یکی از مؤلفان این کتاب به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بوشهر گفت: این اثر به بررسی ابعاد مختلف منطقه دشتی پرداخته و در ۲۴۰ صفحه منتشر شده است.
حمید زارعی افزود: «شناختنامه دشتی» کار مشترک من و طیبه ادریسی دانشجوی دکترای تاریخ دانشگاه الزهرا تهران است که غلامرضا زائری به عنوان ویراستار، سمیه غریبی طراح جلد و سید کریم و سولماز موسوی به عنوان عکاس در کنار بازنگری حسین باغبانی، غلامرضا عوضنژاد و غلامرضا قربانیمقدم یاریگر ما در تالیف آن بودهاند.
وی سپس به تشریح محتوای این کتاب پرداخت و گفت: شناختنامه دشتی شامل مقدمه، شش فصل، نتیجه، فهرست منابع و ماخذ و فهرست اعلام است.
زارعی درباره سرفصلهای شناختنامه دشتی ادامه داد: در فصل اول کتاب به جغرافیای انسانی و طبیعی شهرستان دشتی پرداخته شده، فصل دوم جغرافیای تاریخی شهرستان دشتی را بررسی کرده، فصل سوم جغرافیای اقتصادی دشتی را شامل میشود، فصل چهارم به شهرستان دشتی در دوران مبارزات ضد استعماری، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اختصاص دارد، فصل پنجم جغرافیای فرهنگی دشتی مورد بررسی قرار گرفته و بخش ششم به اماکن فرهنگی دشتی اختصاص یافته است.
این شاعر و نویسنده خورموجی تاکید کرد: شناختنامه دشتی به معرفی جنبههای گوناگون این منطقه میپردازد و شاخصهای گوناگون این شهرستان را واکاوی و معرفی میکند تا اطلاعات لازم را در اختیار علاقهمندان و دوستداران تاریخ، جغرافیا و فرهنگ این منطقه قرار دهد.
زارعی یادآور شد: این اثر با تحلیل و بررسی گذشته و حال منطقه دشتی شرایط لازم را برای برنامهریزیهای آتی در اختیار مدیران شهرستان قرار میدهد تا با دقت بیشتری توسعه همه جانبه این دیار را در دستور کار خود قرار دهند.
نظرات