به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) دربجنورد، ظهر یکشنبه علی جانباز در دیدار با مسئولان حوزه هنری خراسان شمالی بیان کرد: نقالی هنری است که ریشه در ادبیات و فرهنگ ما دارد و از لالاییها و قصهگویی مادران با الهام و تلفیق از روزمرهگی ها تاثیر پذیرفته است.
جانباز با تاکید بر اینکه در هنر نقالی فرم بر محتوا اصالت دارد، افزود: نقالی هنری همچون تعزیه است که گروه کودک و نوجوان ممکن است با آن ارتباط سازندهای برقرار نکند اما مسئولان فرهنگی میتوانند با ترکیب این هنر و شیوههای جدید روایتگری به مفهوم جدیدی دست پیدا کنند که با دیدگاه های جدید مفید و موثری باشد.
وی تصریح کرد: امروز ما با ضعف بیان در زبان مواجه هستیم که در اینجا نقالی میتواند با نیروی درونی خود و با ابزار قوی زبان موثر واقع شود.
جانباز طراحی سایتی را برای دسترسی بهتر و بیشتر علاقمندان ضروری اعلام و بیان کرد: سایت جشنواره نقالان سوره یابد شامل نمونههایی از اجرای شرکتکنندگان در حشنواره و پردههای طراحی شده نقالهخوانی باشد تا شرکتکنندگان در این جشنواره از سراسر کشور بتوانند اجراها را تماشا و ایده بگیرند و بتواند نقشه راهی برای کسانی باشد که در ابتدای کار هستند.
وی ادامه داد: خراسان شمالی پایهگذار باشگاه نقالان سوره است و این امر باید در سایر استانها نیز ادامه یابد.
جانباز اظهار کرد: استعدادیابی و پرورش کودک و نوجوان از اولویتهای مهم حوزه هنری است.
بسترسازی و استعدادیابی حوزههای مختلف کودکان و نوجوانان
در این دیدار نیز اکرم صدیقی رئیس حوزه هنری خراسان شمالی گفت: اصلیترین رسالت حوزه هنری بسترسازی جهت جستجوگریهای کودکان و نوجوانان در عرصههای مختلف ادبی، فرهنگی و هنری است.
وی تاکید کرد: حوزه هنری خراسان شمالی را به ایجاد فضایی برای شناسایی و رویش سرمایههای ارزشمند ملزم دانست.
صدیقی خاطر نشان کرد: این دیدار با هدف شناخت ظرفیتهای کودک و نوجوان در خراسان شمالی برای انجام و گسترش این فعالیتها در حوزه هنری خراسان شمالی صورت پذیرفته است.
وی در پایان طی گزارشی جامع فعالیتهای انجام شده در سطح استان خراسان شمالی را در حوزه کودک و نوجوان به صورت مفصل تشریح کرد.
نظر شما