مژگان ستاری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در تبریز، با اشاره به پارادوکسهای امروزی در جامعه گفت: ما ساختمانهای بلندتر اما خلق و خوی کوتاهتر، آزادراههای وسیعتر اما دیدگاههای باریکتر داریم. بیشتر خرج میکنیم، اما کمتر داریم. بیشتر میخریم، اما کمتر لذت میبریم.
وی ادامه داد: ما خانههای بزرگتر و خانوادههای کوچکتر داریم. مدارک تحصیلی بیشتر اما درک کمتری داریم. دانش بیشتر، اما دانایی کمتر، متخصصان و داروی بیشتر، اما سلامتی کمتری داریم. ما تکنولوژی پیشرفته ولی مشکلات بیشتری داریم.
ستاری با بیان اینکه این رمان به پارادوکس های عصر حاضر می پردازد اظهار داشت: بخشی از این کتاب در مورد معضلات اخلاقی انسان های اخلاقمند است که من از کودکی با آن دست به گریبان بودم.
وی اظهار داشت: از کودکی معیارهای رفتار یا باورهای یک فرد در مورد اینکه چه چیزی قابل قبول است و چه چیزی قابل قبول نیست بر من هجوم می آورد، در حالی که معضل اصلی وضعیتی است که در آن باید یک انتخاب دشوار انجام شود.
این نویسنده با تاکید بر اینکه «پارادوکس عصر ما مسموم است» تصریح کرد: عصر حاضر پر از باید ونبایدهایی است که انسان های آنارشیست مدام به تو گوشزد می کنند و تو را با میزان نور دیدگان خود می سنجند و بها می دهند.
ستاری با بیان این جمله ادامه داد: من از زندگی کاراکترهای داستانم و رابطه هایشان این را دریافتم؛ وقتی به کسی یا چیزی احترام می گذارم به یاد بیاورم که در مورد کسی یا چیزی صرفاً بر اساس آنچه در ظاهر می بینم نظری ایجاد نکنم، زیرا اگر عمیق تر نگاه کنم، شاید آن چیزی که در سطح می بینم، در عمق نخواهم دید.
مژگان ستاری در خاتمه با بیان اینکه من از تحریر «پارادوکس مسموم» یکدستی و انسان بودن را آموختم اظهار داشت: من با تحریر این رمان به گفته ریچارد باخ ایمان آوردم که می گوید: انسان می نویسد، انسان یاد می دهد؛ زیرا همواره می خواهد بیاموزد.
وی از استقبال علاقمندان از فروش این کتاب در نمایشگاه کتاب تبریز قدردانی کرد و گفت: میزان استقبال از پارادوکس مسموم برای من قابل پیش بینی نبود.
نظر شما