محمود شالویی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) با اشاره به انتشار دو کتاب «شاهنامه و هویت ملی» و «پس از فردوسی» عنوان کرد: این دو اثر، کتاب همایش سال گذشته بزرگداشت فردوسی هستند و دو مجلد از مقالات اندیشمندان و صاحبنظران درباره شاهنامه و هویت ملی و ایرانی به شمار میروند. در این کتابها حکایاتی از شاهنامه و نیز دیدگاه صاحب نظران پیرامون اشعار و ابیات شاهنامه گنجانده شده است.
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی درباره تأثیر شاهنامه فردوسی بر نویسندگان امروز گفت: شاهنامه از آن روزی که توسط حکیم طوس تدوین و ارائه شد تا به امروز در همه زمینهها بهخصوص سرودن اشعار حماسی، حکایتها و داستانها کتابی موثر بوده و توجه به اصالت و هویت اسلامی و ایرانی را در بر داشته است. ما هیچ دوره ای را به یاد نمیآوریم که اثر شاهنامه در آن نا محسوس بوده باشد، بلکه شاهنامه همواره در زندگی مردم و فرهنگ و ادب ایران بهویژه رشد و اعتلای ادب فارسی موثر بوده است.
وی افزود: یکی از برنامههای در دستور کار انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نکوداشت ابن حسام خوسفی است. او حماسه سرایی بود که بعد از فردوسی بهترین اشعار حماسی را سروده است.
نظر شما