جمعه ۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۴
از «نگاهی به کتاب‌های صوتی ادبیات پایداری» تا «بسته فرهنگی شب یلدای انتشارات کاظمی»

هفته‌ای که گذشت اخبار متنوعی فرهنگ مقاومت را پررنگ کرد، اخباری که تعدای از کتاب‌های دفاع مقدس و ادبیات پایداری را در متن خود قرار دادند.

سرویس فرهنگ مقاومت خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ هفته‌ای که گذشت هفته پرخبری در حوزه فرهنگ بود و بخشی از این پرخبری به رویدادهای فرهنگی حوزه فرهنگ مقاومت اختصاص داشت. در این اخبار تنوع خبر بالاست؛ از رونمایی، معرفی، تجدید چاپ و همایش در زمینه ادبیات پایداری دیده می‌شود. هفته‌ای که گذشت مناسبتی مانند هفته پژوهش را در خود داشت که باعث شد مراسمی برگزار و برخی از پژوهشگران فرهنگ مقاومت و آثار آنها تمجید و تحسین شود. در گزارش پیش رو بخشی از منتخب اخبار هفته‌ای که گذشت گلچین کردیم تا شما هم در جریان اهم اخبار فرهنگ مقاومت قرار بگیرید.

نگاهی به وضعیت کتاب‌های صوتی ادبیات پایداری

روزبه‌روز به تعداد مخاطبان کتاب‌های صوتی افزوده می‌شود. ناشران کشور ما از این گرایش عمومی غافل نیستند و بسیاری از آنان، نسخه صوتی مهم‌ترین تولیدات‌شان را نیز منتشر می‌کنند. در حوزه کتاب‌های فرهنگ مقاومت و ادبیات پایداری نیز همین روند و قاعده و وجود دارد و در پاییزی که پشت سر گذاشتیم، شاهد تولید و عرضه چند عنوان کتاب صوتی در این حوزه بودیم.

روایت صمیمی و روان «از چیزی نمی‌ترسیدم»

روایت روان و صمیمی کتاب چرا «از چیزی نمی‌ترسیدم»، شاید در نگاه اول از یک فرمانده نظامی که ۴۰ سال در میدان نبرد بوده و حدود ۲۰ سال را در جبهه‌های دو جنگ بزرگ قرن گذرانده، عجیب به نظر بیاید، اما برای مایی که دیگر حاج قاسم سلیمانی را می‌شناسیم و به قدر «اشداء علی الکفار» روحیه سردار، با «رحماء بینهم» او هم اخت شده‌ایم، عجیب نیست و بلکه تاییدی‌ست بر این نکته که اگر لباس نظامی تن او نباشد، او پدربزرگ مهربانی را می‌ماند که هم‌بازی کودکان می‌شود و مگر نگاه فرزندان شهدای مدافع حرم به او همین نبود؟

حضور نخبگان در «به وقت عاشقی در ساعت یک و ۲۰»

امیر قاسمی؛ رییس ستاد گردشگری شهر تهران در خصوص برنامه «به وقت عاشقی در ساعت یک و ۲۰» گفت: این برنامه برگرفته از زمان و نحوه شهادت حاج قاسم سلیمانی است که با حضور ۱۲ هزار نفر از نخبگان، هنرمندان، ورزشکاران و چهره های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی محلات و مناطق شهر تهران برگزار می‌شود.

«هفتاد و دومین غواص» در عملیات کربلای ۴

در این دوره از پویش، شرکت‌کنندگان با مطالعه کتاب «هفتاد و دومین غواص» و با قلم شیوای حمید حسام، با وقایع عملیات کربلای ۴ آشنا می‌شوند. «هفتاد و دومین غواص» روایت کریم مطهری، فرمانده گردان غواصی جعفر طیار، از دوران کودکی‌اش تا پیروزی انقلاب و آغاز جنگ و حضور جانانه در کنار نیمۀ گمشده‌اش علی چیت‌سازیان تا رزم‌های آبی است. روایت این اثر دقیقاً منطبق با واقعیتی است که در شامگاه چهارم دی ماه سال ۱۳۶۵ در منطقه عملیاتی کربلای۴ اتفاق افتاد.

انعکاس اسناد محرمانه پزشکی مجروحان

بنابراین قرار دادن اسناد پزشکی در کتاب یک نوآوری است، در عین حال که برای ما مسئله آفرید، برای این‌که ما قسم خوردیم پرونده و مدارک پزشکی بیمار برای ما محرمانه است و از آن طرف آنچه را که قسم خوردیم محرمانه است آن را در انظار عمومی بگذاریم و همه را از آن مطلع کنیم! اصغر کاظمی، پژوهشگر خیلی خاصی است و شاید آنچه جناب حبیب احمدزاده درباره او گفت گوشه کوچکی از صبر و دقت و پیگیری او باشد. برای مولف و پژوهشگری که ۱۶ سال روی یک کتاب وقت گذاشته است، کتابش را از زیر چاپ دربیاورید و اجازه چاپ به آن ندهید و دوباره تصحیح و از نو برای چاپ بفرستید، کار فوق‌العاده سختی است. اما از آنجا که من مسئول بودم درباره آنچه برای چاپ در این کتاب با اشاره به جزئیات پرونده پزشکی می‌اید در عین حال به قسمی که در پزشکی یاد کردم، وفادار باشم

تقویت انسان‌شناسی در پرداختن به خاطره‌نگاری

محمد قاسمی‌پور: در حال حاضر مشکل اساسی این است که تعاریف و استانداردهای قالب ِخاطرات را به اطلاع برسانیم و پژوهشگران و نویسندگانی که به این عرصه ورود می‌کنند، آموزش‌های حداقلی را ببیند و تخصص لازم برای ثبت و ضبط دقیق خاطرات را فرا بگیرند و ارکان اصلی خاطرات را خوب و درست بشناسند تا بتوانیم کتاب‌های زیاد و با کیفیت منتشر کنیم. یکی از نکات مهم در خاطره‌نگاری که باید ریشه‌ای به آن پرداخت، مبحث انتخاب موضوع و شناسایی سوژه است، این‌که بدانیم چه سوژه، خاطراتی و چه راویانی ارزش ثبت و نشر عمومی دارند. به نظر من فعالان این عرصه باید، انسان‌شناسی‌شان را تقویت کنند، نیازهای فرهنگی و اجتماعی جامعه در گذر زمان را بشناسند، آن‌گاه به سراغ موضوعات بروند و سوژه‌های خوب و مناسب را شناسایی کنند. به نظرم برخی از فعالان عرصه خاطره‌نگاری نیازمند مطالعه و آموزش بیشتری هستند.

فهم جدیدی از رقابت با دشمن برتری در علم

سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، معاون رییس‌جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران: امروز دشمنان ما فهم جدیدی از رقابت در قدرت را با ما پیدا کرده‌اند و به این نتیجه رسیده‌اند که در عرصه علم و فناوری با جمهوری اسلامی رقابت و مقابله کنند؛ لذا وظیفه ما این است که تلاش کنیم شکاف و فاصله زیاد با دشمنان حفظ شود تا بتوانیم نظام و انقلاب را در عرصه‌های مختلف به موفقیت و پیروزی برسانیم.

خاطراتی متفاوت در «سلیمانی عزیز»

کتاب «سلیمانی عزیز ۱» به پله صدم رسید. این کتاب خاطراتی متفاوت و خوانده نشده از سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی است. سرداری که مرد همیشه میدان در صحنه جبهه مقاومت بود.‌این اثر ناب، سعی دارد با قلمی ساده و دلنشین، گوشه‌ای از زندگی سردار را پیشکش نگاه خوانندگان کند.

داستانی عاشقانه پشت جبهه جنگ

رمان «مِهری» داستان نبرد یک زن ایرانی در پشت جبهه جنگ و عرصه خانواده است که به قلم فاطمه غلامی شاعر و نویسنده یزدی در تابستان ۱۴۰۱ در ۲۷۷ صفحه تنظیم و به بازار کتاب عرضه شده است. این رُمان رمان «مِهری» داستان نبرد یک زن ایرانی در پشت جبهه جنگ و عرصه خانواده است که سرنوشت وی با جنگ رقم می‌خورد و سال‌ها، چون سروی سربلند در انتظار دیدار دوباره همسرش مرتضی زندگی‌اش را در طوفان حوادث مدیریت و ساماندهی می‌کند. او و فرزندانش چشم‌انتظار مرتضی هستند، مرتضایی که خبرهای مختلفی در مورد شهادت یا اسارت او به خانواده‌اش می‌رسد و… است که سرنوشت وی با جنگ رقم می‌خورد...

نگاهی به وضیعت ادبیات پایداری در دانشگاه‌ها

محمدرضا ترکی، دبیر همایش ملّی اعتلای گرایش ادبیات پایداری در دانشگاه‌ها امروز، ۲۸ آذر در مراسم گشایش این همایش گفت: با توجه به اینکه فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی نهاد سیاست‌گذار در حوزه ادبیات فارسی است، وظیفه خود دانستیم تا بنا به ضرورتی که در حوزه ادبیات پایداری احساس می‌کردیم، رویدادی ملّی را در این حوزه برنامه‌ریزی و برگزار کنیم تا ضمن بررسی موانع، بتوانیم راهکارهایی برای بهبود وضیعت گرایش ادبیات پایداری در دانشگاه‌ها ارائه کنیم. با توجه به اینکه نزدیک به یک دهه از تأسیس رشته ادبیات پایداری در مقطع کارشناسی ارشد می‌گذرد...

نکته ناخوانده از کتاب «رفیق بروجردی»

قاسم تبریزی در نشست بررسی سیا، پدرخوانده ساواک با نگاهی به کتاب «رفیق بروجردی»: اکبر براتی در کتاب خاطراتش «رفیق بروجردی» اشاره کرد به عامل نفوذی در دفتر رضا پهلوی که به دیدار رضا پهلوی می‌رود و او می‌گوید با ثابتی صحبت کن و بعد از صحبت با ثابتی او می‌گوید شرطش این است که تو ابتدا به سازمان سیا وصل بشوی. یک نفوذی از مجموعه داخل ایران رفته و توانسته بود از هفت‌خوان اینتلیجنس سرویس و سیا بگذرد و در داخل باقیمانده پهلوی‌ها نفوذ کند.

ساخت مجموعه نمایشی درباره شهید همدانی

محمدمهدی اسماعیلی در یادوراه شهید «حسین همدانی» که در مدرسه امام کاظم (ع) برگزار شد، با بیان اینکه در حوزه فرهنگ ساخت مجموعه نمایشی در مورد شهید همدانی با موافقت خانواده این شهید آغاز شده است گفت: بر اساس توصیه‌های رهبر انقلاب باید تولید آثار هنری و نمایشی در زمینه شهدا و جبهه مقاومت ۱۰۰ برابر شود و امیدواریم بتوانیم آثار فرهنگی و هنری را آماده سازی کنیم و ادای دینی به شهدا و راه پر برکت آنان داشته باشیم.

بسته انتشارات شهید کاظمی برای شب یلدا

انتشارات شهید کاظمی یک ناشر خصوصی است که تاکنون در زمینه‌های مختلف، نزدیک به ۷۰۰ کتاب تولید کرده است. ادبیات دفاع مقدس، ادبیات مدافعان حرم، رمان دینی، تاریخی، امنیتی و اطلاعاتی، سفرنامه، مستندنگاری، جهاد تبیین و آثار تربیتی، از جمله موضوعاتی است که در این انتشارات تولید شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها