به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «روش تحقیق در علوم سیاسی و روابط بینالملل» نوشته محمود سریع القلم به همت نشر فرزان روز به چاپ پانزدهم رسید. این کتاب محصول دوازده سال (۱۳۶۷.۱۳۷۹) مطالعه و تدریس روش تحقیق در هر سه دوره لیسانس، فوق لیسانس و دکترای علوم سیاسی در ایران است.
درست فکر کردن، منطقی فکر کردن، روشمند فکر و مطالعه کردن، حتی صحیح فهمیدن پدیدهها نهایتاً تابع علم و مشتقات علمی است که انسان جدید را از ایدئالیسم مخرب به رئالیسم منطقی سوق داده است… مخاطبان این کتاب افرادی هستند که با علم از یک طرف و سیاست از طرف دیگر سرو کار دارند. سیاست هم علم است و هن هنر، اما هر دو وجه آن تابع منطق هستند…
کتاب از سه بخش تشکیل شده و در هر بخش، جزییات مختلفی در ارتباط با متدلوژی (روششناسی) تفکر و روشهای اصلاح و منطقیتر کردن تفکر سیاسی فراهم آمده است. این کتاب برای دانشجویان علم سیاست و علم روابط بینالملل تدوین شده است. بخش نخست با عنوان آشنای با تحقیق سیاسی شامل این موضوعات است: ماهیت تحقیق در علوم سیاسی و روابط بینالملل، و آفات متدلوژیک تفکر سیاسی در ایران. در بخش دوم ابتدا نحوه و مراحل طراحی تحقیق، سپس اصول نظریهپردازی در علم سیاست، و پلورالیسم متدلوژیک بیان شده است.
نگارنده در بخش سوم با عنوان «مکاتب روشی در روابط بینالملل» این موضوعات را مطرح کرده است: «مطالعه روابط بینالملل پیش از جنگ جهانی دوم»، «روش پژوهش سنتگرایی در روابط بینالملل»، «رفتارگرایی در روابط بینالملل: علل پیدایش و محتوای آن» و «فرا رفتارگرایی: محصول تقابل روش سنتگرایی و رفتارگرایی.» وی در بخش نتیجهگیری کتاب اذعان میدارد: به علت اینکه رشته روابط بینالملل، علمی به معنای علوم دقیقه نیست، بنابراین شناخت در این رشته به صورت یک امر ناقص و نسبی باقی خواهد ماند…نظریهسازی در روابط بینالملل به صورت کثرت نظریهها در آمده است…و به همین دلیل این معرفت از یک پارادیم واحد برخوردار نیست…معرفت بینالملل یک معرفت میان رشتههای (روانشناسی، جامعهشناسی، روانشناسی اجتماعی، روابط بینالملل) است.
کتاب «روش تحقیق در علوم سیاسی و روابط بینالملل» نوشته محمود سریع القلم با شمارگان یکهزار نسخه و قیمت ۲۰۰ هزار تومان به همت نشر فرزان روز منتشر شد.
نظر شما