به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست شورای علمی بیستوپنجمین کنگره سراسری شعر دفاع مقدس و مقاومت، با حضور سردار عباس بایرامی؛ رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس، حجتالاسلام محمدحسین انصارینژاد؛ دبیر علمی کنگره و جمعی از اعضای این شورا برگزار شد.
۱۰ هزار و ۱۱۲ شعر به دبیرخانه رسید
در ابتدا، حجتالاسلام محمدحسین انصارینژاد به تشریح آخرین فعالیتهای دبیرخانه این رویداد پرداخت و اظهار داشت: ۱۰ هزار و ۱۱۲ شعر به دبیرخانه کنگره واصل شده است؛ این آمار ۴۰ درصد از تعداد اشعار رسیده به دوره قبل کنگره بیشتر است.
او همکاری بخشهای مختلف نیروهای مسلح با کنگره شعر امسال را از نقاط برجسته این رویداد دانست و تصریح کرد: امسال فراجا و ارتش و وزارت دفاع همکاری خوبی با کنگره داشتند و نتیجه آن اضافه شدن محور جدید مدافعان امنیت بود. محور شهدای مدافع امنیت یکی از اتفاقات جدید امسال کنگره بود که میزبان اشعاری از ۲۰۰ شاعر شد. همچنین محور شهدای حوزه و روحانیت مورد توجه قرار گرفت که اتفاقات جدیدی را رقم زد.
دبیر علمی کنگره خاطرنشان کرد: شهدای شاهچراغ محور دیگر کنگره معرفی شده بود و محورهای «قرآن و نقش آن در پرواز شهدا» و «طوفانالاقصی» در راستای حمایت از جریان مقاومت اسلامی افزوده شده بود که مورد استقبال چشمگیری قرار گرفت.
انصارینژاد همکاری نهاد کتابخانههای عمومی و بسیج هنرمندان را در جریانسازی کنگره موثر دانست و درباره فرایند داوریهای این رویداد ادبی گفت: خوشبختانه امسال با انتخاب دبیر و داوران استانی که از میان شاعران برجسته و جوان انجام شد، جریانسازی صورت گرفت.
او رضا اسماعیلی را مسول هیئات داوران کنگره معرفی کرد و گفت: امسال چهره ملی شعر دفاع مقدس با فرایند نظرسنجی و رایگیری از میان شاعران پیشکسوت معرفی میشود و از یک شاعر پیشکسوت تجلیل صورت میگیرد. چاپ مجله و کتاب اشعار کنگره همزمان با سومبهمن در شیراز رونمایی خواهد شد.
سن شرکتکنندگان در کنگره شعر جوان است
در ادامه، سردار عباس بایرامی رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کنگره شعر دفاع مقدس و مقاومت را یکاتفاق روبهجلو دانست و گفت: استقبال شاعران پیشکسوت و جوان از کنگره یک اتفاق مبارک است؛ ورود جوانان به این عرصه نویدبخش و نشاندهنده بارقههای امید است.
وی افزود: کنگره شعر دفاع مقدس امسال همانند جایزه داستان کوتاه یوسف که میزبان سههزار و ۸۰۰ داستان از جوانان بود، شاهد یک اتفاق مبارک شد. سن شرکتکنندگان در این رویدادها پایینتر از هر مقطعی بود درحالی که ما در بین مدارس و دانشگاهها تبلیغات ویژهای انجام ندادهایم.
کنگره شعر دفاع مقدس موفق بوده است
علیرضا قزوه؛ شاعر و عضو شورای سیاستگذاری این کنگره که سابقه دبیری آن را نیز دارد در سخنانی گفت: کنگره شعر دفاع مقدس یک کنگره خوب است چراکه استمرار و مداومت داشته است و امروز میزبان بیش از ۱۰ هزار شعر شده که در بین دیگر کنگرهها آمار ویژهای است.
وی با تاکید براینکه این کنگره نباید دچار یکنواختی شود، افزود: بنده تجربه و افتخار دبیری دوره چهاردهم کنگره را دارم. در ایام برگزاری کنگره به فرانسه دعوت شده بودم. من با مرحوم خانم طاهره صفارزاده مشورت گرفتم و گفتم آیا باید برای کنگره به قصرشیرین بروم یا به فرانسه؟! ایشان گفتند «معلوم است باید به قصر شیرین بروید».
این شاعر در ادامه با طرح پیشنهاداتی گفت: لازم است کنگره اولاً پیشهمایشهایی را در جزایر ایرانی برگزار کند. این جزایر باید حتمأ پاتوق فرهنگی شوند و اتفاقات مختلف ادبی را میزبانی کنند و معتقدم برود رسانهای بهتری خواهد داشت. همچنین میتوانیم شاعران را به لبنان، سوریه و عراق و دیگر نقاط مربوط به کشورهای مقاومت دعوت کنیم.
در ادامه، مصطفی محدثی خزاسانی، نغمه مسشارنظامی، رضا اسماعیلی و دانیال جهاندیده از حاضرین در این جلسه نقطهنظراتی را پیرامون بهتر برگزار شدن کنگره ملی شعر دفاع مقدس و مقاومت مطرح کردند.
نظر شما