترین نمونه‌های شبهاتی که پیرامون خشونت در اسلام از جمله قصاص، جهاد، فتوحات اسلامی و … مطرح شده از این جلسات گردآوری شده و در کتاب «رحمت حکیمانه» منتشر شده است.

نویسنده کتاب «رحمت حکیمانه» با اشاره به اینکه موضوع بیشتر شبهات مطرح شده تاریخی است، عنوان کرد: در این اثر سعی شده به روش علمی به اتهامات و شبهاتی غیر علمی پیرامون شبهه خشونت در اسلام پاسخ داده شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها