شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۷
فروش کتابفروشی‌ها در نمایشگاه کتاب به ۱۸ میلیارد تومان رسید

سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران در سومین نشست خبری روزانه نمایشگاه از فروش ۲۵۰ هزار نسخه کتاب و سهم ۱۸ میلیاردی تومانی کتابفروشان از رقم فروش خبر داد.  

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سومین نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور علی رمضانی، سخنگو و قائم‌مقام در ستاد اجرایی برگزار شد.

در ابتدای این نشست، علی رمضانی در سخنانی با اشاره به فعالیت چهارمین روز نمایشگاه کتاب تهران، گفت: ناشران پس از پشت سر گذاشتن یک پنجشنبه و جمعه شلوغ، مشغول عرضه کتاب به مردم هستند.

وی با اشاره به حضور رئیس جمهور در نمایشگاه کتاب گفت: آیت‌الله رئیسی، چهارمین روز از نمایشگاه کتاب، با حضور در مصلای امام خمینی (ره) ضمن بازدیداز برخی غرفه‌ها، با تعداد از ناشران گفت‌وگو کردند. حضور در غرفه «کاغذ ایرانی» از نکات بارز بازدید رئیس جمهور بود. در این غرفه کتاب‌های تولید شده ناشران با کاغذ ایرانی در معرض دید قرار داشت.

وی افزود: رئیس‌جمهور، همچنین در غرفه فلسطین حضور پیدا کرد و با دانشجویان فلسطینی و خانواده‌ای از غزه نیز دیدار کرد.

رمضانی ادامه داد: ناشران درباره مسائل مختلف، مثل کیفیت محتوایی، کاغذ، توزیع آثار و مباحثی که در آثارشان به آن می‌پردازند با رئیس‌جمهور صحبت کردند و ایشان نیز تاکیداتی از جمله رسیدگی به وضعیت اهالی قلم و اهمیت و جایگاه آن‌ها داشتند؛ شبکه کتابخانه‌های عمومی و توجه به مسائل حوزه نشر از دیگر موضوعات این گفت‌وگو بود.

وی یادآور شد: حضور رئیس‌جمهور برای ناشران طیف‌های مختلف و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دلگرم کننده بود.

رمضانی با اشاره به نظرسنجی روزانه از بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب تهران، گفت: این نظرسنجی در بخش مجازی به شیوه تصادفی، انجام خواهد شد.

وی افزود: روز سوم، درباره «پیدا کردن ناشران نمایشگاه» مشخص شد که از هر ۱۰ نفر، هفت نفر توانستند ناشران مورد نظر خود را در نمایشگاه پیدا کنند.

رمضانی با اشاره به تعدیل قیمت اجاره‌بها و فراهم کردن امکان حضور ناشران استانی در نمایشگاه، گفت: امروز ۳۴ نشست در هشت سرای مختلف علمی و فرهنگی نمایشگاه کتاب تهران با حضور صد نفر از چهره‌های مختلف برجسته کشور برگزار خواهد شد.

وی همچنین به انتشار شماره دوم نشریه «کتابینا»، ویژه‌نامه دو روز یک‌بار نمایشگاه کتاب اشاره کرد.

رمضانی با اشاره به آمار فروش کتاب تا پایان روز سوم نمایشگاه کتاب تهران گفت: در بخش حضوری در مجموع، ۱۰۴ میلیارد تومان کتاب خریداری شده که ۷۳ میلیارد تومان از درگاه‌های رسمی و ۳۱ میلیارد تومان از درگاه‌های غیررسمی خرید شده است. در بخش مجازی نیز ۳۸ میلیارد تومان کتاب خریداری شده که ۲۵ میلیارد تومان سهم ناشران و سهم کتابفروشان‏ ۱۸ میلیارد تومان است.


به‌گفته رمضانی، همچنین در بخش مجازی ۲۵۰ هزار نسخه فروخته شده که در قالب ۱۱۲ هزار بسته از سوی شرکت ملی پست، توزیع خواهد شد و به‌طور کلی در مجموع فروش نمایشگاه در دو بخش مجازی و فیزیکی ۱۴۲ میلیارد تومان است.

رمضانی در ادامه به فعالیت هیئت رسیدگی به تخلفات نمایشگاه کتاب تهران اشاره کرد و گفت: در این هیئت ۹ پرونده بررسی شد که ۸ پرونده مربوط به ناشران داخلی و یک پرونده مربوط به نشر خارجی است.


وی ادامه داد: در این زمینه احکام ناشران داخلی به محرومیت یک‌ساله از تسهیلات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توبیخ کتبی، درج در پرونده، اخذ تعهد و عدم تکرار، تعطیلی غرفه برای یک روز و تعطیلی پنل مجازی به مدت سه روز و یک ناشر خارجی نیز به توبیخ و درج در پرونده و عدم تکرار محکوم شده است.

بخش دوم این نشست به پرسش و پاسخ خبرنگاران اختصاص داشت.

رمضانی در پاسخ به خبرنگار ایبنا درباره جداسازی بخش مجازی و فیزیکی و امکان برگزاری نمایشگاه مجازی در نیمه دوم سال، نیز گفت: مجموع بررسی‌های انجام شده و ارزیابی ابعاد مختلف نمایشگاه نشان می‌دهد که درمجموع محاسن همزمانی آن برای ناشران و خریداران بیشتر است.

وی افزود: نتیجه ارزیابی‌ها این است که اگر نمایشگاه مجازی را به‌غیر این زمان برگزار کنیم با این اقبال مواجه نمی‌شویم، از سوی دیگر در این ایام زمینه‌ای فراهم می‌شود که مردم از مناطق محروم هم که به نمایشگاه دسترسی ندارند، بتوانند به این شکل از یارانه دولت بهرمند شود.

رمضانی خطاب به ناشران گفت: به ناشران پیشنهاد می‌کنیم اکنون که این کار آزموده شده و مجموعه مخاطبان همه منتظر این رویداد هستند، از این فرصت استفاده کنند. اگر نمایشگاه مجازی در بازه زمانی دیگری برگزار شود مثل امروز دیگر نه بسیج رسانه داریم نه افکار عمومی منتظر را داریم؛ چون این فرصت ۱۱ روزه که کتاب در صدر اخبار است در هیچ برهه‌ای از سال تکرار نمی‌شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره زمان حضور مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب تهران، عنوان کرد: نمایشگاه مثل هر سال چشم‌انتظار مقام معظم رهبری است، از ایشان برای حضور دعوت شده است و امیدواریم بتوانیم در محضر ایشان باشیم.

رمضانی همچنین درباره تاکیدات محتوایی سال گذشته مقام معظم رهبری و رئیس جمهور درباره اهمیت حوزه کودک و نوجوان گفت: این تاکیدات سرعت توجه عمومی را به حوزه محتوا بیشتر کرده است، از سال گذشته جایزه ملی و بین‌المللی کتاب کودک و نوجوان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعریف شد و به زودی فراخوان آن اعلام خواهد شد.

به‌گفته وی، دوره‌های قاصدک نیز در استان‌های مختلف برای فعالان حوزه ادبیات کودک و نوجوان در طول یک‌سال اخیر برگزار شده است و امسال هم شاهد حضور آثار خوبی در بخش کودک هستیم.

به گزارش ایبنا؛ سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا ۲۹ اردیبهشت فرهنگی ناشران از ساعت ۱۰ تا ۲۰ در مصلای امام خمینی (ره) برپا است.

به گزارش ایبنا؛ سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ از ساعت ۱۰ تا ۲۰ در مصلای امام خمینی (ره) برپا است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها