نویسنده این دو اثر در این باره به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بوشهر گفت: این دوتا کتاب را در حوزه ایمنی دریانوردی، ویژه کودکان به سفارش ادارهکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر نوشتم. کتاب «باباناخدا و برج مراقبت» مناسب گروه سنی «ب» و «ج» و «کوسهها هم گاهی جلیقه نجات میپوشند» برای گروه سنی «د» و «ه» به نگارش درآمدهاند که به همت نشر پاتیزه زمستان ۱۴۰۲ راهی بازار کتاب شدند.
حسین باقری در خصوص هدف نگارش این آثار توضیح داد: هدف کلان پدیدآمدن کتابهای «باباناخدا و برج مراقبت» و «کوسهها هم گاهی جلیقه نجات میپوشند» گسترش فرهنگ «ایمنی دریانوردی» و آشنایی بیشتر کودکان با دریا و دریانوردی بود، اما هدف شخصیام بهعنوان نویسنده از نوشتن این دو کتاب، به اشتراک گذاشتن تجربه زیسته دریایی با مخاطبان بوده است.
وی یادآور شد: در این آثار، ضمن اینکه بر فرهنگ ایمنی دریانوردی متمرکز بودم، از شرح حالات و هیجانات دریانوردی که دل به دریا میزند و همراهی توامان بیم و امید از لحظه جداشدن از اسکله تا دیدن دوباره خشکی و ساحل مقصد غافل نماندم؛ چراکه حدود ۱۰ سال کاپیتان شناورهای جستوجو و نجات بودهام. هر بار که به کمک یک کشتی یا قایق گرفتار شده در دریا و طوفان میرفتهام، به شعر «آی آدمهای» نیما فکر میکردهام: «یک نفر دارد دست و پای دایم میزند / روی این دریای تند و تیره و سنگین که میدانید…»
باقری در خصوص قابل فهم بودن این موضوع تخصصی برای مخاطب کودک توضیح داد: تلاش کردم در داستانپردازی عبارات و کلمات تخصصی به گونهای تراش بخورند که برای کودکان قابل فهم و دلنشین باشد.
به گزارش ایبنا؛ «باباناخدا و برج مراقبت» و «کوسهها هم گاهی جلیقه نجات میپوشند» نوشته حسین باقری با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه به سفارش و حمایت مالی ادارهکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر به همت انتشارات پاتیزه راهی بازار کتاب شدهاند.
البته باید اشاره کرد که ادارهکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر پیش از این، با انتشار آثاری با موضوع «محیط زیست» و «مقابله با آلودگیهای دریایی» با استفاده از ظرفیت نویسندگان بومی نظیر «قصه لاکپشت خلیج فارس» و «کاپیتان موج و نجات جزیره» نوشته خاتون شهرآشوب در راستای ترویج فرهنگ شهروندی و حفظ محیط زیست اقدام کرده بود.
نظر شما