به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمانشاه، آیین اختتامیه اولین فراخوان داستاننویسی و طراحی بازی فلسفه برای کودکان با رویکرد فلسفه اسلامی «فابک» در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، با حضور مسئولان و مدیران کشوری و استانی و با حضور مدیران کل کانون پرورش فکری استانهای همدان، لرستان و کردستان، مسئول مجمع عالی حکمت و دبیر مجمع عالی حکمت کشور برگزار شد.
در این مراسم محمد خیاط زنجانی مدیرکل کانون استان و مدیر کارگروه فابک استان کرمانشاه اظهار کرد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یکی از فعالیتهای خود را در سالهای اخیر، توجه به مقوله فلسفه اسلامی برای کودکان و نوجوانان قرار داده و طبیعتاً توجه به تفکر فلسفی یکی از مهمترین راهها برای رسیدن به شعار اصلی کانون پرورش فکری یعنی پرورش فکر کودکان و نوجوانان است.
وی افزود: اگر ما میخواهیم کودکان و نوجوانانی داشته باشیم که در برابر آسیبهای اجتماعی و مسائل و تهاجم فرهنگی که در جامعه وجود دارد بتوانند با حضور معنادار خود هم به دور از این آسیبها باشند و هم بهعنوان کنشگران این عرصه نقشآفرینی کنند لازم است که به رشد تفکر فلسفی آنها در واقع توجه داشته باشیم.
مدیرکل کانون پرورش فکری استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به برگزاری اولین فراخوان داستاننویسی و طراحی بازی فلسفه برای کودک و نوجوان با رویکرد فلسفهی اسلامی در سال گذشته به پیشنهاد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، تصریح کرد: در این برنامه بیش از ۱۸۰ اثر برای جشنواره و فراخوان ارسال شد، آثار در دو بخش بزرگسال و نوجوان بود و مورد بررسی و داوری قرار گرفت و در نهایت ۹ اثر شامل سه داستان بزرگسال، سه داستان نوجوان و سه بازی طراحی شده پذیرفته شد که در این مراسم از آنها تقدیر شد.
خیاط زنجانی رونمایی از دومین فراخوان جشنواره داستاننویسی و طراحی بازی فلسفه اسلامی در این مراسم یاد کرد و گفت: در فراخوان دوم به دنبال افزایش ابزارهای انتقال مفاهیم فلسفی به کودکان و نوجوانان هستیم بنابراین علاوه بر داستاننویسی و طراحی بازی بحث خوشنویسی، نقاشی و شعر را هم به سرفصلهای امسال اضافه کرده تا توسعهی ابزار نیز در این برنامهی فلسفه برای کودکان مورد توجه قرار گیرد.
مدیر کارگروه فابک استان کرمانشاه ادامه داد: با موافقت کانون پرورش فکری کشور این فراخوان به صورت کشوری برگزار میشود و تمامی مراکز کانون در سطح کشور همراهی خواهند کرد تا دومین فراخوان را در سال آینده اجرایی نماییم و امید است این فراخوان در سال آینده با کیفیتی بهتر و با آثار بیشتری برگزار شود امسال نیز آثار ویژهای را داشتیم که از کتاب تا مقالات علمی در این حوزه و امیدواریم این جریان ایجاد شده منتهی به رشد قدرت تفکر تفلسف در بین کودکان و نوجوانان ما بشود.
محمد خیاط زنجانی خاطر نشان کرد: آثاری که در این مجموعه خواهد بود در قالب یک کتاب منتشر خواهد شد و در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد.
همچنین در ادامه این مراسم محمد باقر خراسانی مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت کشور در قم در ارتباط مجازی با این اختتامیه، عنوان کرد: در اختتامیهی اولین فراخوان داستاننویسی فلسفهی اسلامی برای کودکان و نوجوانان که در کرمانشاه در حال برگزاری است، توفیقی شده که در خدمت شما باشم و انشاءالله رشد علم و شکوفایی علم در جامعه بیش از پیش باشد.
وی ادامه داد: اعتقاد من این است که نویسنده یک هنرمند است و نویسندگی زیربنای هنر و تولید خلاقانه است و ما در فضای مکتب فکری رشد کردیم که نویسنده و نویسندگی قداست دارد و در تایید این جایگاه که خداوند به ابزار نویسندگی (قلم) و تراوش آن قسم میخورد و ما معتقد هستیم که نویسنده و نویسندگی جریانساز، فکرساز، و تمدنساز است.
وی برای جمع حاضر آرزوی موفقت و سلامتی نمود و افزود: در مبانی دینی و در فضای دینی، ایرانی و اسلامی همه چیز بر اساس واقعیتها است و آرمانی که شکل میگیرد پیشینهای دارد اگر فکری پرورش پیدا کند اما جهت پیدا نکند مضر است، ذهن را باید خلاق کنیم برای قرب الهی و کمک به هم نوع جهت دهیم و هویت ملی_ اسلامی و حماسی با داستان به نسل جدید منتقل شود.
حجتالاسلام حسین صدیقی مدیر مجمع عالی حکمت اسلامی دفتر کرمانشاه نیز بیان داشت: ما در جهانی زندگی میکنیم که کسانیکه میخواهند آن را مدیریت نمایند دوست دارند ما فکر و اندیشه نکنیم و در طول تاریخ نیز چنین بوده، از ابتدا مکتب دین بر خلاف بسیاری از مکاتب ما با تفکر و تعقل آغاز گردیده، طبق روایات عقلانیت بسیار مهم است ما در فضای کشور، رشد فکری، عقلانی، خردورزی داریم حتی اگر اختلافی در بین باشد راهی معقول برای مراوده و گفتگو داریم.
وی افزود: این برنامه به عنوان یک آیین ارزشمند پیگیری شد و به حق مدیریت استان کرمانشاه فراتر از تکلیف پیگیری کرد و دغدغهمند، کارگروه فابک را جلو برد.
حجت الاسلام صدیقی در پایان بیان داشت: اگر کودک و نوجوان با فضای داستان و بازی خو بگیرد در دیگر فضاها هم رشد بهتری در آینده از کودکان و نوجوانان خواهیم داشت، اگر جوانان در کنار ما عاقل باشند و اندیشهی ما را بپذیرند، بهتر آن است که جوانان در کنار ما جاهل باشند و اندیشهی ما را بپذیرند، چرا که امیرالمومنین (ع) فرمود: «دشمن عاقل بهتر از دوست نادان و احمق است».
نظر شما