سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۵
می‌خواهیم از تازه‌های نشر ایران آگاه باشیم/ ارائه کتاب «کورش کبیر ذوالقرنین»

رحمانعلی میرعلیزاده، رئیس طبع و نشر وزارت فرهنگ تاجیکستان گقت: دانشنامه‌های فرهنگی، دائره‌المعارف تاجیکستان، قانون طب سینا، دانشنامه برای کودکان، دانشنامه زبان تاجیکی و کتاب «کورش کبیر ذوالقرنین» نوشته مولانا عبدالکلام آزاد که از فارسی به خط سیریلیک برگردان شده در نمایشگاه کتاب تهران ارائه شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا رحمانعلی میرعلیزاده، رئیس طبع و نشر وزارت فرهنگ تاجیکستان گفت: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، جشن واقعی کتاب است و کشور تاجیکستان در دوره پیشین نمایشگاه کتاب تهران (نمایشگاه سی‌وچهارم)، میهمان ویژه‌ی این رخداد فرهنگی بود.تاجیکستان همچون دیگر سال‌های برگزاری نمایشگاه کتاب با بیش از صد عنوان در سی‌پنجمین دوره هم حضور دارد.

وی در ادامه افزود: کتاب‌های حاضر در این نمایشگاه آثار ادبیات کلاسیک مشترک میان ایران، تاجیکستان و افغانستان، ادبیات معاصر تاجیکستان، دانشنامه‌های فرهنگی، دائره‌المعارف تاجیکستان، قانون طب سینا، دانشنامه برای کودکان، دانشنامه زبان تاجیکی و کتاب «کورش کبیر ذوالقرنین» نوشته مولانا عبدالکلام آزاد که از فارسی به خط سیریلیک برگردان شده است، را شامل می‌شود.

رئیس طبع و نشر وزارت فرهنگ تاجیکستان درباره حضور تاجیکستان به عنوان میهمان ویژه‌ی نمایشگاه پیشین گفت: در پی این رخداد میان دائره‌المعارف تاجیکستان و دائره‌المعارف اسلامی ایران پیمان همکاری فرهنگی بسته شده است. این اتفاق فرصتی میان ناشران دو کشور فراهم آورد تا برخی کتاب‌ها را ترجمه و عرضه کنند.

رحمانعلی میرعلیزاده با بیان اینکه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را به‌راستی می‌توان جشن واقعی کتاب خواند، افزود: خرسندیم که در چنین نمایشگاهی حضور داریم. می‌خواهیم از تازه‌های نشر ایران آگاه باشیم و دوستان ایرانی هم از تازه‌های طبع و نشر تاجیکستان باخبر باشند. نمایشگاه کتاب تهران فرصت‌های خوبی را فراهم می‌آورد تا از این عرصه و میدان بهره ببریم.

در معرفی کتاب «کورش کبیر ذوالقرنین، قرآن و تورات»، اثر مولانا ابوالکلام آزاد، که به خط سیریلیک در تاجیکستان برگردان و منتشر شده، چنین آمده است: مسئله‌ی «ذوالقرنین» موضوع پیچیده ای است که از دیرباز مورخان و مفسران را سرگشته و سردرگم کرده است. این نام در کتاب مقدس و قرآن کریم آمده است؛ قرآن کریم او را یکی از پادشاهان کهن می داند و از وی به نیکی یاد می‌کند.

حال، پرسش این است که این پادشاه کیست، نامش از کجا بر زبان‌ها افتاده، برای چه چنین لقب شگفت‌آوری گرفته، و چه اندیشه‌ای پشت این لقب بوده است؟ آیا در حقیقت پادشاهی با این لقب وجود داشته است؛ یا ماجرای او صرفاً افسانه‌ای از افسانه‌های پیشینیان است؟ در طول تاریخ پاسخ‌های متفاوتی به این پرسش داده شده و مصداق‌های متعددی برای این لقب معرفی شده است. در سده‌ی معاصر، مولانا ابوالکلام آزاد، متفکر بزرگ هند، با مستندات تاریخی، کورش را مصداق ذوالقرنین یادشده در قرآن و تورات می‌داند و به این پرسش تاریخی پاسخی مستدل می دهد؛ نظریه‌ای که مفسر بزرگی چون علامه طباطبایی نیز آن را پذیرفته است.

نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت) ۱۴۰۳ (در محل مصلای امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

اطلاعات کامل نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ تهران را اینجا بخوانید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها