به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سید قطب شاعر، نویسنده، داستاننویس، پژوهشگر دینی و ناقد ادبی بود و در دوران زندگی خود سه مرحله تحول فکری را تجربه کرد و در هر مرحله آثاری را از خود بر جای نهاد.
او افزون بر نگارش بیش از ۲۵ عنوان کتاب ۴۸۷ مقاله نیز در نشریات گوناگون به چاپ رساند و از مهمترین نشریاتی که سید مقالات خود را در آنها منتشر میکرد میتوان به الرساله، الشوون الاجتماعیه و اللواء الجدید اشاره کرد.
در زمینه نقد ادبی و دیدگاه سید قطب در این باره نیز گفتنی است که وی در سال ۱۹۲۸ میلادی نخستین مقاله خود را با عنوان «غزل الشیوخ فی رای العقاد» در این زمینه منتشر کرد و از میان مقالات او حدود ۱۶۰ مقاله به نقد ادبی اختصاص دارد.
سید قطب بر این باور است که نقد ادبی از کاستی در اصول و قواعد و شیوههایی که این اصول از آنها پیروی کنند رنج میّرد و بر همین پایه دیدگاههای خود را در دو بخش مطرح میکند و در بخش نخست از اصول نقد ادبی و قواعد آن و در بخش دوم از شویههای نقد در گذشته و حال سخن میگوید.
ترجمه حاضر از روی چاپ هشتم این اثر سال ۱۴۲۴ هجری از سوی انتشارات الشروق در قاهره منتشر شده انجام شده است. این اثر با وجود چاپهای متعدد دارای اغلاط نسبتاً زیادی است که مترجم در ترجمه فارسی کوشیده است تا حد امکان این کاستیها و لغزشها را جبران کند.
انتشارات خانه کتاب و ادبیات ایران اخیراً چاپ سوم «اصول و شیوههای نقد ادبی» را در ۵۱۲ صفحه و با قیمت ۱۵۰ هزار تومان عرضه کرده است.
نظر شما